“Club YLA een eerste prijs schenken”: Davinia Vanmechelen hoopt op bekerfinale

Zaterdag kan Club YLA een stapje dichter bij een eerste prijs komen. In Aalter speelt blauw-zwart de halve finale van de Beker van België tegen KAA Gent Ladies. Bij kwalificatie wacht een finale tegen Zulte Waregem of OHL.

Zowel in 2014 als 2015 bereikte Club Brugge de finale van de Belgische Beker. De eerste werd met 5-0 verloren van Standard, de tweede na verlengingen met 1-0 van Lierse. Ook Davinia Vanmechelen (24) heeft ervaring met verloren bekerfinales. Twee jaar terug greep ze met Standard tegen Anderlecht (3-0) naast de Cup.

“Met PSG heb ik wel de Franse beker gewonnen”, verwijst Vanmechelen naar 2018. “Club YLA een eerste prijs schenken, daar gaan we voor. Want Leo Van der Elst verdient dat. In tegenstelling tot de twee wedstrijden in de reguliere competitie tegen AA Gent Ladies moeten we zaterdag proberen eerst te scoren. Het terrein in Aalter ligt ons beter dan de grote velden van de voorbije weken. Daar kunnen we goed in blok spelen en snel counteren.”

Zwart beest?

Dit seizoen beet Club YLA tweemaal in het zand tegen Gent. De thuismatch werd met 0-2 verloren. Vorige vrijdag wonnen de vrouwelijke Buffalo’s de terugwedstrijd met het kleinste verschil (1-0). Is Gent het zwart beest van Club YLA?

“Zowel heen- als terugwedstrijd hadden anders kunnen lopen”, vindt Vanmechelen. “Vorige vrijdag werd ik in de eerste vijf minuten door de Gentse doelvrouw (Riet Maes, red.) buiten de rechthoek foutief gestuit. In plaats van rood kreeg ze geel. Zo vroeg in de partij was dit een kantelmoment. We kwamen net voor de rust 1-0 achter. In de tweede helft verschenen we twee keer alleen voor doel, maar de gelijkmaker viel niet. Bij een tegenslag lieten we de voorbije matchen te snel de armen zakken. Dat moeten we zaterdag vermijden. Dus best het eerste doelpunt maken. Dan komt het goed.”

Dit seizoen tekende Vanmechelen, die haar overeenkomst verlengde tot midden 2027, in de competitie dertien doelpunten aan. In haar debuutseizoen 2022-23 bij Club YLA scoorde ze achttien keer. “Globaal scoren we in deze competitie iets minder dan de vorige”, stelt ze vast.

Zaterdag 16 maart om 15 uur: Club YLA – KAA Gent Ladies.

The post “Club YLA een eerste prijs schenken”: Davinia Vanmechelen hoopt op bekerfinale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk klissen

Sinds deze zomer zijn de openbare toiletten aan het strand van De Panne tijdens de zomermaanden betalend. Met toegangspoortjes en camera’s hoopt de gemeente de netheid nog meer te garanderen en ook vandalisme tegen te gaan. Afgelopen donderdag was er voor het eerst een geval van vandalisme.
The post Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk

Lees meer »

Bestuurder speedpedelec (58) komt zwaar ten val na aanrijding met wagen: “Toestand niet langer kritiek”

Op het kruispunt van de Klemskerkestraat en Jachthoornstraat in Oostende vond zondagmiddag een zwaar verkeersongeval plaats. Een 58-jarige Oostendenaar kwam met zijn speedpedelec zwaar ten val en verkeerde even in levensgevaar. De toestand van de vijftiger is inmiddels niet meer kritiek.
The post Bestuurder speedpedelec (58) komt zwaar ten val na aanrijding met wagen: “Toestand niet langer kritiek” appeared

Lees meer »

Cercle trapt seizoen op gang met gelijkspel op bezoek bij Kilmarnock in Europa League

Cercle Brugge heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De Vereniging bleef donderdagavond in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League – zijn eerste Europese duel in veertien jaar tijd – steken op een 1-1-gelijkspel tegen het Schotse Kilmarnock. De terugwedstrijd is volgende week in het Jan Breydelstadion.
The post Cercle trapt seizoen

Lees meer »

“Er werd gesproken over mogelijke represailles”: ‘klokkenluider’ was lange tijd bang om beelden van Charlotte Dujardin te delen

De ‘klokkenluider’ die de video maakte waarop drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) een paard fysiek mishandelt, deed dat “om de sport te helpen”. Dat zegt de advocaat van de anonieme persoon. Het filmpje blijkt zelfs al een paar jaar oud, maar de maker bracht het alsnog naar buiten. “Omdat het niet goed zou voelen als Dujardin in Parijs weer

Lees meer »

Tesla gaat onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

Tesla is onderuitgegaan op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto’s zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

Lees meer »

L&V Fashion uit Ingelmunster neemt Belgisch modemerk Zilton over

Het herenmodemerk Zilton, voorheen onderdeel van de failliet verklaarde modegroep Duror Fashion, wordt overgenomen door L&V Fashion, een modebedrijf uit Ingelmunster. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.
The post L&V Fashion uit Ingelmunster neemt Belgisch modemerk Zilton over appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zestigtal geïnteresseerden bij adoptiedag in SOS Reptiel: “Ik bouwde zelf terrarium voor deze python”

De adoptiedag bij SOS Reptiel in Ichtegem kon zaterdag op heel wat belangstelling rekenen. Een zestigtal geïnteresseerden kwamen langs en verschillende mensen adopteerden effectief een dier. Daarnaast tekenden nog eens twintig bezoekers present voor een rondleiding. Bezieler Mario Goes kwam samen met zijn vrijwilligers handen tekort om iedereen te woord te staan, maar dat deden ze met veel plezier. De

Lees meer »