Migranten kosten geld én brengen geld op: maar niet allemaal evenveel

Migratie heeft een effect op onze economie en onze welvaart. Maar hoe groot is dat effect eigenlijk? Kosten migranten ons geld? En nemen ze onze jobs af? Een duik in de financiële stromen levert verhelderende antwoorden op. Er zijn wel degelijk verschillen tussen Belgen en migranten, maar die zijn niet altijd zo positief of negatief als politici u soms willen doen geloven. 

Meer krantenkoppen in België

Knokpartijen met politie en zelfs waterkanon hielp niet: PAOK-fans klagen na horroravond over “behandeling als beesten”

Zelfs het waterkanon kreeg hen niet koest. De Griekse fans van PAOK hebben hun reputatie waar gemaakt. Na de Conference League-kwartfinale tegen Club Brugge draaide het rond Jan Breydel uit op een ordinaire knokpartij tussen de heethoofden en de politie. Supporters mét en zonder ticket werden hardhandig aangepakt, waarna klachten binnensijpelden over onheuse behandeling door de politie. “We werden aangevallen

Lees meer »

Na de promotie kruist Beerschot de vingers voor een overname

Na de promotie die “niemand had verwacht” hopen de Vlaamse aandeelhouders van Beerschot nog deze week hun club te verkopen aan een Aziatische groep. Volgend seizoen wil het stamnummer 13 opnieuw in zijn geliefde rol kruipen: die van de David van het Kiel die de Goliath uit Deurne-Noord kietelt.

Lees meer »

Waardamse boer blijft in de cel voor moord op zijn twee dochters

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 45-jarige man uit Oostkamp met twee maanden verlengd op verdenking van dubbele moord. Tijdens een moeilijke echtscheiding bracht Chris V. zijn beide dochters om het leven.
The post Waardamse boer blijft in de cel voor moord op zijn twee dochters appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Van iedere 100 euro die in ons land wordt verdiend, wordt 55,5 euro uitgegeven door de overheid”: Noël Slangen fileert de staat van ons land

“Het geld halen waar het zit” is een populaire slogan, zeker sinds de opkomst van PVDA. Maar waar zit dat geld in ons land? En hoe zorgen we ervoor dat we de oplopende kosten voor de gezondheidszorg en de pensioenen kunnen betalen? “We hoeven de toekomst niet te somber in te zien”, schrijft onze politiek columnist Noël Slangen. “Maar dan

Lees meer »

“Lederen jurken, stoute teksten en zweepslagen? Dat was even wennen”: Hanne, Marthe en Julia na hun ‘Liefde voor muziek’-avontuur

K3-fans hebben dinsdag 9 april in het rood omcirkeld in hun agenda staan. Vandaag brengt het VTM-programma ‘Liefde voor muziek’ namelijk opnieuw hulde aan onze bekendste meidengroep. De vierde keer ondertussen, na de eerdere deelnames van Josje Huisman, Karen Damen en de huidige K3 Hanne, Marthe en Julia. Aan reporter Jarne verklappen ze hoe ze het allemaal beleefd hebben én

Lees meer »

Hoe moet het nu verder met Van Hool?

19:31 Met het faillissement komt er een eind aan de doodsstrijd van Van Hool die alles bij elkaar ruim twee maanden geduurd heeft. Wat betekent het einde van het bedrijf voor de belangrijkste betrokkenen?

Lees meer »