“Club YLA een eerste prijs schenken”: Davinia Vanmechelen hoopt op bekerfinale

Zaterdag kan Club YLA een stapje dichter bij een eerste prijs komen. In Aalter speelt blauw-zwart de halve finale van de Beker van België tegen KAA Gent Ladies. Bij kwalificatie wacht een finale tegen Zulte Waregem of OHL.

Zowel in 2014 als 2015 bereikte Club Brugge de finale van de Belgische Beker. De eerste werd met 5-0 verloren van Standard, de tweede na verlengingen met 1-0 van Lierse. Ook Davinia Vanmechelen (24) heeft ervaring met verloren bekerfinales. Twee jaar terug greep ze met Standard tegen Anderlecht (3-0) naast de Cup.

“Met PSG heb ik wel de Franse beker gewonnen”, verwijst Vanmechelen naar 2018. “Club YLA een eerste prijs schenken, daar gaan we voor. Want Leo Van der Elst verdient dat. In tegenstelling tot de twee wedstrijden in de reguliere competitie tegen AA Gent Ladies moeten we zaterdag proberen eerst te scoren. Het terrein in Aalter ligt ons beter dan de grote velden van de voorbije weken. Daar kunnen we goed in blok spelen en snel counteren.”

Zwart beest?

Dit seizoen beet Club YLA tweemaal in het zand tegen Gent. De thuismatch werd met 0-2 verloren. Vorige vrijdag wonnen de vrouwelijke Buffalo’s de terugwedstrijd met het kleinste verschil (1-0). Is Gent het zwart beest van Club YLA?

“Zowel heen- als terugwedstrijd hadden anders kunnen lopen”, vindt Vanmechelen. “Vorige vrijdag werd ik in de eerste vijf minuten door de Gentse doelvrouw (Riet Maes, red.) buiten de rechthoek foutief gestuit. In plaats van rood kreeg ze geel. Zo vroeg in de partij was dit een kantelmoment. We kwamen net voor de rust 1-0 achter. In de tweede helft verschenen we twee keer alleen voor doel, maar de gelijkmaker viel niet. Bij een tegenslag lieten we de voorbije matchen te snel de armen zakken. Dat moeten we zaterdag vermijden. Dus best het eerste doelpunt maken. Dan komt het goed.”

Dit seizoen tekende Vanmechelen, die haar overeenkomst verlengde tot midden 2027, in de competitie dertien doelpunten aan. In haar debuutseizoen 2022-23 bij Club YLA scoorde ze achttien keer. “Globaal scoren we in deze competitie iets minder dan de vorige”, stelt ze vast.

Zaterdag 16 maart om 15 uur: Club YLA – KAA Gent Ladies.

The post “Club YLA een eerste prijs schenken”: Davinia Vanmechelen hoopt op bekerfinale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eurostar gaat tot vijftig nieuwe treinen bestellen

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar gaat zijn vloot grondig vernieuwen en uitbreiden. Er zullen tot vijftig nieuwe treinen besteld worden, zo heeft het bedrijf donderdag aangekondigd. Het verwacht de eerste nieuwe treinen in 2030 in dienst te kunnen nemen.

Lees meer »

Verenigde Staten zullen dan toch wapenpakket van 1 miljard euro leveren aan Israël

De Amerikaanse regering zal dan toch voor ongeveer een miljard euro aan wapens leveren aan Israël. Nochtans heeft VS-president Joe Biden er vorige week mee gedreigd die leveringen tijdelijk te beperken door het Israëlische offensief in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. "Dit is een teken dat de Verenigde Staten Israël onverminderd blijven steunen", zegt Amerikacorrespondent Björn Soenens.

Lees meer »

Isabelle Van Hecke en Silke Thorrez schitteren in ‘Nonkels’: “Ik herkende veel van haar onzekerheden”

In ‘Nonkels’ spelen ze twee uitersten, maar in het dagelijkse leven zitten ze wel op dezelfde golflengte. Tussen Isabelle Van Hecke en Silke Thorrez, allebei verzot op theater, klikte het vrijwel meteen. Een gesprek over ‘vet’ gaan, tegenspel geven en de strijd die hun job soms inhoudt. “De passie voor theater is niet weg, maar er moet dringend iets tegenover

Lees meer »

Geraakt KV Kortrijk over laatste horde met twee duels tegen Lommel?

Nog twee wedstrijden. Dat is wat KV Kortrijk scheidt van het behoud of de degradatie. Twee cruciale duels tegen Lommel SK. In de jaren 90 een vaste waarde in eerste klasse. Nu krijgen ze de kans om zich na 20 jaar opnieuw naar dat niveau te hijsen. Maar wat of wie is SK Lommel eigenlijk? Sven Claes, clubwatcher voor Het

Lees meer »