Elk jaar horen 1.000 jonge Vlamingen dat ze kanker hebben, net als Eveline (30): “We wilden kindjes. Maar ineens staat je leven stil”

Terwijl de meesten van ons denken dat kanker vooral ouderen treft, krijgen in Vlaanderen elk jaar zo’n duizend patiënten tussen 16 en 35 jaar de diagnose. Twee jaar geleden was Eveline (30) ineens één van hen. Ze besloot het hele proces te filmen en maakte de docu ‘AYA Eveline’. “Borstkanker krijgen op je 28ste, als je aan kindjes denkt en volop een huis renoveert… Ik dacht: wie haat er mij zo?” 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. “Mijn oprechtheid wordt voortdurend in twijfel getrokken, die van de anderen niet”: Bart De Pauw geeft eerste interview in ‘De tafel van Gert’

“Ik heb die vrouwen nooit bewust pijn willen doen.” Bart De Pauw (55) geeft dinsdagavond zijn eerste interview in zeven jaar. Dat doet de televisiemaker in een open en uitgebreid gesprek met Gert Verhulst in ‘De tafel van Gert’. Volg hier live de hoogtepunten van de uitzending. “Mijn grootste fout? Ik heb heel veel vervelende berichtjes gestuurd.”

Lees meer »

Boomerang in Bellewaerde is veertig jaar oud: “230.000 euro geïnvesteerd”

Nadat de Boomerang in Bellewaerde vorig jaar in een nieuw jasje werd gestoken, kreeg de rollercoaster dit jaar een nieuwe ketting en kettingbak, goed voor een investering van 230.000 euro. Dit jaar mag de iconische attractie immers veertig verjaardagskaarsjes uitblazen.
The post Boomerang in Bellewaerde is veertig jaar oud: “230.000 euro geïnvesteerd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britten die geboren zijn na 2008, mogen straks (wellicht) nooit meer tabak kopen: Stichting tegen Kanker pleit voor gelijkaardig verbod bij ons

Krijgt het Verenigd Koninkrijk een rookvrije generatie? Een wetsvoorstel dat vanaf 2027 de minimumleeftijd om tabak te mogen kopen ieder jaar met één jaar verhoogt, heeft alvast een stemronde in het Britse Lagerhuis doorstaan. In eigen land pleit Stichting tegen Kanker voor een soortgelijke plan, maar de Wetstraat wil nog niet mee.

Lees meer »

WEERBERICHT. Vanaf morgen slaat het weer helemaal om: pittige buien “met alles erop en eraan” op komst

Het zonnige weer van de afgelopen dagen ligt achter ons. Vanaf maandag krijgen we pittig buien. “Ronduit aprilse grillen”, zegt onze weerman Frank Duboccage. Ook onweer is mogelijk. Felle buien met “alles erop en eraan”, zo klinkt het: regen, korrelhagel en een donderslag. In Brussel zullen de parken en bossen maandag niet toegankelijk zijn vanwege het voorspelde stormweer.

Lees meer »

“Alle beetjes helpen”: zaalverkoop moet Natasja uit ‘Zorgen voor mama’ duwtje in de rug geven

Dit weekend vindt in De Mande in Ieper een zaalverkoop plaats om Natasja Huvaere een financieel duwtje in de rug te geven. De alleenstaande mama maakte met haar getuigenis in ‘Zorgen voor mama’ heel wat los en doet er alles aan om uit het financiële dal te kruipen.
The post “Alle beetjes helpen”: zaalverkoop moet Natasja uit ‘Zorgen voor mama’

Lees meer »

Politierechter beveelt man uit Nieuwpoort die aan hoge snelheid door rode licht reed zélf te komen: “Hij bedreigde de politie zelfs”

Een 33-jarige man uit Nieuwpoort die naar verluidt een grote afkeer van de politie heeft mag het nu zelf komen uitleggen bij de politierechter. V.D. zette de boel op stelten op straat en vond het daarna nodig de politie te provoceren. “En zelfs wat te bedreigen, dit pikken we niet”, sprak de procureur.
The post Politierechter beveelt man uit Nieuwpoort

Lees meer »

The Perfect Party verhuist naar Roeselare

Lynn Couvreur (32) opende begin oktober 2021 ‘The Perfect Party’ in de Statiestraat in Staden. Nu verhuist ze haar zaak naar een loods in Roeselare.
The post The Perfect Party verhuist naar Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »