InterWest verhuist en neemt site van Evan Furniture over in Veurne

Maatwerkbedrijf InterWest kondigt aan dat het de site van Evan Furniture in Veurne heeft overgenomen van de Tomorrow Furniture Group, waartoe ook Meubelbedrijf Meubar uit Aartrijke behoort.

Johan Swinnen, algemeen directeur van InterWest, benadrukt dat deze overname een nieuwe horizon opent voor het bedrijf: “De bedrijfsgebouwen van Evan Furniture bieden niet alleen extra ruimte voor groei, maar ook kansen om de dienstverlening verder te diversifiëren en operationele processen te optimaliseren.”

InterWest is een bedrijf met een veelzijdig, kwalitatief aanbod én met een maatschappelijke meerwaarde. “We stellen 500 mensen te werk, verspreid over drie vestigingen, waarvan twee in Veurne en één in Diksmuide”, verduidelijkt Johan Swinnen. “We bieden maatwerk in diverse opdrachten, variërend van houtbewerking, assemblage- en montagewerken tot verpakking van voedingswaren, groenonderhoud, schilder- en poetsdiensten, inboedelservice tot werken op verplaatsing (inhouse). Bij InterWest staat maatwerk centraal, zowel in de begeleiding van medewerkers als in de diensten voor klanten. Door deze persoonlijke en doelgerichte benadering ontwikkelen we hoogwaardige en effectieve oplossingen met een duurzame sociale impact. Samen creëren we meerwaarde, voor onze klanten en onze medewerkers.”

De definitieve verhuizing van de twee huidige Veurnse sites van InterWest naar de nieuwe site van Evan Furniture staat gepland voor begin 2025. “Onze medewerkers kijken er enorm naar uit”, aldus Johan Swinnen. “De nieuwe site in de Albert I-laan ligt amper 400 meter verder van de huidige locatie en is dus even vlot bereikbaar. De oppervlakte biedt groeipotentieel, want ze is zo’n 25% groter: we breiden uit van 17.500 m² naar 21.000 m². Dit was echt een opportuniteit die op ons pad kwam toen we bezig waren met een nieuwbouwproject!”

Vijf jaar bouwen

Steven Verraes, CEO Tomorrow Furniture Group: “Er werd vijf jaar gebouwd aan de volledig nieuwe, hoogtechnologische Meubar-site van zeven hectare groot. Als specialist in de productie van moderne, gemonteerde eet- en woonkamers in melamine zal deze vernieuwde locatie in Aartrijke voor beide firma’s en vooral voor de eindklant enorme voordelen opleveren. De verkoop van de Evan Furniture-site zal de Tomorrow Furniture Group een substantiële financiële slagkracht geven om door te groeien. Deze beslissing is een nieuwe stap in de ‘verticale integratie’, die razendsnel evolueert in onze sector.”

(MVQ)

The post InterWest verhuist en neemt site van Evan Furniture over in Veurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

10-tal Leuvense horecazaken gesloten omwille van ongedierte

In Leuven zijn opnieuw een aantal horecazaken gesloten door het Federaal Voedselagentschap (FAVV). Er zouden sporen van ongedierte, zoals muizen, gevonden zijn. Ook in het najaar moesten al enkele restaurants om die reden de deuren sluiten. De stad organiseerde al infovergaderingen rond ongediertebestrijding.

Lees meer »

Veldwachters beschermen broedende ooievaars in Dilsen-Stokkem tegen loslopende honden en drones

In het natuurgebied Negenoord in Dilsen-Stokkem zijn bijzondere veldwachters ingezet om een koppel ooievaars te beschermen dat er onlangs is neergestreken om te broeden. Dat staat in het Belang van Limburg en is bevestigd aan onze redactie. Voorbijgangers maakten dronebeelden van de ooievaars, maar de drones zouden hen kunnen verjagen. Ook loslopende honden kunnen de rust verstoren.

Lees meer »

Wij bezochten een Oekraïens cellencomplex vol Russische krijgsgevangenen: “Zie mij hier liggen, zonder voeten en handen”

Hoge muren, lege koeren, prikkeldraad. Russische soldaten die in handen van de Oekraïners vallen, komen hier terecht: Zahid-1, een gevangenis nabij Lviv. Vaak als enige overlevers van hun eenheid, verminkt aan binnen- en buitenkant, de oorlog volledig moe. Wij spraken hen tijdens een zeldzame rondleiding. “Zie mij hier liggen, zonder voeten en handen.”

Lees meer »

Rubberboot met 38 transmigranten onderschept voor kust van Koksijde: “Ze weigerden over te stappen”

Voor de kust van van Koksijde-Bad vond zondagochtend een reddingsactie plaats nadat een boot met 38 migranten gespot werd in zee. De politieboot was snel ter plaatse. “Maar de migranten waren niet in nood en weigerden over te stappen. Ze bleven verder varen waarna onze diensten hen hebben begeleid tot in Franse wateren”, klinkt het bij de politie.
The post

Lees meer »

DE INSIDER. Exorcisme in Vlaanderen: “Er zijn zó veel aanvragen dat de Kerk het wel serieus moet nemen”

Exorcisme, of het “uitdrijven der duivelse krachten”: het lijkt iets uit de middeleeuwen, maar vergis je niet. Vandaag krijgen priesters nog altijd héél veel aanvragen, ook in Vlaanderen. Wie zijn die mensen? Kan zo’n uitdrijving hen effectief helpen? En heeft het iets te maken met het beeld dat we kennen uit de films? Onze reporter Kristof Bohez trok op onderzoek.

Lees meer »