Elektricien ontdekt tunnel met bed en zakken puin richting Parijse gevangenis La Santé

In Parijs is dinsdagochtend per toeval een tunnel ontdekt in de buurt van de gevangenis La Santé. Dat hebben een lokale politiebron en het 14de arrondissement woensdag bevestigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Kenneth Vandendriessche opent seizoen met Ironman in Zuid-Afrika: “Slot voor Hawaï is het doel”

Kenneth Vandendriessche (32) verschijnt zondag aan de start van de Ironman Zuid-Afrika. Voor de Izegemnaar wordt het de zesde volledige triatlon uit zijn carrière. Twee jaar geleden won hij nog de prestigieuze Ironman van Lanzarote. “Ik ben blij dat ik die wedstrijd al op mijn palmares heb.”
The post Kenneth Vandendriessche opent seizoen met Ironman in Zuid-Afrika: “Slot voor Hawaï

Lees meer »

Waarom gaan we niet onderhandelen met Poetin?

In Oekraïne woedt al twee jaar een vernietigende oorlog, maar wij voelen daar in ons dagelijks leven bijna niets van. Toch roepen topmilitairen en regeringsleiders op dat we voorbereid moeten zijn op meer Russische agressie. Gaan we ons kunnen verdedigen als de oorlog naar ons grondgebied verplaatst? Kunnen we niet gewoon onderhandelen met Rusland?

Lees meer »

Pakt SKT Cats Three de titel?

Zaterdag kan de C-ploeg van SKT Ieper Cats kampioen spelen in tweede provinciale. Daarvoor moet er gewonnen worden bij Avanti Brugge Two. De ploeg neemt na die match afscheid van Ieper en verhuist naar Poperinge.
The post Pakt SKT Cats Three de titel? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Honderden mensen lopen elk jaar overgangsuitkering mis wanneer partner overlijdt: “Gemiddeld 1.400 euro per maand die je verliest”

Heel wat mensen lopen een overgangsuitkering mis na het overlijden van hun partner, omdat ze niet weten dat ze daar recht op hebben. Dat blijkt uit het jaarrapport van de Ombudsdienst Pensioenen. Om de uitkering te krijgen, moet je een aanvraag indienen en veel mensen doen dat niet. De Ombudsman Pensioenen roept de overheid op om de uitkering automatisch uit

Lees meer »

“Opletten voor de ruis van thuis”: nog honderd dagen te gaan, BOIC-top blikt vooruit op Spelen van Parijs

Met nog 100 dagen te gaan tot de Spelen van Parijs, besliste het Franse organisatiecomité om vandaag wereldwijd nog eens 250.000 olympische tickets te koop aan te bieden, in alle mogelijke sporten. Een uitgelezen tijdstip om nog andere hete hangijzers te bespreken met de top van het BOIC. Hoe zit het straks met de veiligheid in de lichtstad? Hoeveel Belgen

Lees meer »

Nieuw skatepark aan Brigandsbrug in Ingelmunster geopend

Tijdens een skate-event werd op zaterdag 13 april een unieke skatelocatie geopend voor jongeren in Ingelmunster. De skaters konden er meteen hun kunsten demonstreren tijdens een skate contest. Gezien het mooie weer, waren er ook veel kijklustigen.
The post Nieuw skatepark aan Brigandsbrug in Ingelmunster geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is onze Notre-Dame”: historisch beursgebouw in Kopenhagen in lichterlaaie, beelden tonen hoe iconische torenspits instort

Het historisch beursgebouw in het centrum van de Deense hoofdstad Kopenhagen is getroffen door een grote brand. Op beelden is te zien hoe de iconische torenspits van het gebouw instort. Reddingsdiensten probeerden in allerijl waardevolle kunstwerken uit het gebouw te redden. Na vier uur zijn de vlammen nog steeds niet gedoofd. De Deense bevolking kijkt verslagen en vol ongeloof toe.

Lees meer »