Na alcoholverslaving en depressie drijft zwemkampioen Adam Peaty weer boven: “De sport had mij gebroken. Ik weende in het water”

 

Hij leek verloren voor topsport, maar dinsdag pakte de Britse schoolslagkoning Adam Peaty (29) zijn ticket voor de Olympische Spelen. Parijs heeft er een ster bij. “Ik kon geen zwembad meer zien.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Voor jullie is hij een monster, voor mij was hij een heel zieke jongen”: vader van dader steekpartij Sydney vecht tegen de tranen in aangrijpend interview

“Voor jullie is hij een monster. Voor mij was hij een heel zieke jongen.” De vader van de dader van de steekpartij in Sydney vecht tegen de tranen terwijl hij enkele journalisten te woord staat voor zijn huis in Toowoomba. De agente die zijn zoon uiteindelijk doodschoot, neemt Andrew Cauchi (76) niets kwalijk. “In haar plaats zou ik net hetzelfde

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Frankrijk verbiedt Palestina-conferentie in Rijsel – “Veiligheidsraad stemt vandaag al over VN-lidmaatschap Palestijnen”

Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint. Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. En de

Lees meer »

Na drie seizoenen valt voor onbepaalde duur het doek over ‘James de musical’: “De drie liveshows in Lotto Arena worden dus een afscheid”

Na drie succesvolle seizoenen komt ‘James de musical’ voorlopig niet terug op Play4. “Samen met de zender is besloten om plaats te maken voor nieuwe projecten”, reageert televisiemaker James Cooke (39). “Als we de lat zo hoog willen blijven leggen is een pauze aangewezen. En het is natuurlijk ook een duur programma om te maken.” Eerst zijn er dit weekend

Lees meer »

Michel Hoornaert en Suzanne Leplae vieren platina huwelijk: “We kregen met de taxi wel een lekke band op weg naar de kerk”

Rollegemnaars Michel Hoornaert (94) en Suzanne Leplae (96) kregen woensdagvoormiddag bezoek van raadslid Stephanie Demeyer in het Woon- en Zorgcentrum De Zon in Bellegem. Dit naar aanleiding van hun briljanten huwelijksverjaardag: ze zijn 70 jaar getrouwd. “We hebben veel gewerkt en veel geluk gehad”, zegt het echtpaar.
The post Michel Hoornaert en Suzanne Leplae vieren platina huwelijk: “We kregen met

Lees meer »

Klacht van Van Quickenborne tegen Het Nieuwsblad na plasincident is gegrond

De klacht die voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) bij de Raad voor de Journalistiek heeft ingediend naar aanleiding van een artikel over ‘pipigate’ is gegrond. Dat oordeelt de Raad voor de Journalistiek.
The post Klacht van Van Quickenborne tegen Het Nieuwsblad na plasincident is gegrond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volkswagen werd jarenlang gehackt, vermoedelijk door Chinese cyberspionnen

Het wereldwijde IT-systeem van Volkswagen, de grootste autofabrikant van Europa, is jarenlang gehackt. Dat blijkt uit interne documenten die Paper Trail Media, Der Spiegel en ZDF deelden met Knack en andere mediapartners van #Hidden Front, een onderzoeksproject naar Chinese inlichtingenactiviteiten in Europa. Hackers konden bij de Volkswagen-groep liefst 19.000 bestanden buitmaken, met onder meer informatie over nieuwe technologische ontwikkelingen.

Lees meer »

Politie wil reddingsactie voor Belgische kust uitvoeren voor boot met 38 illegalen, maar: “Ze weigeren te stoppen en varen verder”

Voor de kust van Koksijde-Bad vond zondagochtend een reddingsactie plaats nadat een boot met 38 illegalen gespot werd in zee. De politieboot was snel ter plaatse. “Maar de illegalen waren niet in nood en weigerden over te stappen. Ze bleven verder varen waarna onze diensten hen hebben begeleid tot in Franse wateren”, klinkt het bij de politie.

Lees meer »

Bekijk: podcast ‘Snapt ge mij nu?’ live vanop het VRT NWS-Kiesfestival

Voor #KIES24 praat journalist Aurélie Boffé in haar podcast ‘Snapt ge mij nu?’ met bekende jongeren die een eerste keer gaan stemmen of die al een keertje hebben gestemd. Hebben ze zin om te stemmen? Zijn ze daarmee bezig? Welke thema’s zijn voor hen belangrijk? Wat verwachten ze van politici? De podcast werd voor de gelegenheid live opgenomen op het

Lees meer »

Ongezond veel PFAS in een op de zes Vlaamse drinkwaterstalen, minister Demir (N-VA): “Geen reden tot paniek”

Een op de zes drinkwateranalyses in Vlaanderen voldoet niet aan de strengste PFAS-normen. Dat schrijft ‘De Tijd’ woensdag op basis van recente cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). De kosten om het water voldoende te zuiveren lopen in de miljoenen. In een reactie benadrukt de VMM dat het niet om wettelijke normen gaat, wel om streefwaarden.

Lees meer »

“Mensen denken dat het alleen om seks draait, maar dat is niet zo”: Siska Schoeters geeft inkijk in wereld van puppy play

Volgens de statistieken heeft 68 procent van de Vlamingen een fetisj, maar de meerderheid komt daar niet voor uit. Siska Schoeters (41) spreekt in ‘Durf te vragen’ onder meer Steven (40) uit Antwerpen, die openlijk getuigt over puppy play, waarbij mensen zich verkleden en gedragen als een hond. “Zodra de pups hun masker opzetten, kunnen ze de realiteit totaal vergeten.”

Lees meer »