House Of Talents Kortrijk Spurs: “Met vertrouwen richting de play-offs”

In de kwartfinale van de play-offs neemt House Of Talents Kortrijk Spurs het op tegen Basket Namur Capitale. Vorig weekend boekte de ploeg van coach Bruce Minne op de slotspeeldag van de reguliere competitie tegen Laarne haar vierde zege op een rij, de tiende van het seizoen.

“We mogen stellen dat we tegen ploegen van ons kaliber meer dan goed voor de dag komen”, zegt voorzitter Manu Gheysen. “Er zaten een paar close games tussen, maar het dubbeltje viel telkens aan onze kant. We mogen dus heel tevreden zijn. Onze laatste nederlaag dateert al van 24 februari tegen Basket Namur Capitale, onze tegenstander van dienst vrijdag en zondag in de eerste ronde van de play-offs. Het zal geen gemakkelijke klus worden, maar we zijn niet kansloos. We moeten nu wel twee keer weten te winnen tegen de Waalse formatie waarvan minstens één keer buitenshuis.”

Eerste versterking

Deze week kondigde de club met Asha Ndabukiye een eerste versterking aan. “De 21-jarige power forward komt over van reeksgenoot Lummen”, gaat Manu verder. “Asha behoorde tot de selectie Young Cats U20 die actief was op het EK in Hongarije in 2022 en in Litouwen in 2023.”

“Met de zusjes Emma en Sarah Bell, Lisa Foucart, Cylia Ducoulombier, Emma Van Thuyne, Vanda Kristlova en nu nog Asha Ndabukiye, hebben we alvast een goede basis.” (ELD)

Vrijdag 5 april om 20.30 uur: Basket Namur Capitale – House Of Talents Kortrijk Spurs.

Zondag 7 april om 16 uur: House Of Talents Kortrijk Spurs – Basket Namur Capitale.

Woensdag 10 april om 20.30 uur: Basket Namur Capitale – House Of Talents Kortrijk Spurs. (Belle indien nodig).

The post House Of Talents Kortrijk Spurs: “Met vertrouwen richting de play-offs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schenk je pamperoverschotten aan de Pamperbank in Roeselare en steun zo gezinnen die het financieel moeilijk hebben

Baby’s groeien razend snel. Jonge ouders blijven daarom wel eens met een overschotje te kleine luiers zitten. Die kan je in Roeselare dan schenken aan de Pamperbank. Je kan je luieroverschot deponeren in één van de inzamelboxen verspreid over de stad.
The post Schenk je pamperoverschotten aan de Pamperbank in Roeselare en steun zo gezinnen die het financieel moeilijk hebben

Lees meer »

Arne Desimpelaere rijdt de Kattekoers: “Bekend terrein”

Arne Desimpelaere waagt zich aan de Kattekoers. De eerstejaarsbelofte heeft goeie en minder goeie herinneringen aan gaststad Ieper. Als junior haalde hij er vorig voorjaar als laatste de streep van de GP André Noyelle. In de zomer nam hij sportief revanche door La Route des Géants als derde af te sluiten.
The post Arne Desimpelaere rijdt de Kattekoers: “Bekend terrein”

Lees meer »

INTERVIEW. Steve Rousseau (51), broer van Conner, na miljoenenverkoop van bedrijf: “Mijn socialistische bijdrage? 4.500 mensen werk geven”

Veel socialistischer dan Steve Rousseau (51) kan een naam niet klinken. En toch lijkt Conners halfbroer het absolute buitenbeentje van zijn donkerrode familie. Zeker nu hij na de verkoop van zijn hr-bedrijf World of Talents in één klap multimiljonair is geworden. Een pittig gesprek over Porsches, zijn relatie met Conner en op wie hij gaat stemmen op 9 juni: “Was

Lees meer »

Derde West-Vlaamse Belevingsmarkt en Family Fair: “Inzetten op korte keten en mensen samenbrengen”

Zondag 14 april vindt de derde West-Vlaamse Belevingsmarkt, samen met Family Fair plaats. “Lokaal produceren, proeven en beleven staan de hele dag centraal in en rond cc Ipso Facto, op het marktplein”, legt burgemeester Romina Vanhooren uit.
The post Derde West-Vlaamse Belevingsmarkt en Family Fair: “Inzetten op korte keten en mensen samenbrengen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderhalf jaar na opening is babyspeciaalzaak Castard failliet: “Toen ons eerste zoontje was geboren, hadden we zelfs geen kinderbadje”

‘Wegens medische reden is de winkel tot nader bericht gesloten. Excuses en dank voor het begrip.’ Die boodschap hangt aan de deur van babyspeciaalzaak Castard in de Woumenweg in Diksmuide. Navraag leert echter dat de vennootschap failliet is en dat het pand binnenkort ontruimd zal worden. Tientallen jonge ouders hadden er nog een geboortelijst liggen zoals Kelly (31) uit Koksijde.

Lees meer »

Naaktkat Monnie uit ‘Nonkels’ is rechteroog kwijt: “Nu kan Gert Verhulst haar casten in nieuwe piratenserie”

In ‘Nonkels 2’ schittert de Nederlandse naaktkat Wilma (7) – in de reeks bekend als Monnie – nog met beide ogen, maar nu kan ze alleen nog maar lief kijken met haar linkeroog. Haar andere oogje moest ze twee weken geleden namelijk laten verwijderen. Haar baasje Claudia Van den Berg waarom én wat we nog mogen verwachten van Wilma’s acteercarrière.

Lees meer »

Dader steekpartij Sydney had psychische problemen, geen terroristische motieven, zegt politie

De 40-jarige man die zaterdag in een winkelcentrum in de Australische grootstad Sydney met een mes zes mensen gedood heeft en verschillende anderen verwond heeft, kampte met psychische problemen. Het is onwaarschijnlijk dat het om een terroristische aanslag ging. Dat heeft de adjunct-commissaris van de politie in de deelstaat North South Wales, Anthony Cooke, zondag gezegd.

Lees meer »

LIVEBLOG HEIDENHEIM-LEIPZIG. Openda stuit op doelman Müller, scoort hij nog zijn 23e?

Loïs Openda blijft scoren aan de lopende band. Vorig weekend scoorde hij nog zijn 22e goal van het seizoen in een 3-0 overwinning tegen de Wolfsburg-Belgen. Bij winst tegen middenmotor Heidenheim zet het Dortmund onder druk in de strijd voor het vierde en laatste Champions League-ticket. De Borussen spelen zondag tegen de nieuwbakken kampioen Bayer Leverkusen. Volg de wedstrijd in

Lees meer »