Elektricien ontdekt tunnel met bed en zakken puin richting Parijse gevangenis La Santé

In Parijs is dinsdagochtend per toeval een tunnel ontdekt in de buurt van de gevangenis La Santé. Dat hebben een lokale politiebron en het 14de arrondissement woensdag bevestigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Rechtbank maakt brandhout van claim RSC Anderlecht tegen Humo-journalist: “Men kan zich niet van indruk ontdoen dat het de bedoeling was om te intimideren”

Humo-journalist Jan Hauspie moet dan toch geen schadevergoeding betalen aan voetbalclub Anderlecht. De Brusselse burgerlijke rechtbank maakte brandhout van de eis tot een schadevergoeding van 50.000 euro. Die was er gekomen omdat de club naar eigen zeggen schade zou hebben geleden door een kritisch stuk van de journalist. “Men heeft zich niet de minste moeite getroost om de beweerde schade

Lees meer »

PS’er die omstreden bezoek van imam aan parlement organiseerde, eist 2 miljard euro schadevergoeding: “Mijn leven staat op zijn kop”

Twee miljard euro: dat is het duizelingwekkende bedrag dat de Brusselse PS-verkozene Mohammad Nasir van de Brusselse gemeenteraad eist als schadevergoeding. Nasir beweert namelijk zware morele schade te hebben geleden door de controverse die ontstond toen een imam tijdens een bezoek aan het Brussels Parlement Koranverzen begon te prediken.

Lees meer »

Eerste jurylid gooit handdoek in de ring nadat identiteit uitlekt tijdens rechtszaak Donald Trump vs. Stormy Daniels

Het proces over zwijggeld dat voormalig Amerikaans Republikeins president Donald Trump zou betaald hebben aan pornoactrice Stormy Daniels, is donderdag in New York hervat met een moeilijke juryselectie. Aan het begin van de zitting gaf een van de zeven geselecteerde juryleden er al de brui aan, waardoor er nu slechts zes van de nodige twaalf juryleden overblijven, de zes plaatsvervangers

Lees meer »

Ondernemer Koen Wittevrongel (59) beklimt na ‘seven summits’ vierde hoogste berg ter wereld: “Geeft onbeschrijfelijk gevoel”

Koen Wittevrongel uit Spiere-Helkijn is ondernemer en zaakvoerder, maar hij is ook een fervent bergbeklimmer. In 2018 stond hij nog op de top van de Mount Everest, nu is hij klaar voor een nieuwe uitdaging. De berg die Koen (59) gaat beklimmen, is de Lhotse. Met zijn imposante hoogte van 8.516 meter is het de vierde hoogste berg ter wereld.

Lees meer »

Theo Francken (N-VA): “Onze munitiestocks zitten op 7% van NAVO-norm. We kunnen nog naar 0% gaan. Dan moeten ze ‘pang pang’ roepen bij oefeningen”

N-VA-defensiespecialist Theo Francken heeft in ‘De Ochtend’ op Radio 1 opnieuw gepleit voor een opschaling van onze productiecapaciteit op het vlak van defensie. Hij waarschuwde dat de stocks van ons land bijna leeg zijn en dat als het ooit tot een conflict komt, België geen hulp zal zijn voor haar bondgenoten, maar een last.

Lees meer »

“Als een klant dit zou vragen, zou ik de opdracht weigeren”: ‘Blind gekocht’-experten staan meteen voor zware taak

“Ik ben misselijk van de stress.” Meteen al twee grote uitdagingen voor de kersverse experten en makelaar Kinga Kantorska bij start van het zesde seizoen van ‘Blind gekocht’. Hoge eisen en tonnen stress dus. Heike en Gert-Jan willen absoluut in de tweede duurste gemeente van Oost-Vlaanderen blijven wonen. En Mevin en Pieter gaan voor een verrassende stijl. “Oei, zo klassiek.”

Lees meer »

“Het eiland van Pippi Langkous” is “van fenomenaal strategisch belang” om ons te beschermen tegen Rusland

Schattige stadjes, mooie natuur én de thuis van Pippi Langkous: het Zweedse eiland Gotland is misschien wel een populaire vakantiebestemming, voor Zweden en de NAVO is het vooral een strategische parel. Op zo’n 5 kilometer van Villa Kakelbont worden verschillende militaire gebouwen uit de grond gestampt. “Elke Russische beweging kan gevolgd en gecontroleerd worden.”

Lees meer »

Tal van asfalteringswerken in aantocht

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting kwamen er nogal wat vragen rond geplande herasfalteringswerken verspreid over de gemeente. Raadslid Wim Behaeghe (Inspraak.nu) was vooral geïnteresseerd in de heraanleg van de Nieuwstraat.
The post Tal van asfalteringswerken in aantocht appeared first on KW.be.

Lees meer »