Gedetineerden in New York spannen rechtszaak aan omdat ze zonsverduistering niet mogen zien

Zes gedetineerden klagen de staat New York aan omdat ze niet de kans krijgen de zonsverduistering van maandag 8 april te zien. Ze vinden dat daarmee hun grondwettelijk recht om hun religie uit te oefenen is geschonden. “Naar de zonsverduistering kijken met de mensen die ik hier ken, is voor mij een manier om me dichter bij God te voelen”, klinkt het bij Travis Hudson, die protestants is. 

Meer krantenkoppen in België

Gentse economie ziet buitenlandse investeringen meer dan halveren naar 207 miljoen, maar blijft in trek 

In Gent hebben buitenlandse investeerders vorig jaar 207 miljoen euro gepompt in de economie. Het bedrag loopt terug in vergelijking met 2022, toen werd 462 miljoen in de Gentse economie geïnvesteerd vanuit het buitenland. "Jaarcijfers geven een vertekend beeld. De voorbije 10 jaar waren de investeringen enorm, Gent is de technologiehoofdstad van de regio", zegt schepen Sofie Bracke (Open VLD).

Lees meer »

De soap Conner Rousseau

19:23 Geen Vlaamse politicus die de aandacht beter naar zichzelf weet te zuigen dan Conner Rousseau. Afgelopen week maakte hij zijn politieke comeback. Zijn talent is onmiskenbaar, maar de vraag is of hij d…

Lees meer »

Ziekenhuizen kunnen 4.000 overlijdens per jaar vermijden

Als de 25 slechtst presterende Belgische ziekenhuizen het even goed zouden doen als het mediane ziekenhuis op vlak van mortaliteit, kunnen jaarlijks 4.083 overlijdens vermeden worden. Dat blijkt uit een grootschalige studie van het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bedrijvendokter Guido Dumarey scherp in eerste interview na mislukt bod op Van Hool: “Ons plan is nooit in overweging genomen”

De West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey wierp zich op als het Vlaamse alternatief voor een buitenlandse overname van busbouwer Van Hool, maar moest – ondanks een ultiem bod – in het zand bijten. Een scenario dat volgens hem al lang vastlag. “Het overnameplan moest met die specifieke partners doorgaan en kon niet Vlaams kon zijn”, zegt hij in z’n eerste interview.

Lees meer »

VS houden met vliegdekschip oefeningen met Zuid-Korea en Japan

De zeestrijdkrachten van de Verenigde Staten hebben gezamenlijke manoeuvres met de marine van Zuid-Korea en die van Japan gehouden om Noord-Korea af te schrikken. De tweedaagse oefening met deelname van het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt en torpedoboten van de drie landen vond donderdag en vrijdag in internationale wateren ten zuiden van het Koreaanse schiereiland plaats, zo deelde de Zuid-Koreaanse marine

Lees meer »

VRT zet door drukke sportzomer hakbijl in ‘Zomerhit’: “Pommelien en Camille zullen er wel ­bij zijn, de rest moet bang afwachten”

De euforie bij de Vlaamse artiesten was groot afgelopen zomers: eindelijk zetten de grote zenders weer volop in op Vlaamse muziek. VTM blies ‘Tien om te zien’ nieuw leven in en VRT 1 trok volop de kaart van ‘Zomerhit’. Maar de vreugde is omgeslagen in wanhoop. “Erg dat onze muziek moet wijken voor sport”, verwoordt Margriet Hermans (70) het ongenoegen

Lees meer »

Franse politie valt per ongeluk het verkeerde huis binnen: “Ik vroeg of ik een slipje mocht aantrekken, maar ze waren heel agressief”

De Franse politie is per ongeluk het verkeerde huis binnengevallen in Normandië. De man en vrouw die er wonen, werden overdonderd door tientallen politieagenten, ook al hadden ze niets mispeuterd. Dat zou simpelweg het gevolg zijn van een adreswijziging van de persoon die de politie wél wilde arresteren. Het getrouwd koppel komt er met de schrik van af.

Lees meer »

Vandalen villen bomen aan jeugdcentrum in Houthulst: “Een van de bomen zal het niet overleven”

Aan het jeugdcentrum in de Jonkershovestraat in Houthulst, bij de lokalen van de plaatselijke Chiro, werden verschillende bomen ontschorst. Een volwassen begeleider van Chiro Houthulst ontdekte vrijdagavond dat er bomen gevild waren. “Een paar bomen zijn toegetakeld. Een van die bomen zal het niet overleven. Heel jammer, want die bomen hebben hier echt wel hun nut”, zucht Edwin.
The post

Lees meer »

Zeven jaar celstraf voor pedofiel (27) met wansmakelijk ‘naaktfotospel’: “Minderjarige meisjes waren makkelijk te domineren”

De 27-jarige Jens H. uit Kontich is veroordeeld tot 7 jaar effectieve celstraf voor het seksueel misbruik en/of de verkrachting van een twintigtal meisjes tussen 10 en 16 jaar. De rechtbank beveelt ook de onmiddellijke aanhouding van Jens H. die niet opdaagde voor het vonnis. Hij lokte minderjarige meisjes in de val via chatkanaal Snapchat. “Level 1 in zijn spel:

Lees meer »

Opvolger van Luis Rubiales wil kritische vragen ontwijken, maar staat voor schut met neptelefoontje

Pedro Rocha, de interim-voorzitter van de Spaanse voetbalbond na het vertrek van de veelbesproken Luis Rubiales, is ook al in opspraak geraakt. Toen hij vrijdagmiddag buiten de rechtbank in Madrid kritische vragen van journalisten probeerde te ontwijken stond hij ook nog eens voor schut toen zijn telefoon ging, terwijl Rocha al even deed alsof hij druk aan het bellen was.

Lees meer »