Hele wereld ontdekt Nederlandse livestream waar je op deurbel moet drukken om vissen te helpen

In de Nederlandse stad Utrecht hebben ze al enkele jaren een ‘visdeurbel’ en die blijkt nu enorm populair. Over de hele wereld kijken mensen mee naar de livestream om vissen te helpen door de sluis te zwemmen.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe reageert bevolking op Iraanse aanval? Duizenden Iraniërs op straat om aanval te steunen, Israëli reageren opgelucht

In Iran kwamen duizenden Iraniërs op straat om hun steun te betuigen voor de aanval tegen Israël en om hun woede te uiten tegen het land. In Israël reageren de burgers dan weer "opgelucht omdat de aanval is meegevallen", vertelt correspondent Nasrah Habiballah vanuit Tel Aviv. Vannacht voerde Iran een grootse aanval uit met meer dan 300 drones en raketten

Lees meer »

Halve Maan investeert fors in nieuwe ‘bierbeleving’ en verduurzaming

De Brugse brouwerij De Halve Maan investeert fors in de vernieuwing van het onthaal van de bezoekers op het Walplein. ‘Bierbeleving 2.0’ bevat onder meer een virtuele toepassing om kennis te maken met de bekende ondergrondse bierpijplijn. Bovendien zal de brouwerij met restwarmte ook gebouwen in de buurt mee verwarmen.
The post Halve Maan investeert fors in nieuwe ‘bierbeleving’ en

Lees meer »

‘Steppende’ cokedealer uit Zeebrugge krijgt fikse celstraf: “Moeder versluisde grote sommen geld naar Marokko”

Een 29-jarige Zeebruggeling heeft van de rechter 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor cocaïne- en cannabisverkoop in Knokke. Het favoriete transportmiddel van K. inspireerde de speurders voor de naam van de gerechtelijke operatie.
The post ‘Steppende’ cokedealer uit Zeebrugge krijgt fikse celstraf: “Moeder versluisde grote sommen geld naar Marokko” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na geslaagde zoektocht voor Rachèle: “Tekort blijft voor alle soorten donaties”

Bijna een jaar nadat twee wanhopige ouders uit Pittem een oproep lanceerden, is eindelijk een stamceldonor voor hun dochtertje Rachèle gevonden. Het verhaal liet weinig mensen onberoerd en zorgde voor duizenden extra registraties. “Toch kan de solidariteit nog groter.”
The post Na geslaagde zoektocht voor Rachèle: “Tekort blijft voor alle soorten donaties” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waar staan de Franstalige partijen voor? 

Met de regionale, federale en Europese verkiezingen in aantocht is er al veel geschreven over de Vlaamse partijen. Maar in Brussel en op het federale niveau krijgen die natuurlijk ook het gezelschap van hun Franstalige tegenhangers. Waar staan die partijen voor? En wat zijn hun belangrijkste standpunten?

Lees meer »

Fabien Neretse, die in ons land werd veroordeeld voor zijn rol in Rwandese genocide, overleden op 75-jarige leeftijd

Fabien Neretse, die in december 2019 door het Brusselse hof van assisen tot 25 jaar cel werd veroordeeld voor zijn rol in de Rwandese genocide, is vorige woensdag overleden. Dat heeft zijn advocaat, Jean Flamme, maandag bevestigd. Neretse stierf in het ziekenhuis naar waar hij vanuit de gevangenis was overgebracht. Hij werd 75. Zijn begrafenis vindt woensdag in Frankrijk plaats.

Lees meer »

Alles wat we nu weten over de Israëlische vergeldingsaanval op Iran

Israël heeft in de vroege ochtend van vrijdag aanvallen uitgevoerd op de Iraanse stad Isfahan. Volgens berichten van Iraanse staatsmedia zijn lichtflitsen boven de derde stad van het land gezien en explosies gehoord. Zo zou er een ontploffing zijn geweest nabij de luchthaven van Isfahan, waar zich ook een militaire basis bevindt. De nucleaire installaties in Isfahan zouden volgens Teheran

Lees meer »

Bibliotheek en De Lovie vzw slaan de handen in elkaar op Erfgoeddag: “Verkoop met afgevoerde boeken”

Op Erfgoeddag, zondag 21 april, kan je dit jaar opnieuw het kasteelpark De Lovie bezoeken in Poperinge. Dit jaar werd ‘Samen uit, samen thuis’ als thema gekozen. Genieten van het lokale aanbod met de jaarlijkse Bloemendagen en gezellig rondkuieren in de historisch rijke omgeving staan op het programma. “Een nieuwigheid dit jaar is een samenwerking met de bibliotheek voor extra

Lees meer »

Waalse wolvin Maxima is dood

Wolvin Maxima, die samen met mannetje Akela de eerste roedel in Wallonië vormde, is op 27 maart dood teruggevonden. Dat heeft de Waalse overheidsdienst SPW (Service Public de Wallonie) donderdag bekendgemaakt. Waarschijnlijk werd Maxima aangereden door een auto.

Lees meer »

LIVE. “Ik heb het eens kunnen zeggen. Nu kruip ik weer in mijn schulp”: Bart De Pauw geeft eerste interview in ‘De tafel van Gert’

“Ik heb die vrouwen nooit bewust pijn willen doen.” Bart De Pauw (55) geeft dinsdagavond zijn eerste interview in zeven jaar. Dat doet de televisiemaker in een open en uitgebreid gesprek met Gert Verhulst in ‘De tafel van Gert’. Volg hier live de hoogtepunten van de uitzending. “Mijn grootste fout? Ik heb heel veel vervelende berichtjes gestuurd.”

Lees meer »

Moeder van 3 veroordeeld tot 40 maanden cel als spilfiguur in Nederlands phishingnetwerk

“Ik heb geen geld en geen eten voor mijn kinderen.” Een 38-jarige vrouw uit Menen wekte hij in haar vriendenkring medelijden op maar maakte daar uiteindelijk schaamteloos misbruik van door hen mee te sleuren in een netwerk van phishing- en oplichting. Tienduizenden euro’s van tientallen slachtoffers verdwenen in haar zakken en die van de Nederlandse bonzen die buiten schot bleven.

Lees meer »