Chiro MeBo gaat voor inclusie in Lendelede

Zaterdag 6 april start een tiental leden van de Chiromeisjes Ilse en Chirojongens Sint-Nico met Chiro MeBo, een werking voor jongeren die bijzondere ondersteuning en/of een beperking (nodig) hebben. “Een eerste contact waar we even willen ‘aftasten’ hoe we later tot een regelmatige werking kunnen komen om ze dan zo goed als zeker te integreren in de ‘normale’ Chirowerking”, zegt Febe Vanhee.

“De idee om met Chiro MeBo (Mensen met Bijzondere Ondersteuning) te beginnen is een eigen initiatief van twee leden van de Chiro: groepsleider Kenny Baert (21) en Chirolid Momo Kasmi (18)”, aldus Febe. “Noem het een zoektocht naar meer inclusie bij onze Chirogroepen. Met een aantal leiders en leidsters startten we een werkgroep op waarmee we brainstormden over hoe we in onze jeugdbeweging iets zouden kunnen doen voor mensen die ondersteuning nodig hebben en nu iets moeilijker ingeschakeld kunnen worden in de tussen haakjes normale werking.”

Aparte werking

“We besloten te starten met een aparte werking. Ook al omdat wijzelf eerst willen leren hoe we met die jongeren kunnen omgaan en op zoek gaan naar aangepaste activiteiten en dat er voor ons in dat leerproces nog plaats is om foutjes te maken. We weten wel zo goed als zeker dat we die jongeren die ondersteuning nodig hebben in de toekomst zullen integreren in de ‘gewone’ Chirogroepen”, gaat Febe voort.

De werkgroep die Chiro Mebo helpt opstarten bestaat uit Lani Desplenter, Thibaut Braekevelt, Louis Declercq, Bieke Parmentier, Febe Vanhee en Mohammed Kasmi. “Daarnaast is er nog een vijftal leden dat ons helpt op die startdag van zaterdag 6 april om 14 uur op de Oude Gemeentekoer waar het lokaal van de Chiromeisjes is. Nu is er al een vijftal geïnteresseerden ingeschreven en we hopen uiteraard dat er nog meer afkomen. Inschrijven kan je online doen via mail [email protected]. De werking is gratis en het vervoer (als dat nodig zou zijn) om naar onze werking te komen wordt vergoed”, besluit Febe.

(IB)

The post Chiro MeBo gaat voor inclusie in Lendelede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OPINIE Alles moet, niets mag. Zeker als je jong bent

“De jeugd wil niet meer werken”. Er gaat geen week voorbij of je hoort deze zin wel eens waaien, meestal afkomstig uit de mond van iemand die als Boomer of Generatie X gecategoriseerd kan worden. Jongeren zouden lui, niet gedreven en ongefocust zijn, geobsedeerd door hun imago op sociale media en al helemaal niet bezig met de toekomst. Maar wat

Lees meer »

Frankrijk gebruikt tijdens Olympische Spelen videobewaking op basis van artificiële intelligentie, privacyorganisaties zijn “bezorgd”

Frankrijk zal tijdens de Olympische Spelen experimenteren met videobewaking op basis van artificiële intelligentie in de metrostations. Dat staat in een decreet dat deze week werd goedgekeurd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de camera’s enkel mensenstromen analyseren, maar toch reageren privacyorganisaties bezorgd.

Lees meer »

Fenomenale wielercarrière zit er nu echt op: Peter Sagan rijdt vandaag laatste mountainbikewedstrijd

Nu ook de volledige afscheid van de professionele wielersport. Peter Sagan (34) rijdt vandaag zijn laatste wedstrijd als mountainbiker, zo stuurt zijn ploeg deze ochtend de wereld in. In juni zette Sagan al een punt achter zijn carrière op de weg, waar hij driemaal wereldkampioen werd. De Slowaak kreeg eerder dit jaar af te rekenen met hartproblemen en werd tweemaal

Lees meer »

Wielerclub steekt signaalgevers in nieuwe uitrusting

De koninklijke wielerclub ‘De Verenigde Sportvrienden-Hoger Op’ in Langemark kan tijdens de wielerwedstrijden die ze organiseert in de gemeente een beroep doen op een groep trouwe signaalgevers.
The post Wielerclub steekt signaalgevers in nieuwe uitrusting appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen 100 jaar de deuren: “Tijd om te genieten van momenten met de familie”

Als een laatste der Mohikanen sluit Vishandel Deconinck, de laatste vishandel van Komen-Waasten, eind juli de deuren. Met net geen 100 jaar op de teller, hebben Patrick (62) en Katrien (62) besloten om te genieten van een welverdiend pensioen. “Vis uit de Noordzee? Dat is bijna een uitzondering geworden.”
The post Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen

Lees meer »

Waarschuwingsborden rond PFAS-schuim niet nodig aan onze kust

Wie in de Verenigde Staten al eens een strand bezocht, merkte het misschien al op: op verschillende locaties worden strandgangers gewaarschuwd voor zeeschuim dat een hoge concentratie PFAS zou bevatten. Ook aan onze kust werd al meermaals PFAS gedetecteerd, maar waarschuwingsborden zijn volgens het VLIZ nog niet nodig.
The post Waarschuwingsborden rond PFAS-schuim niet nodig aan onze kust appeared

Lees meer »