Na drie maanden weer Lay’s en Pepsi in rekken Carrefour

Er liggen weer producten van PepsiCo in de rekken bij Carrefour. De Franse supermarktgroep heeft dan toch een akkoord bereikt met het Amerikaanse voedingsconcern. Dat heeft Carrefour aangekondigd in Frankrijk, maar de deal lijkt ook voor België te gelden. 

Meer krantenkoppen in België

Biden overweegt WikiLeaks-oprichter Assange naar Australië terug te laten keren

De Amerikaanse president Joe Biden heeft gezegd een verzoek uit Australië te overwegen met betrekking tot het lot van Julian Assange (52), de Australische oprichter van de klokkenluiderssite ‘WikiLeaks’, die momenteel vastzit in het Verenigd Koninkrijk en zijn uitlevering aan de VS aanvecht. Justitie in Amerika wil Assange namelijk berechten wegens het verspreiden van geheime informatie via die website.

Lees meer »

Dader steekpartij Sydney had psychische problemen, geen terroristische motieven, zegt politie

De 40-jarige man die zaterdag in een winkelcentrum in de Australische grootstad Sydney met een mes zes mensen gedood heeft en verschillende anderen verwond heeft, kampte met psychische problemen. Het is onwaarschijnlijk dat het om een terroristische aanslag ging. Dat heeft de adjunct-commissaris van de politie in de deelstaat North South Wales, Anthony Cooke, zondag gezegd.

Lees meer »

Oma Anita helpt kleindochter ter wereld brengen bij onverwachte thuisbevalling: “Amper kwartier na eerste tekenen werd Esmée geboren”

“Ik was wakker geworden met een kramp, en een kwartier later was kleine Esmée er al.” De geboorte van een kind is altijd een wonder, maar voor Lana Moerenhout (32) uit Humbeek werd het gisteren wel een heel uniek avontuur. Haar dochter besloot niet alleen een vroege, maar ook supersnelle entree te maken. Gelukkig woont oma Anita om de hoek:

Lees meer »

Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis

De Rode Kruisstickerverkoop vindt dit jaar plaats van donderdag 18 april tot en met donderdag 2 mei. Cultureel ambassadeur uit Poperinge, Ygor, ondersteunt dit jaar maar al te graag de actie voor de vrijwilligers in zijn stad.
The post Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis appeared first on KW.be.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Tax the rich. De slogan op Raoul Hedebouws (PVDA) vestje, hoor je nu ook bij Bart De Wever (N-VA)”

“De PVDA heeft de consensus over een rijkentaks aangewakkerd. Het is niet omdat je voor ‘couillon’ – zeg maar paljas – wordt uigescholden, dat je niet kan wegen op het debat. De linkse partijen pakken er allemaal mee uit. En zelfs N-VA zegt dat ze de rijken met zo’n tekort niet kan ontzien”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

“Je kan nog veel zeggen, maar niet meer met de botte bijl”: Han Coucke en Zoe Bizoe naar kiezer met ‘De lijst van Han Solo’

Nee, we zijn géén politieke partij rijker, maar ‘De lijst van Han Solo’ is wel het ontdekken waard. Met de gelijknamige avondvullende show trekt comedian Han Solo doorheen Vlaanderen, in het gezelschap van enkele podiumparels, onder wie burleske-koningin Zoe Bizoe. Wij brachten de twee samen zo’n dikke 50 dagen voor we naar de stembus trekken, voor een unieke inkijk in

Lees meer »

Koen Spitaels is de bodyguard van Tom Van Grieken en Filip Dewinter: “Een handgemeen heb ik in al die jaren maar driemaal meegemaakt”

In het dagelijks leven is Koen Spitaels (58) de bodyguard van Tom Van Grieken en Filip Dewinter. Na de werkuren ligt z’n hart bij G-sport. ‘Dag Allemaal’ volgde een training in Koens dojo en zag personen met een beperking – van de 11-jarige Lewis tot de 50-jarige Anja – boven zichzelf uitstijgen. Een gesprek over z’n passieproject én de politiek.

Lees meer »

Auto knalt op terras café Stad Torhout in Ruddervoorde

Woensdagavond even over 17:00 uur gebeurde er in de Sijslostraat in Ruddervoorde een ongeval. De bestuurder van een personenwagen verloor er in de bocht van de Veldegemsestraat de controle over zijn stuur.
The post Auto knalt op terras café Stad Torhout in Ruddervoorde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gaetan (49) werd in elkaar geslagen in de Brusselse metro: “Het waren duidelijk druggebruikers, dat zag je aan hun gezicht”

Een onverzorgd uitziende man met zwarte krullen loopt zonder verpinken de sporen over in metrostation Louiza, in Brussel. Op het perron aan de overkant slaat ie vervolgens Gaetan (49), een reiziger, helemaal bont en blauw, samen met een kompaan. Alles is gefilmd door bewakingscamera’s. “Ik zag dat ze iemand probeerden te bestelen”, vertelt Gaetan. “Ik deed teken dat ze moesten

Lees meer »

Brugge zet hondvriendelijke zaken in de kijker: “Ze kunnen hier zelfs smullen van hondenijsjes”

In heel wat Brugse handels- en horecazaken zijn ook honden meer dan welkom. Dat wil Shopping Brugge graag in de kijker zetten met een influencercampagne en een lijst met meer dan 70 hondvriendelijke zaken. Bij Gelataria Da Vinci krijgt je hond zelfs een puppychino of hondenijsje. “Brugge wordt door European Best Destinations genoemd als één van de elf meest hondvriendelijke

Lees meer »

Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot beste speelster van Europa, zet ze vandaag kers op de taart?

Belgian Cat Emma Meesseman is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Vandaag kan ze die prijs van beste speelster van Europa nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve d’Ascq

Lees meer »