Corona­scepticus trekt lijst van Voor U in Vlaams-Brabant

Voor de nieuwe partij van Els Ampe (ex-Open VLD) trekt Steven Arrazola de Oñate de lijst in Vlaams-Brabant. Daarmee is hij de tweede coronascepticus die lijsttrekker wordt.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw heel wat verkeershinder door regenweer: hoogtepunt van 300 kilometer file op Vlaamse snelwegen

Na het stormweer van maandag, is er vandaag opnieuw veel regen, met heel wat verkeershinder tot gevolg. De ochtendspits is uitzonderlijk vroeg op gang gekomen. Op het hoogtepunt stond er maar liefst 300 kilometer file op de Vlaamse snelwegen, intussen is dat nog ruim 200 kilometer. “Op veel plaatsen staan stevige files door grote drukte, natte rijomstandigheden, botsingen en werkzaamheden”,

Lees meer »

Ooit zo close, nu een bitsige vete: hoe is het gesteld met de band tussen de ‘Harry Potter’-acteurs en J.K. Rowling?

De Britse schrijfster J.K. Rowling (58) ligt al lange tijd onder vuur vanwege haar standpunten over transgender personen. Niet alleen haar fans zijn verbolgen, maar ook de acteurs die destijds bekend werden dankzij haar boeken. Daniel Radcliffe (34), Emma Watson (34), Rupert Grint (35) en vele anderen stonden onder druk om een kant te kiezen. Wie heeft dat gedaan en

Lees meer »

Minder leerlingen per leerkracht dan tien jaar geleden

Het aantal leerlingen per leerkracht is in Vlaanderen de afgelopen tien jaar gedaald in zowel het kleuter, lager als secundair onderwijs. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten. Het aantal leerkrachten is met 14 procent toegenomen, terwijl het leerlingenaantal maar steeg met 7 procent. Toch blijft er een tekort aan leerkrachten.

Lees meer »

Van lege melkflessen tot cd’s van Dana Winner: Gistelse plandelaars ruimen in anderhalf uur maar liefst 25 zakken afval

De lokale afdelingen van Ferm Gistel, Zevekote en Moere gingen aan het ‘plandelen’: wandelen en tegelijk zwerfvuil rapen. Met succes én met enkele opvallende vondsten. “Al dat afval dumpen, getuigt echt van een groot mentaliteitsprobleem.”
The post Van lege melkflessen tot cd’s van Dana Winner: Gistelse plandelaars ruimen in anderhalf uur maar liefst 25 zakken afval appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patiënten betalen te vaak onterechte materiaalsupplementen in ziekenhuizen

Patiënten betalen in Vlaamse ziekenhuizen vaak onterechte materiaalsupplementen. Dat blijkt uit een steekproef van het socialistisch ziekenfonds Solidaris bij 15 Vlaamse ziekenhuizen. Ziekenhuizen mogen medisch verzorgingsmateriaal normaal gezien niet extra aanrekenen, maar in heel wat gevallen gebeurt dat toch. Ook de prijzen voor die supplementen verschillen vaak van ziekenhuis tot ziekenhuis.

Lees meer »

Morenkopwandeling door nieuwe parcoursbouwers bij Nooit Moe Boezinge

BOEZINGE De midweekwandeling van wandelclub Nooit Moe Boezinge die voordien ‘Om en rond Boezinge’ heette, werd herdoopt tot Morenkopwandeling. Een zwarte morenkop met hoofdband en oorhangers van zilver siert of ontsiert het wapenschild van Boezinge, een niet voor de hand liggende wapenfiguur.
The post Morenkopwandeling door nieuwe parcoursbouwers bij Nooit Moe Boezinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Federale regeringspartijen vinden geen akkoord over asbest

De federale meerderheidspartijen zijn het onderling niet eens geworden over een betere regeling voor de asbestslachtoffers. Dat werd dinsdag vernomen uit liberale hoek en het nieuws wordt uit goede bron bevestigd. Een aanpassing voor de verkiezingen hoort dus niet meer tot de mogelijkheden.

Lees meer »

’t Dul Kieken maakt debuut met gloednieuwe wagen: familie Desmet-Van Hauwaert is niet weg te slaan van de markt

Als je over een marktfamilie praat, dan voldoet het gezin Desmet-Van Hauwaert aan de complete omschrijving. Koen Desmet en Fabienne Van Hauwaert doen al ruim 30 jaar de markten en zoon Remy is enkele jaren geleden in hun voetsporen getreden. Hij maakte op de eerste donderdag van april ook zijn debuut in Tielt metzij kippenkraam.
The post ’t Dul Kieken

Lees meer »

Telefoon van Paypal? Wees dan op je hoede voor ‘vishing’

Safeonweb waarschuwt voor een nieuwe ‘vishing’-golf. Slachtoffers lijken telefoon te krijgen van betalingssysteem Paypal, maar eigenlijk gaat het om oplichters die proberen je bankgegevens te verkrijgen. Wie zo’n telefoontje krijgt moet volgens data-expert Tim Verheyden één ding doen: "Gewoon opleggen."

Lees meer »

Vrouw zwaar bevangen door CO-intoxicatie in Brussel

In de Brusselse deelgemeente Laken is een 40-jarige vrouw ernstig bevangen geraakt door een CO-intoxicatie. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. De oorzaak van de intoxicatie lag bij de waterboiler in de badkamer. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Lees meer »

40-jarige dader dodelijke steekpartij Sydney had psychische problemen

De man die zaterdag in een winkelcentrum in Sydney zes mensen met een mes doodstak en zeven anderen verwondde, had psychische problemen. Dat zei adjunct-commissaris van de politie in de deelstaat North South Wales Anthony Cooke. De 40-jarige Joel Cauchi, die door een agent werd doodgeschoten, was bekend bij de politie, zei Cooke, die geen details gaf.

Lees meer »