Gedetineerden in New York spannen rechtszaak aan omdat ze zonsverduistering niet mogen zien

Enkele gedetineerden in een gevangenis in New York hebben een rechtszaak aangespannen tegen het gevangeniswezen omdat ze volgende week de zonsverduistering niet mogen zien. En dat gaat in tegen hun religie, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Goud voor Gilbert en Monica

Gilbert Beeckaert (81) en Monica Maeckelbergh (80) vierden hun gouden huwelijksjubileum. Gilbert is geboren in Jonkershove en volgde na de gemeenteschool nog een jaar VTI in Ieper. Monica werd geboren in Klerken, ging er naar de kleuter- en lagere school tot haar 14 jaar en begon dan te werken in een visrokerij. Vervolgens werkte ze
The post Goud voor Gilbert

Lees meer »

TC De Koddaert winnaar van wintercompetitie met vier clubs

Het winterseizoen in de tenniswereld zit erop, de zomer kan starten. Vier clubs uit de regio Torhout hebben tijdens de wintermaanden met in totaal vijf ploegen het nieuwe concept Winterclub betwist: TC Orscamp uit Oostkamp, TC Thille uit Lichtervelde, KTG Houtland uit Torhout en TC De Koddaert uit Torhout (met twee teams). Er werd tussen
The post TC De Koddaert

Lees meer »

Jongen (12) uit twee meter diepe put bevrijd op strand Nieuwpoort: “Gelukkig loopt dit goed af”

Een 12-jarige jongen is woensdagavond op het strand van Nieuwpoort bedolven geraakt in een twee meter diepe put. De jongen was er op zeeklassen, maakte een diepe put waarna die plots gedeeltelijk instortte. Hij zat tot aan zijn middel vast. “We zijn snel ter plaatse gegaan en met acht man beginnen graven”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele. “Na twaalf minuten was

Lees meer »

LIVEBLOG HEIDENHEIM-LEIPZIG. Openda en co zetten Dortmund onder druk in eindsprint om Champions League-ticket

Loïs Openda blijft scoren aan de lopende band. Vorig weekend scoorde hij nog zijn 22e goal van het seizoen in een 3-0 overwinning tegen de Wolfsburg-Belgen. Bij winst tegen middenmotor Heidenheim zet het Dortmund onder druk in de strijd voor het vierde en laatste Champions League-ticket. De Borussen spelen zondag tegen de nieuwbakken kampioen Bayer Leverkusen. Volg de wedstrijd in

Lees meer »

Niet elk kind krijgt evenveel geld van de Vlaamse overheid: hoe komt dat? 6 vragen over het Groeipakket beantwoord

Elk kind in Vlaanderen heeft recht op kindergeld, dat nu officieel het Groeipakket heet. Maar niet elk kind krijgt evenveel. Waarom niet? Krijg je het geld automatisch op je rekening? En wat moet je doen als je denkt dat je te weinig krijgt? “Vorig jaar zijn er 100.000 kinderen bijgekomen die naast het basisbedrag ook een sociale toeslag kregen”, zegt

Lees meer »