Na drie maanden weer Lay’s en Pepsi bij Carrefour

19:53 Carrefour en PepsiCo hebben hun prijsconflict bijgelegd. In de rekken van de Franse supermarktketen liggen opnieuw producten van Lay’s, Doritos en Pepsi. 

Meer krantenkoppen in België

“Politici zijn – ondanks alles – net mensen, ook Meryame Kitir”

Meryame Kitir is uit Vooruit gestapt. Het ultieme sluitstuk van haar politieke carrière. Een afscheid dat in fases verliep. Ze trok zich al eerder terug als lijsttrekker, ze stapte zelfs uit de gemeenteraad van Genk. Maar nu knipt ze ook de allerlaatste banden door. Gedaan. Afgelopen. Schluss. Niemand zou dat een paar jaar geleden hebben voorspeld. Kitir is het type

Lees meer »

Frankrijk wil moeilijke jongeren naar kostschool sturen: “Ver weg van hun buurt en de mensen die hen op een dwaalspoor brachten”

Frankrijk wil jongerengeweld aanpakken met strengere en snellere straffen, maar ook met preventie en opvoedingsondersteuning. “We moeten het gezag versterken”, zei premier Gabriel Attal donderdag in Viry-Châtillon. Begin april werd in de Parijse voorstad een 15-jarige doodgeslagen door andere jongeren. Het misdrijf was er een in een reeks van soortgelijke, soms fatale, gewelddadige aanvallen onder jongeren die Frankrijk momenteel op

Lees meer »

Een bloemetje voor het topteam Cindy en Bieke

“Mijn collega Cindy Bakeland (51) verdient een bloemetje”, mailt Bieke Vanslembrouck (34) naar KW. “We werken nu twaalf jaar samen op de dienst evenementen, pr en protocol van de stad Diksmuide. Hoewel we nogal verschillen in leeftijd, zijn we als een tandem. We hebben maar een half woord nodig…”
The post Een bloemetje voor het topteam Cindy en Bieke appeared

Lees meer »

Een ‘Rear Naked Choke’ of ‘Hammerfist’? Met dit rondje terminologie ben je helemaal klaar voor kamp van Jan Quaeyhaegens

Een retro in het voetbal, een dunk in het basket of de lead-out in de koers: gekende termen voor sportliefhebbers. Maar ooit al gehoord van een Rear Naked Choke of een Haymaker? Met het duel van Jan Quaeyhaegens tegen de Griek Konstantinos Ntelis in het MMA bij Cage Warriors in het verschiet: een rondje terminologie en de belangrijkste regels van

Lees meer »

Thomas (44) kreeg stevige factuur nadat hij uit het leven probeerde te stappen: “Ze toonden echt geen menselijkheid”

Een nieuw goedgekeurd wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat wie in het ziekenhuis belandt na een zelfmoordpoging, de kosten niet meer zelf moet betalen. Verzekeringen vorderden die kosten voorheen terug omdat het om een “opzettelijke daad” ging. Net zoals bij Thomas (44), die meer dan 4.000 euro moest betalen: “Gaan we zo om met de meest kwetsbare mensen?”

Lees meer »

Win een culinaire waardebon

Op 19 april steekt een culinaire special bij De Krant van West-Vlaanderen. Zin om ook te proeven van de kookkunsten van de chefs in deze special? Grijp nu je kans! Deelnemen kan tot en met 12 mei – 23.59 uur.
The post Win een culinaire waardebon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechter proces Trump: “We hebben onze jury”

Rechter Merchan liet donderdagavond laat (Belgische tijd) weten dat de twaalf juryleden voor het proces Trump aangesteld zijn. Het gaat om 7 mannen en 5 vrouwen. Eerder vandaag werden nog twee van de reeds zeven geselecteerde juryleden de laan uit gestuurd.

Lees meer »

“Geen depressie of burn-out, maar long covid”: Els de Schepper weet eindelijk waarom ze zich maandenlang zo ellendig voelde

In september stelde Els de Schepper (58) om medische redenen haar theatertournee uit, nu wordt eindelijk duidelijk wat er precies aan de hand was. Voor het eerst getuigt de comédienne over de maandenlange zoektocht naar de juiste diagnose, de peperdure behandelingen die op niets uitdraaiden en haar gezondheid nu. “Toen ik de diagnose van de dokter hoorde, barstte ik in

Lees meer »

Team Laura mag zich de grote winnaar noemen en Natalia en Jan blijven over met lege handen: dit was de halve finale van ‘The Voice van Vlaanderen’

Zowel de kijkers als de coaches hebben gesproken: Laurens, Lucas, Kobe en Christophe hebben zich gekwalificeerd voor de finale en blijven in de race voor de grote prijs van ‘The Voice van Vlaanderen’. Helaas geen goed nieuws voor coaches Natalia (43) en Jan Paternoster (35), aangezien hun kandidaten naar huis moesten – moeten zij naar de finale met een leeg team.

Lees meer »

ASO-reünie is aan negende editie toe

Een mooie traditie die de rijke Oostendse voetbalcultuur levendig houdt. Dat is de opzet van ASO Memories, een reünie die alle sympathisanten uitnodigt om herinneringen op te halen van AS Oostende.
The post ASO-reünie is aan negende editie toe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichtmast valt op hoofdterrein KV Eendracht Aalter: “Gelukkig waren er geen trainingen of wedstrijden bezig”

In Aalter is een zware lichtmast omgewaaid op het hoofdveld van voetbalclub KV Eendracht Aalter. Er vielen geen gewonden, maar het voetbalcomplex blijft voorlopig helemaal afgesloten. Een expert moet eerst de getroffen mast en ook de andere masten op het veld controleren. De club bekijkt intussen of ze voor trainingen en wedstrijden kan uitwijken naar omliggende clubs.

Lees meer »