Lente voor één dag, die week snertweer nemen we erbij

Eindelijk is het zover. Of dat hopen we toch. Zaterdag klimt het kwik mogelijk boven de twintig graden. Bij onze zuiderburen verwachten ze zelfs nog tien graden meer. Hoe komt dat?

 

Meer krantenkoppen in België

Van technische innovaties tot het vooruitstrevende verhaal: hoe ‘The Matrix’ Hollywood voorgoed veranderde

Studio Warner Bros. werkt aan een langverwachte vijfde deel van ‘The Matrix’. Met z’n grensverleggende actie, verbluffende effecten en cyberpunkkostuums werd de bejubelde franchise één van de meest invloedrijkste ter wereld. Nog steeds houdt de klassieker de wereld in z’n greep. Waarom? ‘Veronica Superguide’ ontleedt waarom de film een revolutie betekende.

Lees meer »

Europese beurzen in het rood

De Europese beurzen duiken dinsdag massaal in het rood, in het zog van Wall Street en Azië. Stijgende spanningen in het Midden-Oosten, een zwakke maand maart in China en Amerikaanse rente-perikelen wegen op de beurs.

Lees meer »

Dertien maanden effectieve celstraf voor duo dat inbrak bij 95-jarige vrouw

Twee Franse onderdanen, een man en een vrouw, moeten elke dertien maanden de cel in voor de gewelddadige diefstal in het appartement van aan 95-jarige vrouw. Die was thuis toen het duo haar woning binnendrong en verkocht een van de beklaagden een schop.
The post Dertien maanden effectieve celstraf voor duo dat inbrak bij 95-jarige vrouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste jurylid gooit handdoek in de ring nadat identiteit uitlekt tijdens rechtszaak Donald Trump vs. Stormy Daniels

Het proces over zwijggeld dat voormalig Amerikaans Republikeins president Donald Trump zou betaald hebben aan pornoactrice Stormy Daniels, is donderdag in New York hervat met een moeilijke juryselectie. Aan het begin van de zitting gaf een van de zeven geselecteerde juryleden er al de brui aan, waardoor er nu slechts zes van de nodige twaalf juryleden overblijven, de zes plaatsvervangers

Lees meer »

CAMILLE lanceert magische make-upcollectie vanaf woensdag 24 april

Goed nieuws voor de fans van Camille en/of voor wie van make-up houdt, want vanaf woensdag 24 april is de uitgebreide ‘Camille by Cent Pur Cent’ make-uplijn beschikbaar. De razend populaire artieste kondigde afgelopen weekend het goede nieuws aan op haar eigen Instagrampagina en werkt hiervoor samen met de Hasseltse beautyonderneemster Caroline Rigo (RiGorgeous).
The post CAMILLE lanceert magische make-upcollectie

Lees meer »

Nieuwe studie toont grote verschillen in aantal overlijdens aan na beroerte bij onze ziekenhuizen. Hoofdarts: “Dit is een wake-up call”

Elke seconde is cruciaal na een beroerte, maar uit een nieuwe studie blijkt dat de kans om snel de juiste behandeling te krijgen heel erg verschilt in Vlaamse ziekenhuizen. De helft van onze hospitalen haalt de opgelegde norm niet. een infuus met medicatie om een bloedklonter op te lossen.In sommige ziekenhuizen is het risico om te overlijden door een beroerte

Lees meer »

Van geboorte van Loes over sandwiches met confituur tot negende plaats in ijskoude Waalse Pijl: de knotsgekke 48 uur van Tiesj Benoot

Maastricht – Gent – Munte – Charleroi – Hoei – Munte – Gent. Het traject van Tiesj Benoot (30) voor, tijdens en na de Waalse Pijl. Veertien uur voor de start werd de renner van Visma-Lease a Bike voor de tweede keer vader, van Loes. De ziekenhuiskost en weinige uurtjes slaap beletten hem echter niet om negende te eindigen. “Twee

Lees meer »

Top van rechts-conservatief Europa toch van start gegaan in Sint-Joost-ten-Node, burgemeester grijpt in

De top van kopstukken van rechts-conservatieve politici uit verschillende Europese landen is dan toch gestart in evenementenzaal Claridge in Sint-Joost-ten-Node. Eerder werd het evenement verboden in andere Brusselse gemeenten. Burgemeester Emir Kir, die pas op de valreep op de hoogte werd gebracht, heeft echter met onmiddellijke ingang een politiebevel uitgevaardigd om de bijeenkomst ook in zijn gemeente te annuleren. De

Lees meer »

Brusselse politie zet rechts-conservatieve topconferentie met onder anderen Viktor Orban en Nigel Farage stop: “Het lijkt hier wel de Sovjet-Unie”

De topconferentie van Europese rechts-conservatieven die vandaag zou moeten plaatshebben in Brussel, is met onmiddellijke ingang stopgezet nadat de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, Emir Kir (PS), een politiebevel heeft uitgevaardigd. Nigal Farage, een van de belangrijkste sprekers op de conferentie, spreekt van “toestanden uit de oude Sovjet-Unie”.

Lees meer »

Waar staat Open VLD voor?

De Open VLD is sinds 1999 in élke regering actief, met uitzondering van één Vlaamse regeerperiode. Maar waar staat de partij voor? En waar zetten de liberalen op in? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

“Live Nation heeft een te groot monopolie” Amerikaans ministerie van Justitie wil concertpromotor aanklagen

Live Nation heeft de aandacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie getrokken vanwege vermeende schendingen van de antitrustwetgeving. Volgens ‘The Wall Street Journal’ overweegt het ministerie een klacht in te dienen tegen de concertpromotor wegens het vermeende monopolie op de verkoop van concerttickets, dat ontstond na de overname van Ticketmaster in 2010.

Lees meer »

“Geweldige klik met Jelle De Beule, een crème van een gast”: Bernadette (75) heeft glansrol in tweede seizoen van ‘Nonkels’

Al 50 jaar is ze een vertrouwd gezicht bij de toneelkring ‘Meer Vreugde’ in Oostrozebeke, en al heel lang is ze een moederfiguur voor veel mensen in de theaterwereld. Met een glansrol in het tweede seizoen van ‘Nonkels’ leert ook de rest van Vlaanderen nu eindelijk Bernadette Damman (75) kennen.
The post “Geweldige klik met Jelle De Beule, een crème

Lees meer »

Twee harmonieën en een theatergroep spelen samen ‘In Harmonie’: “Verdeling tussen theater en muziek is fiftyfifty”

Binnenkort gaat In Harmonie in première, een samensmelting van muziek en theater. Voor dit spektakel werken de Koninklijke Harmonie Vermaak Na Arbeid uit Tielt, de Koninklijke Harmonie Kunst en Deugd uit Wakken en Theater Dakwerken uit Tielt samen. Het stuk werd geschreven en wordt geregisseerd door Stefaan De Cloet en Danny Verlinden.
The post Twee harmonieën en een theatergroep spelen

Lees meer »