COLUMN. “Herinnert u zich nog de tijd voor de gsm?”

Kunstenaar Koen Vanmechelen schrijft over wat hem bezighoudt in leven en werk.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah zegt opnieuw Israëlische doelen te bestoken – Leiders G7 overleggen over gezamenlijk antwoord op Iraanse aanval

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Iets voor 5.00 uur ’s ochtends Belgische tijd liet de regering in Tel Aviv weten dat het gevaar goeddeels voorbij was. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch oorlogskabinet komt opnieuw samen – België roept Iraanse ambassadeur op het matje

In Israël komt het oorlogskabinet opnieuw samen. Israël wil Iran van antwoord dienen met een tegenaanval, maar kwam gisteren niet tot een overeenkomst over de timing en omvang. Het Westen en Rusland vragen om verdere escalatie te vermijden. De Belgische overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt voorlopig alle reizen naar Israël “formeel” af. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

West-Vlaamse jongen valt uit raam op schoolreis in Turkije

Een West-Vlaamse jongen uit Zarren viel op schoolreis in Turkije uit een raam schrijft HLN. Hij liep een vleeswonde op ter hoogte van de oksel. De jongen is niet in levensgevaar, maar blijft wel nog 24 uur in het ziekenhuis ter observatie.
The post West-Vlaamse jongen valt uit raam op schoolreis in Turkije appeared first on KW.be.

Lees meer »

Korpschef nadat 38 transmigranten op rubberboot politiebevelen negeren: “Moeten er écht eerst doden vallen?”

“Dit is een zoveelste bewijs: het wordt alleen maar erger.” De West-Vlaamse korpschef Nicholas Paelinck slaat alarm nu afgelopen weekend 38 transmigranten op een rubberboot de gevaarlijke oversteek van de Belgische kust naar Engeland weigerden te staken. Bijna gelijktijdig pakte zijn politie 15 transmigranten op in Koksijde. Waarom kiezen ze precies voor de Belgische kust en vanwaar plots zo veel

Lees meer »

“Confronterend hoe kinderen in ‘Medea’s kinderen’ van Milo Rau volwassenen een spiegel voorhouden”

Vanavond gaat in Gent ‘Medea’s kinderen’ van Milo Rau in wereldpremière. 8 jaar na ‘Five easy pieces’ laat regisseur Milo Rau kinderen opnieuw de hoofdrol vertolken. De klassieke tragedie ‘Medea’ wordt verweven met een hedendaags verhaal van kindermoord en benaderd vanuit de leefwereld van kinderen. Zij houden in deze voorstelling de volwassenen een confronterende spiegel voor.

Lees meer »

Echtgenoot van Schotse ex-premier aangehouden

Peter Murrell, de echtgenoot van de voormalige Schotse premier Nicola Sturgeon en voormalig algemeen directeur van de Scottish National Party (SNP), is donderdag in staat van beschuldiging gesteld van geldverduistering in het onderzoek naar de financiën van zijn partij.

Lees meer »

“Soms zeg ik tegen Kevin: ‘Dit moet jouw moment worden’”: waar staat recordman De Bruyne in de galerij der groten van de Champions League?

Zijn statistieken in de knock-outfase van de Champions League zijn ongeëvenaard, maar hoe zwaar zal de nalatenschap van Kevin De Bruyne (32) straks doorwegen? Duik mee in de discussie over cijfers en onuitwisbare momenten die ook na Manchester City-Real Madrid nog altijd woedt. “Soms zeg ik tegen Kevin: laat me zien hoe goed je écht bent.”

Lees meer »

“Iedereen vindt het spijtig dat ik stop”: Sofie (89) organiseert haar allerlaatste miniatuurfestival in Nieuwpoort

In de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Nieuwpoort heeft voor de laatste keer het internationaal miniaturenfestival plaatsgevonden. Organisatrice Sofie Gonnissen is bijna negentig jaar en houdt het voor bekeken. “Iedereen vindt het spijtig dat ik stop.” Maar niemand staat klaar om over te nemen.
The post “Iedereen vindt het spijtig dat ik stop”: Sofie (89) organiseert haar allerlaatste miniatuurfestival in Nieuwpoort appeared first

Lees meer »