De piano-bubbel doorprikt: industrie stort in nu kinderen in China het instrument massaal links laten liggen

In China is de verkoop van piano’s ingestort, na een jarenlange hype. Heel wat kinderen laten hun pianoles links liggen, nadat de overheid in 2021 de naschoolse activiteiten aan banden heeft gelegd. Met failliete pianowinkels tot gevolg en dat veroorzaakt paniek bij internationale pianobouwers. 

Meer krantenkoppen in België

Kan Europa zelf batterijen maken? “Tegen 2030 kunnen we zelfvoorzienend zijn als we juiste keuzes maken”

We kunnen voor de productie van batterijen op relatief korte termijn (veel) minder afhankelijk worden van landen als Chili en China. Want Europa heeft niet enkel voldoende grondstoffen, het heeft ook de knowhow om zélf de batterijen aan te maken. Alleen moeten er dan enkele voorwaarden vervuld worden, en graag snel. Dat stelt expert ter zake Julia Poliscanova van Transport&Environment

Lees meer »

“Ze zeiden dat ik moest zwijgen, ik werd fysiek bedreigd”: klokkenluiders aan het woord over Boeing tijdens senaatscommissie

In de VS is een speciale senaatscommissie van start gegaan, over vliegtuigbouwer Boeing. Na een reeks incidenten klagen verschillende klokkenluiders dat Boeing het niet zo nauw neemt met de veiligheid, dat ze zelfs problemen in de doofpot proberen te steken. “Ik heb mijn bezorgdheden intern aangekaart, maar ik werd aan de kant geschoven”, vertelt klokkenluider Sam Salehpour. Eind maart kondigde

Lees meer »

Nu ook al sterk op de brug? Derwael maakt straks EK-plannen bekend, half-Amerikaanse Webster-Longin surprise in selectie

De balk verzekerde Nina Derwael van Parijs 2024, maar hoe sterk is ze al op de brug? Het EK begin mei kan haar wijzer maken. Vandaag geeft Derwael een update over haar plannen en schouder bij de bekendmaking van de vijfkoppige EK-selectie. Bij die selectie hoort een ‘surprise’: de half-Amerikaanse Mika Webster-Longin, een gymnaste met een hoge x-factor.

Lees meer »

LIVEBLOG PAOK-CLUB BRUGGE (21u). Onder een stralend zonnetje: Club-spelers maken nog korte wandeling

Met een 1-0-bonus begint Club Brugge vanavond aan z’n levensbelangrijke terugmatch van de kwartfinale in de Conference League tegen PAOK Saloniki. Slaagt Club erin om in de Griekse heksenketel te overleven? Als blauw-zwart zich kwalificeert, dan is het de eerste Belgische club sinds Antwerp in 1993 die een Europese halve finale haalt. Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

Klacht van Van Quickenborne tegen Het Nieuwsblad na plasincident is gegrond

De klacht die voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) bij de Raad voor de Journalistiek heeft ingediend naar aanleiding van een artikel over ‘pipigate’ is gegrond. Dat oordeelt de Raad voor de Journalistiek.
The post Klacht van Van Quickenborne tegen Het Nieuwsblad na plasincident is gegrond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politiezones Minos, HEKLA en Rupel organiseren samen informatieavonden over oplichting via het internet: “Schaamtegevoel is groot bij slachtoffers”

De politiezones Minos, HEKLA en Rupel gaan vanaf mei in vijftien gemeenten infoavonden organiseren voor bewoners die willen vermijden dat ze slachtoffer worden van oplichting via het internet. Voor de infosessies zijn vrijwilligers opgeleid die tips zullen geven. "Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal ook niet waar", zegt vrijwilliger Theo Verhaegen.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Doden bij nieuwe Israëlische luchtaanval op Rafah in zuiden Gaza – Veiligheidsraad stemt vandaag over VN-lidmaatschap Palestijnen

Een nog onbekend aantal mensen is omgekomen bij een Israëlische luchtaanval op Rafah, de meest zuidelijke stad in Gaza. Dat meldt ‘Al Jazeera’. Volgens het Palestijnse persbureau Wafa is er sprake van zeven doden. De VN-Veiligheidsraad stemt vandaag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat meldt persbureau AFP op basis van

Lees meer »

Vlaams onderwijsminister Ben Weyts reikt BUSO Ravelijn in Brugge de hand: “Overleg om eventueel extra plaatsen te creëren”

Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) reikt de directie van BUSO Ravelijn in Brugge de hand en wil in overleg proberen om extra plaatsen te creëren voor zwaar zorgbehoevende tieners. Woensdag voelde Vlaams parlementslid Loes Vandromme (CD&V) de minister in het Vlaams Parlement aan de tand over de capaciteitsproblemen in het buitengewoon onderwijs en over de kamperende (groot)ouders aan de schoolpoort

Lees meer »

Els Ampe (ex-Open Vld) is na amper één dag haar lijstduwer in Antwerpen al kwijt: “Het is niet de partij die ik dacht te steunen”

De Antwerpse filosoof en Midden-Oosten-kenner Ludo Abicht (87) zal dan toch niet opkomen als lijstduwer van de nieuwe politiek beweging van Els Ampe (ex-Open Vld). Abicht kondigde donderdag aan de Antwerpse kamerlijst van Voor U te duwen, maar amper één dag later ontdekte “hij dat het niet om de partij ging die hij dacht te steunen”.

Lees meer »