Efteling geeft Doornroosje make-over, maar vooral haar borsten verbazen bezoekers

Bezoekers van het Nederlandse pretpark Efteling trokken grote ogen toen ze het gerenoveerde kasteel van Doornroosje te zien kregen. Want nu blijkt dat niet enkel het gebouw onder handen werd genomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Gedragsbioloog reageert op vondst van zestiger die al jaar overleden was: “Sociaal contact is even belangrijk als zuurstof”

Of Markus V., de man die mogelijk pas een jaar na zijn overlijden bij zijn thuis in Antwerpen is gevonden, zich werkelijk eenzaam voelde in zijn alleen zijn, is niet geweten. Alleszins is het een goed idee om bij het ouder worden, juist wel energie in onze familie- en vriendschapsbanden te steken, ook al hebben we daar steeds minder fut

Lees meer »

EXCLUSIEVE PEILING. Bijna de helft van Vlamingen wil legerdienst weer invoeren

Moeten 18-jarigen na hun tijd op de schoolbanken weer verplicht een camouflagepak aantrekken, wapens leren gebruiken en proeven van een leven in het leger? Ei zo na is een meerderheid van de Vlamingen gewonnen voor een herinvoering van de verplichte legerdienst, zo blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en ‘VTM Nieuws’. Geen enkele politieke partij pleit ervoor, maar een

Lees meer »

Theater XV brengt ‘Grijze Garnalen’ op de planken: tragikomedie over kwieke oudere

Op vrijdag 19 april brengt Theater XV het stuk ‘Grijze Garnalen’ in première op het podium van het Gemeenschapshuis in Sint-Kruis. Het stuk brengt het verhaal van Berten, een landbouwer op rust die door toedoen van zijn kinderen zijn erf moet omruilen voor een seniorenresidentie.
The post Theater XV brengt ‘Grijze Garnalen’ op de planken: tragikomedie over kwieke oudere appeared

Lees meer »

Hermeandering Plaatsebeek zorgt voor onenigheid op Harelbeekse gemeenteraad

Op de Harelbeekse gemeenteraad van 15 april was een van de punten de goedkeuring van het bestek, de raming en de gunningswijze van de omgevingswerken aan het vrijetijdspatrimonium in Bavikhove en de hermeandering van de Plaatsebeek. Na een tussenkomst van André Vanassche (Open VLD+) onthielden de drie oppositiepartijen zich bij de stemming.
The post Hermeandering Plaatsebeek zorgt voor onenigheid op

Lees meer »

Tars (17) hoopt met kortfilm ‘Dear Mary’ op toelating in filmschool KASK: “Tijdens de opnames heb ik nog aan het scenario gesleuteld”

Het was afgelopen zondag gezellig druk in de omgeving van Roterij Sabbe, voor de opnames van de kortfilm ‘Dear Mary’ onder leiding van de 17-jarige Tars Coulembier uit Kuurne. Tars studeert aan Spes Nostra Kuurne, waar hij de richting Economie-Moderne Talen volgt. Vanaf volgend jaar hoopt hij te gaan studeren aan de filmschool KASK in Gent. Of hij daar wordt

Lees meer »

Vlaams Parlement keurt fusie tussen Ruiselede en Wingene goed: “Alleen lopende procedure bij Raad van State kan plannen nog dwarsbomen”

Met 66 stemmen voor, 33 stemmen tegen en twaalf onthoudingen keurde het Vlaams Parlement woensdagavond de geplande fusie tussen Ruiselede en Wingene goed. Daarmee is een belangrijke stap gezet naar de definitieve fusie op 1 januari 2025. “We hopen nog op de Raad van State, maar de tijd speelt tegen ons”, geeft Hannes Gyselbrecht van de Ruiseleedse oppositiepartij Respect toe.<br

Lees meer »

Noorse koning Harald keert terug na ziekteverlof

Koning Harald van Noorwegen gaat na een lange ziekteperiode vanaf maandag weer aan het werk. Dat maakte het Noorse koningshuis vrijdag bekend. Hij zal de stafchef van het Noorse leger en twee andere hoge officieren in audiëntie ontvangen. In februari liep de koning een infectie op tijdens een privébezoek aan het eiland Langkawi in Maleisië. De 87-jarige vorst kreeg een

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Na massale Iraanse droneaanval ook aanvallen op Israël vanuit Jemen en Libanon

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft drones en raketten richting Israël gelanceerd, zo meldt eveneens de Iraanse staatstelevisie. Het land waarschuw tevens dat elk land dat het luchtruim of grondgebied opent voor een Israëlische tegenaanval kan rekenen op een “gedecideerd antwoord”. Ook de Houthi’s vanuit Jemen en

Lees meer »

“Wat een held”: Agent redt kat die zich wanhopig aan wagen vastklampt tijdens overstromingen in Dubai

Een politieagent uit Dubai wordt wereldwijd geprezen voor zijn reddingsactie tijdens de overstromingen in Dubai. De agent vaarde dinsdag met een bootje door de straten van de stad om mensen en dieren in nood te helpen. Onderweg kwam hij een kat tegen, die zich wanhopig aan de deurklink van een ondergelopen auto probeerde vasthouden. De agent pakte de kat voorzichtig

Lees meer »