DISCUSSIE. Denk jij dat de Rode Duivels gaan lijden onder het vertrek van Jan Vertonghen?

Na het EK stopt Jan Vertonghen (36) bij de nationale ploeg. De beslissing over de Rode Duivels is alvast genomen, maar nog niet openbaar gemaakt. In zijn zeventienjarige carrière als Rode Duivel scoorde Vertonghen tien keer. Een groot verlies voor het Belgische elftal, of niet?

 

Meer krantenkoppen in België

Man (20) steekt zonder kijken over en wordt overreden door vrachtwagen: “Hopelijk kan zijn been gered worden”

Een 20-jarige jongeman is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij in Zarren (Kortemark) onder een vrachtwagen belandde. Dat gebeurde toen hij plots zijn bus zag naderen, een spurtje trok en zonder te kijken de straat op het zebrapad overstak. Een traag rijdende trucker kon hem niet meer ontwijken. “Die jongen liep een zware enkelbreuk en open beenbreuk op, hopelijk kan zijn

Lees meer »

Waar staat de N-VA voor?

N-VA is een van de jongste partijen van Vlaanderen, maar wel een met een lange geschiedenis. Waar staan de Vlaams-nationalisten vandaag voor? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

Schandaal rond prins Albert van Monaco wordt steeds waanzinniger: “Het vorstendom staat op instorten”

Militaire drones, koffers vol cash geld en spionage in het prinselijk paleis. Het zouden de ingrediënten kunnen zijn van een Hollywood-blockbuster. Maar in Monaco is het wel degelijk de realiteit. Nadat prins Albert (66) zijn vermogensbeheerder na 22 jaar op straat zette, is de vorst verstrikt geraakt in een web van schandalige onthullingen. Maar ook zijn vrouw, prinses Charlene (46),

Lees meer »

Donald Trump wil wetgeving over abortus overlaten aan staten

De Amerikaanse oud-president Donald Trump wil het recht op abortus overlaten aan de staten, dat zei hij in een videoboodschap. Abortus vormt een zeer delicaat en controversieel onderwerp in de Amerikaanse politiek. Deze uitspraak is het meest duidelijke standpunt van Trump over het gevoelige onderwerp tot nu toe in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in november.

Lees meer »

De knappe winner van Maertens tegen Gent en terecht tweede geel Debast? Ale JPL-hoogtepunten op een rij

Omwille van de uiteindelijke zege voor Anderlecht had de fase geen gevolg voor de uitslag, maar controversieel was de tweede gele kaart voor Zeno Debast en de daarbij horende penalty voor Union wel. Verdiende de verdediger van Anderlecht zo’n zware straf? Dan kwam Onyedika er beter vanaf tegen Antwerp. Wat dan weer niet gezegd kan worden van Romeo Vermant, die

Lees meer »

Jérémy Doku doet sterretjes zien en treft raak in doelpuntenfestival tegen laagvlieger Luton

Veel energie heeft Manchester City niet verbruikt op weg naar de Champions Leaguereturn tegen Real Madrid. Een herstelde Kevin De Bruyne creëerde tegen laagvlieger Luton zeven kansen, Jérémy Doku ontbond zijn Duivels pas in het slot toen de match al gespeeld was: penalty afgedwongen, fantastisch doelpunt en nog een assist erbovenop. Die dribbelactie voor zijn goal droeg zijn trademark. Slalommen

Lees meer »

Hoop racistische reacties op zwarte actrice in nieuwe versie ‘Romeo and Julia’ in Londen, maar “dit is net heel waardevol”

De Britse actrice Francesca Amewudah-Rivers krijgt een stortvloed aan racistische reacties sinds haar casting als Juliet in de nieuwe Londense theaterbewerking van ‘Romeo and Juliet’. Veel mensen vinden het onacceptabel dat een zwarte vrouw de rol krijgt. "Deze bewerking doet geen afbreuk aan het werk van Shakespeare", reageert Vanessa Joosen, hoogleraar Engelse literatuur en jeugdliteratuur (Universiteit Antwerpen).

Lees meer »

“We hopen dat er niet nog een kinderdagverblijf stopt”: Twee kinderdagverblijven in Veldegem sluiten kort na elkaar

Twee kinderdagverblijven die stoppen kort na elkaar, dat gebeurde recent in Veldegem. “Dankzij de opening van een nieuwe crèche vonden we voor alle kinderen een oplossing. We hopen nu vooral dat er niet nog een kinderdagverblijf stopt”, aldus schepen van Kinderzorg Ellen Goes.
The post “We hopen dat er niet nog een kinderdagverblijf stopt”: Twee kinderdagverblijven in Veldegem sluiten kort

Lees meer »

ANALYSE. “Depraetere wil duidelijk maken dat zij nationale speelt en Rousseau maar in provinciale klasse”

‘He’s back bitches.’ Conner Rousseau (Vooruit) gaat dan toch de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement duwen en keert zo terug naar de nationale politiek – al is het wel niet door de grote poort. Waarom kondigt zijn voorzitter Melissa Depraetere het nieuws aan en niet Rousseau zelf? Wat is de kans dat hij vanop die laatste plek ook effectief

Lees meer »

Sea Life Blankenberge laat in één week tijd vier zeehondjes vrij

Het SOS Rescue Team van Sea Life stuurt deze week vier genezen zeehondjes naar huis: woensdagmorgen kozen Zugroo, Selkie en Matuvu al het ruime sop, op zaterdag is het de beurt aan Clickie. Een combinatie van onrustig weer en het grijze pupseizoen zorgde de afgelopen maanden voor een ware toeloop bij Sea Life. “Blij dat we deze vier terug konden

Lees meer »