Buitenverblijf van Britse koninklijke familie voor het eerst open voor publiek: 150 pond voor rondleiding en thee

Balmoral Castle, de residentie van de Britse koninklijke familie in Schotland, gooit in de zomermaanden zijn deuren open voor het grote publiek. Het gaat om de eerste rondleidingen sinds de bouw van het kasteel in 1856.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG PSG-BARCELONA (21u). “Ach ja, je kent hem”: Xavi reageert koeltjes op (mentaal) steekje van Luis Enrique

Vanavond staat de heenwedstrijd tussen PSG en FC Barcelona op het programma. Beide ploegen strijden voor een plaats in de halve finale van de Champions League. De laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden, trok PSG aan het langste eind. Wie zet zichzelf in polepositie voor een mogelijke halve finale? Kijk vanavond live op VTM2 of VTM GO,

Lees meer »

Dominique Petit stopt na 36 jaar als brandweerman bij de zone Fluvia: “Omgaan met ellende went nooit”

Dominique Petit (61) trok voor een laatste keer de brandweerpoort van de kazerne in Kortrijk achter zich dicht. Na een carrière van 36 jaar bij de brandweer gaat hij genieten van een welverdiend pensioen. “Veel grote branden meegemaakt. Ook al leer je er beter mee omgaan, het went nooit wanneer je veel miserie ziet, zeker als er kinderen bij betrokken

Lees meer »

Jason Dewildeman met WS Lauwe B heel dicht bij eindronde: “We amuseren ons en zeggen geen neen tegen dikke prijs”

WS Lauwe B is aan een mooi verhaal bezig. De ploeg van stichter en T1 David Dujardin staat voor zijn debuut mooi op de derde plaats. Met vier punten voorsprong op de nummer zes SK Vlamertinge B, kan een ticket voor de eindronde hen nog moeilijk ontsnappen. “We overtreffen alle verwachtingen”, lacht doelman Jason Dewildeman.
The post Jason Dewildeman met

Lees meer »

Zeven 70-plussers staan in Nederland terecht voor verstrekken van ‘zelfmoordpoeder’: “Ik heb 16 mensen geholpen met iets wat ze heel graag wilden”

Zeven verdachten, allemaal 70-plussers, staan vanaf maandag in Nederland terecht omwille van hun vermeende betrokkenheid bij het verstrekken van het zelfmoordpoeder ‘Middel X’. Allemaal hebben ze een link met Coöperatie Laatste Wil, een organisatie die vindt dat iedereen het recht heeft om zijn eigen levenseinde te bepalen.

Lees meer »

Zeven jaar celstraf voor pedofiel (27) met wansmakelijk ‘naaktfotospel’: “Minderjarige meisjes waren makkelijk te domineren”

De 27-jarige Jens H. uit Kontich is veroordeeld tot 7 jaar effectieve celstraf voor het seksueel misbruik en/of de verkrachting van een twintigtal meisjes tussen 10 en 16 jaar. De rechtbank beveelt ook de onmiddellijke aanhouding van Jens H. die niet opdaagde voor het vonnis. Hij lokte minderjarige meisjes in de val via chatkanaal Snapchat. “Level 1 in zijn spel:

Lees meer »

Voetbalpodcast ‘vier-nul’ over de toekomst van Miron Muslic: “Kan hij ander soort voetbal brengen bij een topclub?”

Met de knappe zege bij Union bewees Cercle Brugge alles behalve het kleine broertje in deze Champions’ Play-offs te zijn. Architect Miron Muslic oogst in voetbalpodcast ‘vier-nul’ dan ook weer veel lof. “Al stel ik me wel de vraag of hij een ander soort voetbal zal kunnen brengen bij een grote club”, werpt Marc Degryse op tafel. Onze chef voetbal

Lees meer »