Moyaert (SK Eernegem 3B): “Doel is nu iedereen fit krijgen”

In derde B is Stormvogels Loppem op weg naar de titel. De leider telt, vier speeldagen voor het einde, acht punten meer dan SK Eernegem. KDC Ruddervoorde haakte in de titelrace af. Ook Eernegem bereidt zich voor op de eindronde.

“Enkel als Loppem een spectaculaire inzinking kent, komen we nog in aanmerking voor de titel”, geeft trainer Gino Moyaert toe. “Tegen Loppem pakten we vier op zes. Toch staan we acht punten in het krijt. Loppem wordt de verdiende kampioen, dat moeten we accepteren.”

Met andere woorden: SKE is al bezig met de eindronde. “We hebben al een paar spelers laten rusten. Mannen met kleine kwaaltjes geven we tijd om te herstellen. Tegen de start van de nacompetitie iedereen fit krijgen is nu het voornaamste doel. Alles staat in functie van de eindronde.”

Sowieso krijgen Bram De Rop en Tyrone Ryckeman zaterdag thuis tegen Cercle Beernem rust. Uit bij Lombardsijde pakten ze hun derde gele kaart. Ruben Gevaert, Dylan Vanclooster, Robbe Colpaert en Gaëtan Desimpel hebben al heel veel gespeeld en worden misschien ook even gespaard. Jakub Kostyrka is terug na vakantie in Polen en wordt rustig klaargestoomd voor de finales.

Onduidelijk

“Over die eindronde hoor je allerlei zaken. Mijn spelers vragen ook regelmatig hoe de vork aan de steel zit. Het is jammer dat de federatie daarover nog niet heeft gecommuniceerd. Dat twaalf clubs, vier per reeks, mogen deelnemen, is duidelijk. Hoeveel ploegen samen met de drie kampioenen naar tweede provinciale klimmen, is niet duidelijk. We horen dat het zou gaan om de drie winnaars van speeldag twee plus twee verliezers.”

In de eindronde gaat het om rechtstreekse uitschakeling. “Thuis of uit, het kan een groot verschil betekenen”, beseft Moyaert. “Wij gaan maken dat we tegen de derde week van april klaar zijn voor wat vanaf mei op ons afkomt.”

(HF)

Zaterdag 6 april om 19.30 uur: SK Eernegem – VV Cercle Beernem.

The post Moyaert (SK Eernegem 3B): “Doel is nu iedereen fit krijgen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. “Hij moet de waarde van geld kennen”: prins Laurent reageert op jetsetvakantie van zoon Aymeric

Geen zomervakantie voor prins Laurent (60), zo vertelt de Monseigneur ons zelf. Hij is alleen thuis in Tervuren achtergebleven, terwijl zijn vrouw prinses Claire (50) en hun drie kinderen in het zuiden van Frankrijk zitten, bij koning Albert en koningin Paola. Zoon Aymeric (18) zet intussen de bloemetjes buiten in het nachtleven van het mondaine Saint-Tropez. “Maar hij doet ook

Lees meer »

Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers”

Landelijke Gilden West-Vlaanderen pakt voor de 29ste keer uit met ‘t Vijfde Wiel. De organisatie van deze gezinsvriendelijke fietshappening op donderdag 15 augustus is deze keer in handen van de Landelijke Gilden van Gistel, Eernegem-Bekegem en Ichtegem.
The post Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee weekends hinder op E313 door werken aan brug in Ranst

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor ernstige hinder op de E313 in Ranst tijdens de weekends van 9 tot 12 augustus en van 30 augustus tot 2 september. Er wordt dan gewerkt aan de bouw van de nieuwe brug van de Vaartstraat die over de snelweg komt. Het verkeer zal er van vrijdagavond tot maandagochtend in beide richtingen

Lees meer »

“Minder vermoeid dan vorig jaar”: goedlachse Van der Poel soleert in Roeselare en wil succesformule op Spelen herhalen

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

Van marsrover tot waterraket: Kinderen beleven uniek Educatief ruimtekamp in Astropolis

Astropolis in Oostende heeft de voorbije jaren een uitgebreid educatief aanbod uitgewerkt om kinderen niet enkel veel bij te leren over sterrenkunde en ruimtevaart, maar ook enthousiast te maken. Voor de eerste keer wordt er ter plaatse ook een kamp georganiseerd. Tien kinderen worden ondergedompeld in leuke workshops.
The post Van marsrover tot waterraket: Kinderen beleven uniek Educatief ruimtekamp

Lees meer »

“Drie kilometer aan stickers”: Reflecta Graphics voorziet Belgisch verblijf op Olympische Spelen van publiciteit

Als pakweg de Red Lions of Nina Derwael op de Olympische Spelen in Parijs voor en na hun prestaties even tot rust willen komen, dan worden ze omringd door stickers van Izegemse makelij. Publiciteitsbedrijf Reflecta Graphics stond in voor de productie.
The post “Drie kilometer aan stickers”: Reflecta Graphics voorziet Belgisch verblijf op Olympische Spelen van publiciteit appeared first

Lees meer »

“Ik werd er onnozel van”: Van Gerwen voert strijd met zichzelf, maar pakt dan uit met één geniaal moment

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Vanavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

Vlaams Belang heeft nu ook een afdeling en bestuur in Moorslede en doet in oktober mee: “Zullen ons best doen om lokaal iets te betekenen”

Het staat vast dat in Moorslede ook het Vlaams Belang zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober. Dat bevestigt de kersverse voorzitter Koen Bostyn (64) van de plaatselijke afdeling die pas is opgestart.
The post Vlaams Belang heeft nu ook een afdeling en bestuur in Moorslede en doet in oktober mee: “Zullen ons best doen om lokaal

Lees meer »

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »