Gouverneurs maken dat gevangenen toch kunnen douchen, ondanks de staking

Voorlopig kunnen de twaalfduizend gedetineerden in ons land dagelijks “gelucht worden” en tweemaal per week douchen, ondanks een staking van onbepaalde duur. Met dank aan de Vlaamse gouverneurs, die dinsdag voor het eerst 134 personeelsleden opvorderden.

 

Meer krantenkoppen in België

Presidentiële overgangsraad in Haïti officieel opgericht

De langverwachte presidentiële overgangsraad van Haïti is officieel opgericht, een maand na de aankondiging van het aftreden van de omstreden premier Ariel Henry. De vorming van het orgaan, dat zal proberen de openbare orde en stabiliteit te herstellen in het Caribische land, is officieel gemaakt door een decreet dat werd ondertekend door Henry en gepubliceerd in het Staatsblad.

Lees meer »

“Als klant dit zou vragen, zou ik opdracht weigeren”: nieuwe ‘Blind gekocht’-experten staan meteen voor zware taak

“Ik ben misselijk van de stress.” Meteen al twee grote uitdagingen voor de kersverse experten en makelaar Kinga Kantorska bij start van het zesde seizoen van ‘Blind gekocht’. Hoge eisen en tonnen stress dus. Heike en Gert-Jan willen absoluut in de tweede duurste gemeente van Oost-Vlaanderen blijven wonen. En Mevin en Pieter gaan voor een verrassende stijl. “Oei, zo klassiek.”

Lees meer »

Gastsprekers op rechts-conservatieve top NatCon niet te spreken over poging tot “spreekverbod”: “Erger dan Sovjet-Rusland”

Verschillende gastsprekers op de National Conservatism Conference (NatCon) zijn niet te spreken over de poging van de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir om het evenement te verbieden. De Raad van State heeft geoordeeld dat het verbod een inbreuk is op het recht op vreedzaam vergaderen. "Ik denk dat hij een staatsgreep wou plegen", reageert Frans politicus Éric Zemmour, die ook

Lees meer »

Rechter proces Trump: “We hebben onze jury”

Rechter Merchan liet donderdagavond laat (Belgische tijd) weten dat de twaalf juryleden voor het proces Trump aangesteld zijn. Het gaat om 7 mannen en 5 vrouwen. Eerder vandaag werden nog twee van de reeds zeven geselecteerde juryleden de laan uit gestuurd.

Lees meer »

Retro Winkel Sport (4) – Vier ‘barmoeders’ over hun jaren in de kantine: “Er is veel op de toog gedanst, maar gelukkig raakte niemand gewond”

De kantine is bij een voetbalclub de plaats waar de derde time gespeeld wordt. Bij Winkel Sport waren er de voorbije 30 jaar vier barmoeders die ervoor zorgden dat er gevierd kon worden, maar die ook klaar stonden met een luisterend oor. Straks loopt het verhaal van WSP A ten einde, tijd om de kantinedames eens samen te brengen…
The

Lees meer »

Worstelt Demi Vollering met de druk van één miljoen?

In 2023 nam ze definitief de fakkel over als leading lady van het Nederlandse wielrennen, maar dit jaar blijven de resultaten voorlopig uit voor Demi Vollering (27). De Tourwinnares moet de druk torsen van haar nieuwe status en van een vermeend miljoenenaanbod uit de Emiraten.

Lees meer »

Bespuwd, bedreigd en beschimpt: Portugese droom eindigt in nachtmerrie voor Britse familie

Een Britse moeder en haar twee dochters zijn halsoverkop teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk, nadat ze een nieuw leven probeerden uit te bouwen in Portugal. Daar werden ze met de dood bedreigd door de lokale bevolking, die het gemunt had op hun huisdieren. “Mijn kinderen werden bespuwd en kregen te horen dat ‘die Engelse varkens’ beter naar huis zouden terugkeren.”

Lees meer »

El Niño is officieel ten einde: zal dit een impact hebben op onze lente en zomer?

Volgens het Australische Bureau voor Meteorologie is ‘El Niño’ voorbij. Dit natuurfenomeen zorgde er samen met de klimaatverandering voor dat 2023 wereldwijd het warmste jaar ooit gemeten werd. Maar wat is El Niño precies? En wat zal de impact zijn op het weer in ons land nu het fenomeen achter de rug is? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt jouw vragen.

Lees meer »