Oekraïners maken geen geheim van nieuw doel: “We willen ze in de eerste helft van dit jaar vernietigen”

Oekraïne is van plan om de voor Rusland strategisch belangrijke Krimbrug op korte termijn te vernietigen. Dat vertelt een ambtenaar van de Oekraïense geheime dienst aan The Guardian.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iraanse minister belooft in Veiligheidsraad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran

Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint. Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. En de

Lees meer »

Stad lanceert nieuw kidspad ‘Lores foto challenge’

Lo-Reninge heeft er met ‘Lores foto challenge’ een derde kindvriendelijke wandelroute bij. Ook de twee reeds bestaande wandelingen voor kinderen kregen een grondige facelift. De lancering van het nieuwe kidspad is meteen ook de start van het toeristische seizoen.
The post Stad lanceert nieuw kidspad ‘Lores foto challenge’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tongerse Alexander helpt reuzentankers op hun bestemming geraken in Hongkong: “Schepen die langs oorlogsgebieden varen, houden we extra in de gaten”

Hij studeerde in Brussel af als ­jurist,intussen voert de Tongerse Alexander ­Meesen (25) die job uit vanuit Hongkong. Bij het bedrijf Anglo-Eastern zorgt hij er mee voor dat reuzentankers op hun bestemming geraken.“Ik kreeg de kans om hier minstens een jaar ervaring op te doen, die wou ik niet laten liggen.”

Lees meer »

“We zetten kwaliteit voorop”: slagerij Authentiek in Maldegem haalt negen keer Europees goud op vakwedstrijd

Voor het tweede jaar op rij viel de Maldegemse slagerij Authentiek in de prijzen op de Europese vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau. Met hun lekkere artisanale producten behaalden Sharon Duyvejonck (36) en Stefan Van Kerschaever (52) maar liefst negen keer goud en twee keer zilver. Daarnaast werden ze ook nog eens nationaal kampioen in categorie E.
The

Lees meer »

Cruciale reis of campagnestunt? Waarom premier De Croo en vier federale ministers op missie zijn in Marokko

Ruim acht jaar na het laatste serieuze bezoek, keert de federale regering terug naar het geplaagde Noord-Afrikaanse land. De Belgische boodschap blijft dezelfde: de terugkeer van illegalen en criminelen naar het herkomstland moet strenger. Vooral justitieminister Paul Van Tigchelt zit met de handen in het haar, want bijna 1.000 van de 12.000 gevangenen in België zijn Marokkanen. Waarom verloopt die

Lees meer »

Jurylid gooit handdoek in de ring nadat identiteit uitlekt bij begin van Stormy Daniels-proces

Het proces over zwijggeld dat voormalig Amerikaans Republikeins president Donald Trump zou betaald hebben aan pornoactrice Stormy Daniels, is donderdag in New York hervat met een moeilijke juryselectie. Aan het begin van de zitting gaf een van de zeven geselecteerde juryleden er de brui aan, waardoor er nu zes van de twaalf juryleden overblijven, de zes plaatsvervangers niet meegerekend.

Lees meer »

Sandrine krijgt al half jaar geen stroomfactuur door problemen bij Fluvius: “Bang dat ik ineens 3.000 euro moet ophoesten”

“Al sinds november krijg ik geen maandfactuur voor mijn elektriciteitsverbruik. Ik hou mijn hart vast voor het moment dat de afrekening dan toch komt”, zegt Sandrine Samyn aan onze HLN-consumentenexperte Safia Yachou. Zij is een van de bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s die hinder ondervinden door IT-problemen bij Atrias, een platform dat Fluvius ontwikkelde met de andere netbeheerders om

Lees meer »

Poelkapellenaar Joeri Busschaert van Jan Ypermanziekenhuis in Ieper verkozen tot Zorgpersoonlijkheid van het Jaar

Tijdens de awarduitreiking Zorgwerkgever van het Jaar in Brussel donderdagavond viel Poelkapellenaar Joeri Busschaert in de prijzen als Zorgpersoonlijkheid van het Jaar. Toen begin 2023 Turkije en Syrië getroffen werden door zware aardbevingen ging Joeri mee met B-Fast als R/X-verpleegkundige en kon er dankzij heel wat collega’s van het Ieperse Jan Yperman Ziekenhuis heel mooi werk leveren.
The post Poelkapellenaar

Lees meer »

Werken voor eindhalte trambus aan Maasmechelen Terhills zijn gestart

In Maasmechelen zijn de werken gestart voor de eindhalte Terhills voor de hoogwaardige openbaar vervoersverbinding (HOV) tussen Hasselt en Maasmechelen. De elektrische trambussen zullen er ook kunnen opladen via een zogenaamde pantograaf, een soort raakvlak aan de bovenkant van de trambus. Eind dit jaar zou de halte klaar moeten zijn en zouden ook de eerste elektrische trambussen moeten rijden.

Lees meer »