Franse Senaat keurt voorstel goed om recht op abortus te verankeren in de grondwet

Frankrijk wil van het recht op abortus een grondwettelijk recht maken. De Franse Senaat heeft het wetsvoorstel gisteren goedgekeurd, volgende week moet het parlement zich er nog over uitspreken. De Franse overheid wil abortus verankeren in de grondwet nu het recht in verschillende landen onder druk komt te staan. 

Meer krantenkoppen in België

Europees Parlement stemt vandaag over migratiepact: wat betekent dat voor België? 5 vragen aan Hendrik Vos

Het nieuwe migratiepact wordt na jarenlange onderhandelingen vandaag goedgekeurd door het Europees Parlement. Of kan het nog worden geblokkeerd? Wat betekent het akkoord voor ons land? En hoe zal het de instroom van asielzoekers veranderen? “In de praktijk zijn er maar weinigen die hier écht in geloven”, zegt professor Europese politieke Hendrik Vos (UGent).

Lees meer »

PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd magazijn: “Past in onze groeiplannen”

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo gaat zijn fabriek in Veurne moderniseren met de bouw van een volledig geautomatiseerd magazijn. Het nieuwe magazijn moet de twee miljoen zakken chips en snacks die dagelijks worden geproduceerd, opslaan. “Deze oplossing zal ons helpen om de hoge productiesnelheid bij te houden en onze toekomstige groeiplannen te stimuleren.”
The post PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd

Lees meer »

Bestuurder (21) die zich aangaf na ongeval met vluchtmisdrijf in Wilrijk is bekende bij gerecht: “Ik zal je beenderen breken”

Meermaals slagen en verwondingen aan zijn ex-vriendin, het afbreken van zijn ouderlijke huis en een veroordeling voor het dealen van cannabis. De 21-jarige bestuurder die zich bij de politie meldde voor het ongeval met vluchtmisdrijf in Wilrijk, waarbij de 17-jarige Abdullah van zijn fiets gereden werd, is allesbehalve een onbekend figuur bij justitie.

Lees meer »

Geen 14e overwinning op rij voor Lyra-Lierse, dat blijft steken op gelijkspel bij RC Hades

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt een topaffiche uit een van de verschillende amateurreeksen live gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond bleef Lyra-Lierse steken op een 2-2-gelijkspel op het veld van RC Hades en ziet zo een einde komen aan zijn reeks van 13 overwinningen op een rij. Bekijk hieronder de

Lees meer »