Dag van nationale rouw na dodelijke schietpartij in Finland

In Finland is er woensdag een dag van nationale rouw nadat dinsdag een 12-jarige jongen het vuur opende in een school in Vantaa, bij Helsinki. Eén leerling kwam om het leven, twee anderen raakten gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Antwerpse haven zet drones in om pakjes te vervoeren

Bedrijven in het Antwerpse havengebied kunnen voortaan pakjes laten vervoeren met drones. Eind vorig jaar kreeg de Antwerpse drone-operator ADLC toestemming om commerciële vluchten uit te voeren tussen chemiebedrijf BASF aan de ­Scheldelaan en het bedrijf SGS aan het Hansadok. Vanaf nu kunnen ook andere bedrijven een beroep doen op drones om pakketjes te leveren aan bedrijven binnen de

Lees meer »

Kwart van de cannabisgebruikers in Nederland kruipt nog achter het stuur

Bijna een kwart van de cannabisgebruikers in Nederland rijdt kort na het blowen met de auto. “Soms ook echt met totaal verkeerde informatie. Omdat men zegt: ik word er zo rustig van, dus kan ik beter autorijden. Precies het tegenovergestelde is waar”, reageert Nederlands minister van Infrastructuur en Waterstaat geschokt in de Tweede Kamer.

Lees meer »

Trossard, de beste invaller van Europa, voorkomt nederlaag voor Arsenal: “En nu moeten we het in München afmaken”

In Londen leek een verrassend sterk Bayern München lange tijd op weg naar een onverwachte en onverhoopte overwinning. Rode Duivel Leandro Trossard, een halfuur voor tijd in het veld gekomen bij Arsenal, tekende echter voor de 2-2-gelijkmaker. “De coach zei me om de match te doen keren. Gelukkig heb ik de ploeg opnieuw kunnen helpen.” In de andere kwartfinale hielden

Lees meer »

Spaans concept van pintxos nu ook in Roeselare dankzij restaurant Bardolino

Kevin Soenens, sinds 2008 zaakvoerder van het Mexicaanse restaurant Het Noorderhuis in de Noordstraat, opent vrijdag de deuren van een gloednieuwe tapaszaak in het pand vlak naast zijn restaurant. In Bardolino kan je volop genieten van pintxos, kleine gerechtjes in een potje of op een sneetje brood. “We leerden dit fantastisch concept kennen op reis in Spanje en willen dit

Lees meer »

Werkgroep Tinekesfeesten organiseert vierde editie van foodtruckfestival Café Mangé

Na een geslaagde editie in Heulepark vorig jaar blaast de werkgroep van Heules grootste volksfeest op zaterdag 4 mei verzamelen voor de vierde editie van Café Mangé. De werkgroep van de Tinekesfeesten houdt vast aan de basisingrediënten van de vorige succesedities: foodtrucks, een streepje muziek en vooral veel ambiance.
The post Werkgroep Tinekesfeesten organiseert vierde editie van foodtruckfestival Café Mangé

Lees meer »

“Behandeld als beesten”: PAOK-fans klagen over “schandelijk” optreden van politie buiten Jan Breydel

De Conference League-kwartfinale tussen Club Brugge en PAOK is naast de grasmat niet zonder slag of stoot verlopen. Voor de wedstrijd moest de politie al enkele Griekse heethoofden zonder ticket temmen en ook tijdens en na de match kwam het tot commotie rond Jan Breydel. Enkele bezoekende fans klaagden de volgens hen onheuse behandeling door de politie aan. “We werden

Lees meer »