Einde voetbalcarrière voor Frederic Braekeveldt

De messen worden geslepen, de voetbalschoenen gepoetst. Met drie – Jong Helkijn, SV Moorsele B en WS Bellegem – zetten ze in vierde provinciale C de eindspurt in. Leider Helkijn telt één punt meer dan het duo Bellegem en Moorsele. Wie uiteindelijk met de titel gaat lopen, weten we pas over vier weken. Wie er zeker niet bij zal zijn: Frederic Braekeveldt, die met een gescheurde meniscus misschien wel einde carrière is.

“Met een gescheurde meniscus vrees ik dat mijn voetballoopbaan voorbij is”, opent Frederic Braekeveldt. “Jammer, want ik had zo graag nog mijn steentje bijgedragen tot het veroveren van een titel. Het moet al heel lang geleden zijn dat WS Bellegem nog eens de oppergaai afschoot. Meerdere seizoenen geleden hebben we eens via de eindronde de promotie naar derde afgedwongen. Maar kampioen spelen, ik kan het me niet herinneren. Dat ik dat mogelijk op mijn oude dag ga missen, doet pijn”, zucht hij.

Einde in mineur

Frederic Braekeveldt draagt al tien seizoenen de groen-witte kleuren van WS Bellegem. De Gullegemnaar is er het hart van in dat zijn voetbalverhaal in mineur moet eindigen. “Met mijn 41 lentes was ik uiteraard aan mijn laatste seizoen bezig”, vertelt Frederic.

“Maar ik had me een ander afscheid voorgesteld. Een titel of eventueel een promotie was zoveel mooier geweest. Uiteraard hoop ik dat onze jonge gasten straks de kers op de taart zetten. De opgang is vorig seizoen begonnen onder het duo Lander Vermeulen, Thomas Soete. Dave Van Mol is de ingeslagen weg voort blijven bewandelen. Met de juiste aanpak weten Dave en Lander hun jongens te motiveren en hen boven zichzelf te doen uitstijgen. Jammer dat ik het van achter de omheining moet meemaken. Nadat ik bij Ledegem begon te voetballen, speelde ik daarna meerdere seizoenen in het bedrijfsvoetbal.”

“Tot ik bij WS Bellegem belandde en er tien jaar met veel plezier bleef plakken. Wees er maar zeker van dat ik de schitterende sfeer en de derde helft zal missen. Of ik trainer word? Ik denk niet dat ik daarvoor in de wieg gelegd ben. Tijdens de coronaperiode ben ik verslaafd geraakt aan padel. Een uitstekende sport om fit en jong te blijven”, besluit Frederic Braekeveldt.

(AV)

Zaterdag 6 april om 19 uur: WS Bellegem – FC Marke B.

The post Einde voetbalcarrière voor Frederic Braekeveldt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Proces van de eeuw start met samenstellen volksjury, en zowel Trump als de aanklager heeft al een ideaal jurylid in gedachten

Met Donald Trump staat voor het eerst een ex-president van de VS terecht in een strafzaak. Dan nog voor een dossier rond het betalen van zwijggeld aan een pornoactrice. Al zal het nog weken duren voor we weten of hij schuldig is. Eerste en misschien wel belangrijkste horde van dit proces: een volksjury samenstellen. En die zal de ex-president zo

Lees meer »

OPROEP. Deed jij ooit een DNA-test en wat heb je ontdekt?

“Er zijn in mijn generatie veel meer mensen die niet weten dat ze met donorsperma verwekt zijn. Ik zou zeggen: als je denkt dat je niet op je familie lijkt, ga dan voor een DNA-test”, zegt een 45-jarige Limburger nadat hij zijn biologische vader heeft ontdekt via MyHeritage.com, een online platform dat meehelpt om je stamboom samen te stellen. Zijn

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische president: Iraanse aanval op ons land was een “oorlogsverklaring” – VS willen geen “escalatie” of “oorlog”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Israël zal “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast is”. Dat zei de Israëlische minister Benny Gantz in een verklaring na de bijeenkomst

Lees meer »

Londense Nubi (29) rijdt alleen naar Nigeria om anderen te inspireren, en krijgt grote verrassing bij aankomst: “Dit is te veel!”

De 29-jarige Pelumi Nubi stapte eind januari met een groot doel in haar kleine Peugeot genaamd ‘Lumi’. Ze zou alleen van Londen naar haar thuisland Nigeria rijden, om andere vrouwen aan te moedigen om net zoals haar alleen op avontuur te gaan. De influencer kwam na ongeveer drie maanden en 7.000 km aan bij de grens van het land, en

Lees meer »

The Perfect Party verhuist naar Roeselare

Lynn Couvreur (32) opende begin oktober 2021 ‘The Perfect Party’ in de Statiestraat in Staden. Nu verhuist ze haar zaak naar een loods in Roeselare.
The post The Perfect Party verhuist naar Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »