Hilariteit over mislukte Russische afleiding: helikopter landt op geschilderde afbeelding van gevechtsvliegtuig

De Russische strijdkrachten laten afbeeldingen van gevechtsvliegtuigen schilderen op militaire vliegvelden, kennelijk om de Oekraïners te verwarren als die aanvallen uitvoeren. Dat meldt het Britse ministerie van Defensie, dat een luchtfoto deelde van zo’n neptoestel op een Russische basis op de Krim.

 

Meer krantenkoppen in België

Sam (33) werd in het centrum van Gent door zijn eigen vriendin neergestoken: “De liefde voor haar is zijn dood geworden”

Een vrouw van 32 jaar is door de politie opgepakt op verdenking van doodslag op haar vriend in de Gentse binnenstad. Kimberly L. stak de 33-jarige Sam, vader van hun tweejarig zoontje, neer met een mes na een discussie in hun appartement. “Ieder huisje heeft zijn kruisje. Alleen had niemand ooit zo’n dramatische afloop voorspeld.” Hoe reageert de familie van

Lees meer »

Saar Depuydt zet zich in voor transmigranten in Duinkerke: “Helemaal niet meer vluchtelingen dan normaal”

Volgens gouverneur Carl Decaluwé is het aantal mensen dat vanuit Noord-Frankrijk en de grensstreek naar Engeland probeert over te steken, de voorbije weken toegenomen. Dat zij met het oog op de Olympische Spelen uit Parijs worden geweerd, zou daar een oorzaak van zijn. Vrijwilligster Saar Depuydt, die wekelijks met voedselpakketten naar Duinkerke rijdt in een poging om er de hoogste

Lees meer »

Jongen (12) uit twee meter diepe put bevrijd op strand Nieuwpoort: “Gelukkig loopt dit goed af”

Een 12-jarige jongen is woensdagavond op het strand van Nieuwpoort bedolven geraakt in een twee meter diepe put. De jongen was er op zeeklassen, maakte een diepe put waarna die plots gedeeltelijk instortte. Hij zat tot aan zijn middel vast. “We zijn snel ter plaatse gegaan en met acht man beginnen graven”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele. “Na twaalf minuten was

Lees meer »

Van schouderklopje tot knuffel, aanrakingen kunnen fysiek en mentaal welzijn verbeteren: “Moeten we meer toepassen in de zorg”

Vrijwillige aanrakingen zoals een schouderklopje of een knuffel kunnen je mentaal en fysiek welzijn bevorderen. Dat blijkt uit een studie van het Nederlands Herseninstituut en het Universitair Ziekenhuis Essen. "We zouden vaker aanrakingen moeten toedienen in de zorg", zegt Kelly Fredriksen, een van de onderzoekers. Al moeten die aanrakingen wel steeds met toestemming gebeuren.

Lees meer »

Gedragsbioloog reageert op vondst van zestiger die al jaar overleden was: “Sociaal contact is even belangrijk als zuurstof”

Of Markus V., de man die mogelijk pas een jaar na zijn overlijden bij zijn thuis in Antwerpen is gevonden, zich werkelijk eenzaam voelde in zijn alleen zijn, is niet geweten. Alleszins is het een goed idee om bij het ouder worden, juist wel energie in onze familie- en vriendschapsbanden te steken, ook al hebben we daar steeds minder fut

Lees meer »