Fabrizio Dekoning met ambitie naar PK in Rollegem

Fabrizio Dekoning (25) trekt zondag (10.30 uur) met ambitie naar het provinciaal kampioenschap in het Kortrijkse Rollegem. De elite zonder contract van Dovy Keukens-FCC voelde zich in het voorjaar nooit beter dan nu.

“In plaats van te studeren kan ik nu trainen”, lacht hij. “Als kinesist werk ik sinds kort bij REV in Knokke, het centrum van David Bombeke en Leen Van Damme, twee grote namen in het wereldje van sportkinesitherapie. In de voormiddag ga ik trainen, vanaf 14 uur ben ik aan het werk. Met de renners die gebruik maken van ons sportmedisch centrum kan ik mijn eigen ervaringen delen.”

Ook al beweert Dekoning dat zijn conditie in orde is, toch staan nog niet veel uitslagen achter z’n naam. In Haringe werd hij negende, in Maldegem-Kleit veertiende, vorige zaterdag in Wevelgem achttiende. De nieuwe profkoers in Lendelede sloot hij op paasmaandag als 36ste af. “Waar ik getuige was van een indrukwekkende solo van Alec Segaert”, steekt de Wingense amateur z’n bewondering niet onder stoelen of banken. “Zelf zat ik met een goed gevoel, ik ging enkele keren in de tegenaanval, maar miste op het smalle deel van het parcours de eerste achtervolgende groep.”

Dat er nog maar vier uitslagen achter z’n naam staan kan hij best verklaren. “Ik kende tot nog toe al veel pech”, zucht Dekoning. “Spaakbreuk, ketting in drie knopen, breuk crankstel. Inderdaad, het is al een duur seizoen geweest. Ik heb nog maar een drietal koersen zonder tegenslag kunnen afwerken.”

Ploegenspel

In die wedstrijden bekampte hij enkele favorieten op de West-Vlaamse wegtitel.

“In Wevelgem zag ik een hele sterke Jo Maes”, beweert Dekoning. “En Cédric Defreyne rijdt al het hele seizoen op niveau. Zelf start ik ook met ambitie. Maar zo’n PK is altijd een eigenaardige wedstrijd. Het ploegenspel kan doorslaggevend zijn. Bij Dovy Keukens-FCC zullen we met vijf van start gaan: Jochen Deweer, Ruben De Marez, Anthony Debuy, Franklin Six en ik.”

(HF)

The post Fabrizio Dekoning met ambitie naar PK in Rollegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oorlog in Oekraïne zorgt voor enorm milieuschade: “Een derde van het Oekraïens grondgebied is aangetast”

De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen mensenlevens, maar ook de natuur. Dat schrijft het wetenschappelijke magazine EOS. Langs de frontlinie zijn hele regio’s omgevormd tot levenloze landschappen, zwaar vervuild door chemische stoffen van explosieven en militaire voertuigen. Industriële en energie-infrastructuur worden regelmatig aangevallen, wat ernstige milieurampen veroorzaakt.

Lees meer »

Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne

In ‘De schat van Merkem’ schetst auteur Ann Driessen de lotgevallen van juwelier-koster Karel Balduck en zijn gezin tijdens WOI. Ze liet zich inspireren door het goed bewaarde en geïllustreerde dagboek van Balduck, die 28 jaar in Veurne heeft gewoond.
The post Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

8,5 miljoen Microsoft-toestellen getroffen door problemen bij Crowdstrike

Een probleem met de update van software van cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike lag vrijdag aan de basis van een van de grootste informaticastoringen ooit. In totaal werden 8,5 miljoen toestellen, die draaiden op systemen van Microsoft, getroffen, zo schrijft dat bedrijf zelf op haar blog. Dat komt overeen met minder dan één procent van alle Windows-toestellen.

Lees meer »

Grootouders van Stan (6) leggen fietstocht van 1.700 kilometer af om geld in te zamelen voor onderzoek naar zeldzame ziekte

Op 17 augustus vertrekken Luc Vandevyvere en zijn echtgenote Christine voor een fietstocht van maar liefst 1.700 kilometer rond Nederland. Niet zomaar, maar om geld in te zamelen voor het VUB Duchenne Fonds, dat opgericht werd dankzij Luc. Daarmee wordt onderzoek gedaan naar de ziekte van Duchenne, waar zijn kleinkind Stan aan lijdt (6).
The post Grootouders van Stan

Lees meer »

KIJK. Evenepoel probeert Vingegaard te lossen en de originele verjaardagswens van Van Aert voor zoontje Jerome: de hoogtepunten van rit 20

Gegokt en verloren. Remco Evenepoel probeerde op de Col de la Couillole Jonas Vingegaard er meermaals af te rijden, maar botste vervolgens op een stevige counter. Tadej Pogacar zette zijn nakende Tourwinst uiteindelijk nog maar eens in de verf door zijn vijfde (!) ritzege te pakken. Eerder in de etappe was er ook een mooi moment met Wout van Aert,

Lees meer »