Moyaert (SK Eernegem 3B): “Doel is nu iedereen fit krijgen”

In derde B is Stormvogels Loppem op weg naar de titel. De leider telt, vier speeldagen voor het einde, acht punten meer dan SK Eernegem. KDC Ruddervoorde haakte in de titelrace af. Ook Eernegem bereidt zich voor op de eindronde.

“Enkel als Loppem een spectaculaire inzinking kent, komen we nog in aanmerking voor de titel”, geeft trainer Gino Moyaert toe. “Tegen Loppem pakten we vier op zes. Toch staan we acht punten in het krijt. Loppem wordt de verdiende kampioen, dat moeten we accepteren.”

Met andere woorden: SKE is al bezig met de eindronde. “We hebben al een paar spelers laten rusten. Mannen met kleine kwaaltjes geven we tijd om te herstellen. Tegen de start van de nacompetitie iedereen fit krijgen is nu het voornaamste doel. Alles staat in functie van de eindronde.”

Sowieso krijgen Bram De Rop en Tyrone Ryckeman zaterdag thuis tegen Cercle Beernem rust. Uit bij Lombardsijde pakten ze hun derde gele kaart. Ruben Gevaert, Dylan Vanclooster, Robbe Colpaert en Gaëtan Desimpel hebben al heel veel gespeeld en worden misschien ook even gespaard. Jakub Kostyrka is terug na vakantie in Polen en wordt rustig klaargestoomd voor de finales.

Onduidelijk

“Over die eindronde hoor je allerlei zaken. Mijn spelers vragen ook regelmatig hoe de vork aan de steel zit. Het is jammer dat de federatie daarover nog niet heeft gecommuniceerd. Dat twaalf clubs, vier per reeks, mogen deelnemen, is duidelijk. Hoeveel ploegen samen met de drie kampioenen naar tweede provinciale klimmen, is niet duidelijk. We horen dat het zou gaan om de drie winnaars van speeldag twee plus twee verliezers.”

In de eindronde gaat het om rechtstreekse uitschakeling. “Thuis of uit, het kan een groot verschil betekenen”, beseft Moyaert. “Wij gaan maken dat we tegen de derde week van april klaar zijn voor wat vanaf mei op ons afkomt.”

(HF)

Zaterdag 6 april om 19.30 uur: SK Eernegem – VV Cercle Beernem.

The post Moyaert (SK Eernegem 3B): “Doel is nu iedereen fit krijgen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran lanceert raketten en meer dan 100 drones richting Israël, sommige daarvan “al neergehaald boven Syrië en Jordanië”

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft drones en raketten richting Israël gelanceerd, zo meldt eveneens de Iraanse staatstelevisie. Iran heeft zaterdag ook al een vrachtschip in beslag genomen dat “banden met Israël” heeft. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Aanleg nieuw stads- en skatepark in Scherpenheuvel-Zichem loopt vertraging op door bezwaren van buren, maïsdoolhof biedt tijdelijke oplossing

In Scherpenheuvel-Zichem loopt de aanleg van het stads- en skatepark aan cultuurcentrum Den Egger vertraging op. Enkele buren hebben bezwaar ingediend. Een streep door de rekening van de vele skaters die hoopten in oktober nog te kunnen skaten in hun nieuwe park. Het stadsbestuur heeft intussen beslist om het terrein tijdelijk om te toveren tot een maïsdoolhof.

Lees meer »

Het is erger dan een katholiek complot

Bij Operatie Kelk stond zoveel op het spel, dat zowat alle echelons van justitie er vanaf de eerste dag een potje van hebben gemaakt. Vrijzinnigen en katholieken, ze bestaan nog bij justitie, en ze hebben geruzied en getwist bij de vleet en zo het onderzoek gekelderd dat licht kon werpen op de systematiek van misbruik in de kerk.

Lees meer »

Bockie De Repper kijkt in rusthuis angst voor de dood recht in de ogen: “Ik had 3 dokters, ik wilde niet dat ze dachten dat ik zot was”

Het is nooit te vroeg om van je oude dag te genieten en zeker niet voor Jonas Van Boxstael (39), alias Bockie De Repper. Vanaf vanavond gaat hij in levende lijven ondervinden hoe het is om oud te zijn, want in zijn eigen programma ‘Bompa Bockie’ leeft hij een maand lang in het woonzorgcentrum De Vaeren in Rumst. Niet verwonderlijk,

Lees meer »

Treinverkeer ligt op twee plaatsen stil door aanrijdingen in Harelbeke en Loppem

Door een persoonsongeval vlak voor het station van Harelbeke ligt het treinverkeer tussen Kortrijk en Waregem sinds 5.20 uur stil in beide richtingen. Tussen Brugge en Lichtervelde is het treinverkeer ook onderbroken, door een aanrijding van een paard.
The post Treinverkeer ligt op twee plaatsen stil door aanrijdingen in Harelbeke en Loppem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zal evolutie stad blijven opvolgen”: Algemeen directeur Erik Algoet neemt na 30 jaar afscheid

Menen Begin mei neemt Menen afscheid van Eric Algoet (63), die na een carrière van 30 jaar van zijn pensioen zal genieten. Drie decennialang was de man één van de pijlers van het stadsbestuur, waarbij zijn liefde voor de stad enkel door zijn discretie werd overklast. “In 2017 heb ik gestagedived tijdens het personeelsfeest. Godzijdank bestaan daar geen beelden van.”<br

Lees meer »