“Als je olifanten zo leuk vindt, accepteer dan dit cadeau”: Botswana wil Duitsland 20.000 olifanten schenken nadat het verbod op trofeejacht opgelegd krijgt

De Duitse Groenen hebben kenbaar gemaakt dat ze jagers willen verbieden om hun trofeeën uit Afrika te importeren naar Duitsland. De tegenreactie? Mokgweetsi Masisi, president van Botswana, wil 20.000 olifanten sturen naar Duitsland. “Als ze denken dat ze het beter weten, moeten ze maar eens laten zien hoe je met olifanten kunt leven zonder te jagen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Michel Wynsberghe 50 jaar na cadettentitel weer Belgisch kampioen: “Mijn conditie kunnen behouden”

Michel Wynsberghe is meer dan een halve eeuw aan Hermes Atletiekclub Oostende verbonden. Hij begon er als jonge atleet bij de miniemen en is nu nog altijd coach van de langeafstandslopers. Vijftig jaar na zijn Belgische titel op de 800 meter bij de miniemen werd hij onlangs in Louvain-la-Neuve nog maar eens Belgisch kampioen indoor bij de masters +65.
The

Lees meer »

Wij bezochten een Oekraïens cellencomplex vol Russische krijgsgevangenen: “Zie mij hier liggen, zonder voeten en handen”

Hoge muren, lege koeren, prikkeldraad. Russische soldaten die in handen van de Oekraïners vallen, komen hier terecht: Zahid-1, een gevangenis nabij Lviv. Vaak als enige overlevers van hun eenheid, verminkt aan binnen- en buitenkant, de oorlog volledig moe. Wij spraken hen tijdens een zeldzame rondleiding. “Zie mij hier liggen, zonder voeten en handen.”

Lees meer »

De vergeefse zoektocht naar zijn Istanboel-moment: waar staat recordman De Bruyne in de galerij der groten van de Champions League?

Zijn statistieken in de knock-outfase van de Champions League zijn ongeëvenaard, maar hoe zwaar zal de nalatenschap van Kevin De Bruyne (32) straks doorwegen? Duik mee in de discussie over cijfers en onuitwisbare momenten die ook na Manchester City-Real Madrid nog altijd woedt. “Soms zeg ik tegen Kevin: laat me zien hoe goed je écht bent.”

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-ATLÉTICO. Tweede helft begonnen: Atletico maakt meteen aansluitingstreffer na owngoal van Hummels (2-1)

In de heenmatch van de kwartfinale van de Champions League wist het Atlético Madrid van Axel Witsel en Arthur Vermeeren met 2-1 te winnen van Borussia Dortmund. Momenteel staat het 2-1, na goals van Julian Brandt en Ian Maatsen. De goal van Madrid kwam er na een owngaol van Mats Hummels. Duwen de Madrilenen door, of krijgen we verlengingen? Volg

Lees meer »