COLUMN. “Herinnert u zich nog de tijd voor de gsm?”

Kunstenaar Koen Vanmechelen schrijft over wat hem bezighoudt in leven en werk.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik wil een gesprek met hem”: Man die ‘theatrale’ stadsgids Pascal (31) in Brugse reien duwde, meldt zich bij politie

De man die begin deze maand de Brugse stadsgids Pascal Gerritsen (31) in het water duwde heeft zich aangemeld bij de politie. Dat bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. De man, een Bruggeling, stapte maandag het politiekantoor binnen om een verklaring af te leggen. Het is nu de vraag of de zaak nog een staartje krijgt. Pascal zelf wil graag in gesprek

Lees meer »

Daags nadat BMW vitrine van Toolstation Oostende binnenrijdt, gaat winkel weer open: “Een halfuur eerder waren er nog klanten aanwezig”

Toolstation Oostende in de Torhoutsesteenweg opende donderdagochtend opnieuw de deuren. Nog geen twaalf uur eerder reed een 54-jarige automobiliste met haar BMW de glazen vitrine van de winkel binnen. De materiële schade is enorm, maar gewonden vielen er niet. “Het klonk net als vuurwerk”, zegt filiaalmanager Angelo Sarrazin (40).
The post Daags nadat BMW vitrine van Toolstation Oostende binnenrijdt,

Lees meer »

PS “diep gekwetst” door toespraak van koning Filip op 21 juli

PS kon de toespraak van koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag niet smaken. Dat laat voorzitter Paul Magnette woensdag blijken in een interview met La Libre. De vorst zei dat de verkiezingsuitslag een kans biedt op een “nieuw samenhangend project”, maar daar maken de Franstalige socialisten voorlopig geen deel van uit.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt en 18-koppige band Free The Folk! maakt indruk op Luisterplein

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt en Free The Folk! staat met 18 muzikanten op een podium en doet dat prima. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein.

Lees meer »

Ontdek Kunstenfestival Watou met gids of ga op kinderzoektocht

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie tijdens de nieuwe editie van Kunstenfestival Watou. Je kan het parcours ook tijdens een geleid bezoek op maat ontdekken, maar ook aan de kinderen wordt er gedacht.
The

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

“We willen deze mooie plek met anderen delen”: Anna en Ad baten midden de velden eetcafé Nomad uit

Verscholen in de velden tussen de Zaubeekstraat en de Waalbeekstraat, baten Anna Verhofstede en Ad Anckaert hun pop-up eetcafé Nomad uit. In de keuken gebruiken ze voornamelijk producten uit hun eigen moestuin of de nabijgelegen bioboerderij. “We wonen op zo’n mooie plek, we wilden dit delen met de mensen”, zegt Anna.
The post “We willen deze mooie plek met

Lees meer »

Soms worden adoptiekinderen teruggestuurd

De voorbije tien jaar is een tiental buitenlandse adoptiekinderen geweigerd net voor of na aankomst in hun adoptiegezin. Drie kinderen uit Portugal werden teruggestuurd, eentje verbleef eerst nog in een ander, Nederlands gezin.

Lees meer »