Dag van nationale rouw na dodelijke schietpartij in Finland

In Finland is er woensdag een dag van nationale rouw nadat dinsdag een 12-jarige jongen het vuur opende in een school in Vantaa, bij Helsinki. Eén leerling kwam om het leven, twee anderen raakten gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Oma Anita helpt kleindochter ter wereld brengen bij onverwachte thuisbevalling: “Amper kwartier na eerste tekenen werd Esmée geboren”

“Ik was wakker geworden met een kramp, en een kwartier later was kleine Esmée er al.” De geboorte van een kind is altijd een wonder, maar voor Lana Moerenhout (32) uit Humbeek werd het gisteren wel een heel uniek avontuur. Haar dochter besloot niet alleen een vroege, maar ook supersnelle entree te maken. Gelukkig woont oma Anita om de hoek:

Lees meer »

LIVEBLOG PSG-BARCELONA (21u, LIVE op VTM2/VTM GO). “Ach ja, je kent hem”: Xavi reageert koeltjes op steekje van Luis Enrique

Vanavond staat de heenwedstrijd tussen PSG en FC Barcelona op het programma. Beide ploegen strijden voor een plaats in de halve finale van de Champions League. De laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden, trok PSG aan het langste eind. Wie zet zichzelf in polepositie voor een mogelijke halve finale? Kijk vanavond live op VTM2 of VTM GO,

Lees meer »

Kleinschalige opvang voor Oekraïners sluit in Gent, iedereen verhuist naar grotere nooddorp

Gent sluit de 2 eigen opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen en brengt ze over naar het nooddorp in Oostakker. 61 mensen zullen verhuizen. Er is extra capaciteit voorzien in het nooddorp. Vlaanderen financiert het dorp voorlopig tot juni. Gent wil graag duidelijkheid over dat engagement. Mechelen besliste eerder op eigen initiatief om het nooddorp eind dit jaar te sluiten, ook in

Lees meer »

Biden overweegt WikiLeaks-oprichter Assange naar Australië terug te laten keren

De Amerikaanse president Joe Biden heeft gezegd een verzoek uit Australië te overwegen met betrekking tot het lot van Julian Assange (52), de Australische oprichter van de klokkenluiderssite ‘WikiLeaks’, die momenteel vastzit in het Verenigd Koninkrijk en zijn uitlevering aan de VS aanvecht. Justitie in Amerika wil Assange namelijk berechten wegens het verspreiden van geheime informatie via die website.

Lees meer »

Is euthanasie bij levensmoeheid een manier om de overbevolking in rusthuizen aan te pakken? Experts over het controversiële voorstel

Het is een idee van Luc Van Gorp, de voorzitter van de Christelijke Mutualiteit, dat weerstand oproept en tegelijk dieper doet nadenken: moeten oudere mensen die levensmoe zijn gemakkelijker uit het leven kunnen stappen? En is een vorm van euthanasie bij levensmoeheid dan een manier om de dreigende overbevolking in de rusthuizen aan te pakken, omdat tegen 2050 één op

Lees meer »

Ateliers exposeren foto’s en beelden in Villa Vandewalle: “Een heel goede match”

In Villa Vandewalle in de Meensesteenweg in Roeselare exposeren tot 27 april de ateliers analoge fotografie en beeldhouwkunst van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, de SASK. Op het eerste zicht een niet alledaagse combinatie. “Niet is minder waar, de fotografen gebruiken de muren, de beeldhouwers de ruimte ertussen wat voor een mooi geheel zorgt”, aldus Stefaan Beel.
The post

Lees meer »

Vaticaan noemt geslachtsveranderende operaties en draagmoederschap “ernstige bedreiging voor menselijke waardigheid”

Het Vaticaan roept geslachtsveranderende operaties en draagmoederschap uit tot “ernstige bedreigingen voor de menselijke waardigheid”. Daarmee worden ze, net zoals euthanasie en abortus, gezien als praktijken die Gods plan voor het menselijk leven schenden. Ook armoede, oorlog, mensenhandel en gedwongen migratie vormen volgens het Vaticaan bedreigingen voor de menselijke waardigheid.

Lees meer »