LIVEBLOG SCHELDEPRIJS. Ploegen van favorieten houden voorsprong vijf vluchters binnen de perken

Zijn de snelle mannen aan zet in de Scheldeprijs? Het peloton doet zijn werk om voor de verwachte sprint te zorgen. Een van de favorieten die niet zal winnen is Gerben Thijssen. Hij viel vroeg in de koers en werd naar het ziekenhuis gebracht. Volg de koers op de voet op deze pagina! 

Meer krantenkoppen in België

Ontsnapt paard maakt station onveilig: “Machinisten moesten trager rijden”

Treinreizigers van het Warwick Farm station in het Australische Sydney zijn vrijdag opgeschrikt door een opmerkelijke pendelaar. Plots kwam er een paard het perron op gewandeld. Het dier was ontsnapt en kwam nieuwsgierig kijken of hij geen reisje kon meepikken. Machinisten werd gevraagd om trager te rijden, maar er gebeurden uiteindelijk geen ongelukken. Het paard werd veilig en wel terug

Lees meer »

Buurthuis Venning wil duidelijkheid over nieuwe locatie, als die er komt: “We worden vergeten”

Buurthuis Venning in de Damastweversstraat is één van de sociale initiatieven die onderdak vindt in het gewezen pand van de Deelfabriek. Het gebouw staat te koop en het contract van de wijkwerking loopt eind juni af. “We vallen zonder lokaal, maar tot nu toe werd geen oplossing aangereikt”, zeggen vrijwilligers Eline Poublon en Eric Vigués die aan de alarmbel trekken.<br

Lees meer »

Dirk (61) kocht ‘Middel X’ voor als euthanasie aanvragen te moeilijk wordt. Toxicoloog waarschuwt: “Dit lijkt me niet zo pijnloos en vredig”

Zes zeventigers en een tachtiger staan in Nederland voor de rechter omdat ze honderden mensen ‘Middel X’ (*) bezorgd zouden hebben. Ook in België houden mensen het poeder achter de hand als alternatief voor een wettelijk geregelde euthanasie. “Het is als een brandpolis. Je hoopt dat je hem niet nodig zal hebben, maar het geeft een veilig gevoel dat je

Lees meer »

Nieuwe buste van Cowboy Henk wordt midden mei geplaatst

De zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit was al enige tijd in zeer slechte staat. De afwerking en de plaatsing van de nieuwe pop art versie was voorzien voor eind 2023, maar de productie liep wat vertraging op. “De plaatsing van het werk is nu voorzien voor de week van 13 mei”, zegt

Lees meer »

Werkgroep Tinekesfeesten organiseert vierde editie van foodtruckfestival Café Mangé

Na een geslaagde editie in Heulepark vorig jaar blaast de werkgroep van Heules grootste volksfeest op zaterdag 4 mei verzamelen voor de vierde editie van Café Mangé. De werkgroep van de Tinekesfeesten houdt vast aan de basisingrediënten van de vorige succesedities: foodtrucks, een streepje muziek en vooral veel ambiance.
The post Werkgroep Tinekesfeesten organiseert vierde editie van foodtruckfestival Café Mangé

Lees meer »

Nancy (50) reist naar Amerikaanse straat waar broer Kristof (33) verongelukte: “Zo’n brede weg. Hoe kan ze hem niet gezien hebben?”

“Ik dacht dat ik verdrietig zou zijn. Maar het omgekeerde was waar: er overviel mij een soort van warmte.” Aan het woord: Nancy Lefevere (50), die tien jaar na het fatale ongeluk van haar broer Kristof 8.000 kilometer ver reisde om precies dáár afscheid van hem te nemen. “Maar door de baan zelf te zien, begrijp ik het ongeval nog

Lees meer »

KVO begint met punt voorsprong aan cruciale speeldagen, maar… “Hou SL16 tegen Seraing maar goed in de gaten”

Wie voor KV Oostende supportert, is maar beter geen hartpatiënt. Na de thriller tegen Beerschot, weer enkele twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissingen en een gemiste huizenhoge kans liep KVO wederom een belangrijk punt mis. Op naar een ultiem gevecht aan de boorden van de Maas en de schaduw van mijnterrils.
The post KVO begint met punt voorsprong aan cruciale speeldagen, maar… “Hou

Lees meer »

Peperdure beslissing maakte van Ashley de ‘meest gehate’ kandidate in ‘Big Brother’: “Blij dat ik het gedaan heb”

Ze haalde in ‘Big Brother’ de eindmeet nét niet, maar Ashley (33) mag zich wel tot meest beruchte kandidate van dit seizoen kronen. Met dank aan de 20.000 euro die de Nederlandse blondine uit de groepspot deed verdwijnen. In dit gesprek blikt Ashley terug op haar keuzes, vertelt ze over haar strategie en laat ze haar licht schijnen over de

Lees meer »

“Het is een wonder dat Anderlecht steeds weer wegkomt met voetbal dat soms gewoon niet goed genoeg is”

Anderlecht heeft de macht gegrepen in de Champions’ Play-offs. Paars-wit is de nieuwe leider na een zege tegen Union, maar sprankelen deden de tot tien herleide Brusselaars echter (opnieuw) niet, zo vond Marc Degryse. “Anderlecht drijft puur op rendement. Het wil de titel en de manier waarop doet er niet toe.” Onze huisanalist ziet ook dat “alle rust weg is”

Lees meer »

N-VA pleit voor rem op leeflonen en werkloosheidsuitkeringen

De N-VA wil maatregelen treffen zodat werken minstens 500 euro netto meer oplevert dan niet werken. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij. De Vlaams-nationalisten stellen onder meer voor om de werkloosheidsuitkeringen en leeflonen niet te verhogen en de leeflonen in bepaalde gevallen zelfs te verlagen.

Lees meer »