Babboe roept 22.000 bakfietsen terug na onderzoek naar veiligheid

Babboe roept 22.000 van zijn bakfietsen terug wegens veiligheidsrisico’s. Het gaat om een derde van alle bakfietsen, laat de Nederlandse onderneming weten. De eerste modellen worden in Nederland en Duitsland medio april opgehaald, daarna volgen andere landen.

 

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Worden benzine, diesel en je winkelkar duurder na de aanval? En wat nu met aandelen? Hoofdeconoom schetst impact op je portemonnee

De Iraanse aanval op Israël kan de olieprijzen nog verder doen stijgen en dat zullen we aan de pomp voelen. Maar als de oorlog in het Midden-Oosten verder escaleert, zullen de negatieve gevolgen voor ons nog veel groter zijn. Peter Vanden Houte, hoofdeconoom bij ING België, legt uit wat we mogen verwachten. “Dit maakt veel mensen nerveus.”

Lees meer »

Ontmoet de ‘maffiafamilie’ van Bianca Censori, de vrouw van Kanye West: “Haar oom is de Australische Al Capone”

Vaderlief is er niet mee opgezet, met Bianca Censori (29) die op dagelijkse basis naast haar man Kanye West paradeert in niets verhullende outfits. Maar Elia – bijnaam Leo – Censori is zelf geen heilig boontje. De Australiër met Italiaanse roots heeft een zwaar crimineel verleden, net als Bianca’s andere familieleden. De Censori’s staan bekend als een notoire maffiafamilie. Wat

Lees meer »

Tractorzegening opnieuw schot in de roos

Op zondag 7 april organiseerden de parochieraad van Houtave, Landelijke Gilde Nieuwmunster-Houtave en KLJ Oostende-Houtave voor de vierde keer een tractorzegening met aansluitend een rondrit door de polders.
The post Tractorzegening opnieuw schot in de roos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fout inhaalmanoeuvre zorgt voor ongeval in Moorslede

Op het kruispunt van de Roeselaarsestraat met de Lolliestraat in Moorslede kwam het maandagmiddag omstreeks 17.30 uur tot een serieuze aanrijding tussen twee personenwagens. Niemand geraakte gewond, maar een oudere dame werd wel ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Fout inhaalmanoeuvre zorgt voor ongeval in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Medewerkers stad Brugge redden hondje uit reitjes: “Sprong voor onze ogen 3 meter naar beneden”

Twee medewerkers van de stad Brugge hebben dinsdag een hondje gered dat plots in de reitjes dook. Dat gebeurde vlak voor hun ogen. “Het hondje sprong drie meter naar beneden. We schoten meteen in actie”, zeggen Jimmy en Colin.
The post Medewerkers stad Brugge redden hondje uit reitjes: “Sprong voor onze ogen 3 meter naar beneden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. “Depraetere wil duidelijk maken dat zij nationale speelt en Rousseau maar in provinciale klasse”

‘He’s back bitches.’ Conner Rousseau (Vooruit) gaat dan toch de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement duwen en keert zo terug naar de nationale politiek – al is het wel niet door de grote poort. Waarom kondigt zijn voorzitter Melissa Depraetere het nieuws aan en niet Rousseau zelf? Wat is de kans dat hij vanop die laatste plek ook effectief

Lees meer »

Hoe de exit van Conner Rousseau de neergang van Vooruit inluidde

Conner Rousseau keert terug naar de nationale politiek en wordt lijstduwer voor Vooruit in Oost-Vlaanderen. En daar zal zijn partij niet rouwig om zijn: in onze Grote Peiling gaat het immers alleen maar achteruit met Vooruit sinds zijn vertrek. “Heel veel mensen vinden dat iemand als Conner voor hen het verschil heeft gemaakt en dat ook in de toekomst nog

Lees meer »

Betere terugbetaling treinabonnement voor 100.000 pendelaars

Werknemers die de trein nemen naar het werk en geen recht hebben op een derdebetalersregeling, zullen vanaf deze zomer minder moeten betalen voor hun treinabonnement. De Nationale Arbeidsraad (NAR) heeft daarvoor maandagavond een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) goedgekeurd, zo zegt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) deze ochtend.

Lees meer »

Nieuwe dansschool Una Vez opent de deuren: “Een kinderdroom”

In De Bourge en de feestzaal Gildenhove start vanaf 1 september dance studio Una Vez. Morgane en Tuur, twee professionele dansers uit Wevelgem, willen het dansen in Lichtervelde opvrolijken en naar een hoger niveau tillen.
The post Nieuwe dansschool Una Vez opent de deuren: “Een kinderdroom” appeared first on KW.be.

Lees meer »

PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd magazijn: “Past in onze groeiplannen”

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo gaat zijn fabriek in Veurne moderniseren met de bouw van een volledig geautomatiseerd magazijn. Het nieuwe magazijn moet de twee miljoen zakken chips en snacks die dagelijks worden geproduceerd, opslaan. “Deze oplossing zal ons helpen om de hoge productiesnelheid bij te houden en onze toekomstige groeiplannen te stimuleren.”
The post PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd

Lees meer »