Fabrizio Dekoning met ambitie naar PK in Rollegem

Fabrizio Dekoning (25) trekt zondag (10.30 uur) met ambitie naar het provinciaal kampioenschap in het Kortrijkse Rollegem. De elite zonder contract van Dovy Keukens-FCC voelde zich in het voorjaar nooit beter dan nu.

“In plaats van te studeren kan ik nu trainen”, lacht hij. “Als kinesist werk ik sinds kort bij REV in Knokke, het centrum van David Bombeke en Leen Van Damme, twee grote namen in het wereldje van sportkinesitherapie. In de voormiddag ga ik trainen, vanaf 14 uur ben ik aan het werk. Met de renners die gebruik maken van ons sportmedisch centrum kan ik mijn eigen ervaringen delen.”

Ook al beweert Dekoning dat zijn conditie in orde is, toch staan nog niet veel uitslagen achter z’n naam. In Haringe werd hij negende, in Maldegem-Kleit veertiende, vorige zaterdag in Wevelgem achttiende. De nieuwe profkoers in Lendelede sloot hij op paasmaandag als 36ste af. “Waar ik getuige was van een indrukwekkende solo van Alec Segaert”, steekt de Wingense amateur z’n bewondering niet onder stoelen of banken. “Zelf zat ik met een goed gevoel, ik ging enkele keren in de tegenaanval, maar miste op het smalle deel van het parcours de eerste achtervolgende groep.”

Dat er nog maar vier uitslagen achter z’n naam staan kan hij best verklaren. “Ik kende tot nog toe al veel pech”, zucht Dekoning. “Spaakbreuk, ketting in drie knopen, breuk crankstel. Inderdaad, het is al een duur seizoen geweest. Ik heb nog maar een drietal koersen zonder tegenslag kunnen afwerken.”

Ploegenspel

In die wedstrijden bekampte hij enkele favorieten op de West-Vlaamse wegtitel.

“In Wevelgem zag ik een hele sterke Jo Maes”, beweert Dekoning. “En Cédric Defreyne rijdt al het hele seizoen op niveau. Zelf start ik ook met ambitie. Maar zo’n PK is altijd een eigenaardige wedstrijd. Het ploegenspel kan doorslaggevend zijn. Bij Dovy Keukens-FCC zullen we met vijf van start gaan: Jochen Deweer, Ruben De Marez, Anthony Debuy, Franklin Six en ik.”

(HF)

The post Fabrizio Dekoning met ambitie naar PK in Rollegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“U en ik zijn de echte winnaars van het succesverhaal van LRM”

U heeft het misschien niet zo ervaren, maar vrijdag was een hoogdag. 19 april is Limburgdag, sinds enkele jaren onze provinciale feestdag. Die vindt haar oorsprong op 19 april 1839, toen Limburg in een Nederlandse en Belgische helft werd opgedeeld. Ook het Martelaarsplein in Brussel vierde vrijdag mee. Op initiatief van minister Jo Brouns (CD&V) keurde de Vlaamse regering de

Lees meer »

INTERVIEW. Worden benzine, diesel en je winkelkar duurder na de aanval? En wat nu met aandelen? Hoofdeconoom schetst impact op je portemonnee

De Iraanse aanval op Israël kan de olieprijzen nog verder doen stijgen en dat zullen we aan de pomp voelen. Maar als de oorlog in het Midden-Oosten verder escaleert, zullen de negatieve gevolgen voor ons nog veel groter zijn. Peter Vanden Houte, hoofdeconoom bij ING België, legt uit wat we mogen verwachten. “Dit maakt veel mensen nerveus.”

Lees meer »

Nieuwe supermarkt op oude site Blekerij ondanks stijgende leegstand in binnenstad

In de Meensesteenweg, op de oude site Blekerij, komt er een grote supermarkt van 2.000 vierkante meter. Dat raakte bekend na een interpellatie van Groen-raadslid David Wemel op de gemeenteraad in Kortrijk maandag over een oplossing van het leegstandsprobleem in Kortrijk.
The post Nieuwe supermarkt op oude site Blekerij ondanks stijgende leegstand in binnenstad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weduwe Navalny geeft voor het eerst sinds zijn dood interview: “Het duurde vijf seconden voordat het tot me doordrong. Ik was in mijn hotelkamer. Alleen”

De weduwe van Poetincriticus Aleksej Navalny (47) heeft voor het eerst sinds de dood van haar man in een Russische strafkolonie een interview gegeven. Daarin vertelde Joelia Navalnaja (47) over het moment dat ze haar echtgenoot voor het laatst zag, hoe ze het nieuws van zijn overlijden vernam en hoe ze tot het besluit kwam om zijn strijd verder te

Lees meer »