NAVO zoekt manier om militaire steun aan Oekraïne te verankeren

19:11 De NAVO lanceerde woensdag de zoektocht naar een instrument om de militaire hulp aan Oekraïne binnen de alliantie te verankeren. ‘Op die manier sturen we Oekraïne het signaal dat het ook op lange term… 

Meer krantenkoppen in België

Kas Devriendt is een jeugdproduct van KFC Sint-Joris Sportief: “Combinatie met werk en gezin is moeilijk, maar ik wil blijven voetballen”

Eind maart won KFC Sint-Joris Sportief met het kleinste verschil in Zwevezele. Daarna kreeg de groep van de afscheidnemende coach Petro De Graeve tot twee keer toe een verlies met identieke krappe cijfers te slikken. Na de trip naar Aartrijke wordt het seizoen afgesloten met een thuisduel tegen Cercle Beernem B, de buren dus.
The post Kas Devriendt is een

Lees meer »

Geen 14e overwinning op rij voor Lyra-Lierse, dat blijft steken op gelijkspel bij RC Hades

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt een topaffiche uit een van de verschillende amateurreeksen live gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond bleef Lyra-Lierse steken op een 2-2-gelijkspel op het veld van RC Hades en ziet zo een einde komen aan zijn reeks van 13 overwinningen op een rij. Bekijk hieronder de

Lees meer »

Boomerang in Bellewaerde is veertig jaar oud: “230.000 euro geïnvesteerd”

Nadat de Boomerang in Bellewaerde vorig jaar in een nieuw jasje werd gestoken, kreeg de rollercoaster dit jaar een nieuwe ketting en kettingbak, goed voor een investering van 230.000 euro. Dit jaar mag de iconische attractie immers veertig verjaardagskaarsjes uitblazen.
The post Boomerang in Bellewaerde is veertig jaar oud: “230.000 euro geïnvesteerd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 60 gewonden bij raketaanval op Tsjernihiv – NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 17 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van

Lees meer »

Verschil in de portemonnee tussen werken en niet werken is in ons land kleinste van heel Europa

Wie als werkloze alleenstaande in ons land een baan aanneemt, ziet z’n inkomen met amper 6% toenemen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Europees databureau Eurostat. Daarmee is de zogenaamde werkloosheidsval voor een alleenstaande in België het grootst van heel Europa. En dan worden nog de extra kosten voor werkenden vergeten, legt arbeidsexpert Stijn Baert (UGent) uit.

Lees meer »

Pro League maakt kalender voor Promotion Play-offs bekend

De Pro League heeft zaterdagmiddag de kalender voor de Promotion Play-offs in de Challenger Pro League onthuld. Daarin strijden de nummers drie tot zes – Deinze, Lommel, Zulte Waregem en Patro Eisden – voor het barrageticket met de nummer twee van de Relegation Play-offs in de Jupiler Pro League.
The post Pro League maakt kalender voor Promotion Play-offs bekend appeared

Lees meer »

Rutten wil subsidies geloofsgemeenschappen schrappen, mislukte poging Vooruit om financiering direct te beëindigen

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld) liet woensdagochtend weten dat ze af wil van de lokale financiering van geloofsgemeenschappen, maar die communicatie wordt haar niet in dank afgenomen. CD&V weigerde te reageren in het Vlaams Parlement. Vooruit diende prompt opnieuw een decreet in waarin de financiering wordt afgeschaft en dat in het verleden door Open Vld werd

Lees meer »