Botswana dreigt 20.000 olifanten naar Duitsland te sturen na dispuut over import jachttrofeeën

Lopen er binnenkort 20.000 olifanten rond in Duitsland? Als het aan de president van Botswana ligt wel. Mokgweetsi Masisi dreigde dinsdag duizenden olifanten naar Duitsland te sturen uit onvrede over de plannen van Berlijn om de import van jachttrofeeën te verbieden. “Dit is geen grap”, zei hij aan de Duitse krant Bild.

 

Meer krantenkoppen in België

Risico op dood na beroerte in sommige ziekenhuizen tot vijf keer hoger. Hoe kan dat? “Je zal maar de ‘malchance’ hebben”

Elke seconde is cruciaal na een beroerte, maar uit een nieuwe studie blijkt dat de kans om snel de juiste behandeling te krijgen heel erg verschilt in Vlaamse ziekenhuizen. De helft van onze hospitalen haalt de opgelegde norm niet. In sommige ziekenhuizen is het risico om te overlijden door een beroerte bijna vijf keer hoger dan in andere. Hoe kan

Lees meer »

Tegelbedrijf Tyles in Brugge levert groene energie voor 400 gezinnen: “Echt energiefabriekje op ons dak”

Het tegelbedrijf Tyles in Brugge stelt het dak van zijn magazijn in de Pathoekeweg ter beschikking om er 3.420 zonnepanelen te plaatsen. In samenwerking met energieplatform Bolt en Brugge Geeft Energie wordt een zonnetuin gecreëerd die 400 gezinnen van groene stroom voorziet.
The post Tegelbedrijf Tyles in Brugge levert groene energie voor 400 gezinnen: “Echt energiefabriekje op ons dak” appeared

Lees meer »

Waar staat de N-VA voor?

N-VA is een van de jongste partijen van Vlaanderen, maar wel een met een lange geschiedenis. Waar staan de Vlaams-nationalisten vandaag voor? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

Seizoen van ION Basket Waregem zit erop

Met de uitschakeling van de dames van ION Basket Waregem in de hoogste klasse, zit het seizoen erop, net als voor de heren. Basketkenner Peter Castelein, actief als coach to coach bij de club, analyseert beide ploegen.
The post Seizoen van ION Basket Waregem zit erop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Winkel Sport wil in slotseizoen nog de beste West-Vlaamse amateurclub zijn: “Die ambitie leeft wel”

Winkel Sport won zopas van OHL B dankzij twee goals van Jeremy Perbet, en wipt zowaar naar de vijfde plaats. Het laatste seizoen van rood-zwart op dit niveau kan Winkel Sport zowaar als de beste amateurclub van West-Vlaanderen afsluiten. “Een ambitie die wel leeft”, zegt sportief manager Patrick Rotsaert. “Maar we hebben nog drie verplaatsingen voor de boeg.”
The post

Lees meer »

Rechter proces Trump: “We hebben onze jury”

Rechter Merchan liet donderdagavond laat (Belgische tijd) weten dat de twaalf juryleden voor het proces Trump aangesteld zijn. Het gaat om 7 mannen en 5 vrouwen. Eerder vandaag werden nog twee van de reeds zeven geselecteerde juryleden de laan uit gestuurd.

Lees meer »

De Notre-Dame herrijst, mede dankzij deze Vlamingen: “Niet onze grootste werf, wel de indrukwekkendste”

Precies vijf jaar geleden vernielde een brand de Notre-Dame in Parijs. Tegen 2024 zou de kathedraal uit haar as herrijzen, zo verzekerde de Franse president Emmanuel Macron. En hij lijkt gelijk te krijgen. In december volgt de langverwachte heropening. En die verrijzenis komt er mede dankzij enkele Vlamingen. “De natuursteen die we gebruikt hebben, is dezelfde als die van de

Lees meer »