Gouverneurs maken dat gevangenen toch kunnen douchen, ondanks de staking

Voorlopig kunnen de twaalfduizend gedetineerden in ons land dagelijks “gelucht worden” en tweemaal per week douchen, ondanks een staking van onbepaalde duur. Met dank aan de Vlaamse gouverneurs, die dinsdag voor het eerst 134 personeelsleden opvorderden.

 

Meer krantenkoppen in België

CHECK – Jaarlijks sterven veel Belgen door luchtvervuiling, maar (momenteel) geen 7.000

In aanloop naar de verkiezingen discussieert de Brusselse regering over de verstrenging van de lage-emissiezone. Alain Maron, Brussels minister van Leefmilieu voor Ecolo, is voorstander om de geplande verstrenging door te voeren. Als argument haalt hij onder andere aan dat jaarlijks zo’n 7.000 Belgen vroegtijdig sterven door luchtvervuiling. Klopt dat wel? En hoe bereken je dat eigenlijk?

Lees meer »

LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Vinkt Kopecky er nóg eentje af? “Niet heel veel getraind, maar het voelde wel goed aan”

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. De rensters moeten 157 kilometer overwinnen in Nederlands Limburg. Onderweg wordt er 22 keer geklommen. De scherprechter wordt ongetwijfeld de Cauberg, die maar liefst vijf keer getemd moet worden. Kan Lotte Kopecky na Parijs-Roubaix ook de Amstel winnen? Volg de race, die al om 9u55 start, op

Lees meer »

Tien kilo te zwaar en de geschiedenis tegen: hoe Mathieu van der Poel in Luik voor een ongelijke strijd lijkt te staan

Mathieu van der Poel: 75 kilo. Tadej Pogacar: 66 kilo. Luik-Bastenaken-Luik lijkt een ongelijke strijd, want nergens in het voorjaar speelt gewicht zo’n grote rol als zondag. De wereldkampioen staat voor een quasi onmogelijke missie leert een blik op de statistieken en data. In het moderne wielrennen slaagde geen enkele renner uit zijn gewichtsklasse erin om La Doyenne te winnen.

Lees meer »

Actiecomité dient 560 bezwaren in tegen nieuwbouwproject in Knokke-Heist: “Maken ons zorgen over impact voor aanpalende natuurgebieden”

Het actiecomité ‘SOS Heist aan Zee’ diende woensdag 560 bezwaren in tegen het nieuwbouwproject met 117 appartementen langs de Heistlaan. “We maken ons ernstige zorgen over de impact van dit project op de aanpalende natuurgebieden”, staat onder andere in de motivatie.
The post Actiecomité dient 560 bezwaren in tegen nieuwbouwproject in Knokke-Heist: “Maken ons zorgen over impact voor aanpalende natuurgebieden”

Lees meer »