Babboe roept 22.000 bakfietsen terug na onderzoek naar veiligheid

Babboe roept 22.000 van zijn bakfietsen terug wegens veiligheidsrisico’s. Het gaat om een derde van alle bakfietsen, laat de Nederlandse onderneming weten. De eerste modellen worden in Nederland en Duitsland medio april opgehaald, daarna volgen andere landen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het front kraakt, als het barst zou het snel kunnen gaan”: journalist Arnaud De Decker doorkruiste maand lang Oekraïne

“De situatie aan het front in Oekraïne is heel moeilijk. De linie houdt stand, maar kraakt.” Dat zegt freelancejournalist Arnaud De Decker, die pas weer in het land is na een maand lang Oekraïne te hebben doorkruist. Oekraïners doen hun best om hun leven op de rails te houden tussen de vele bombardementen en stroompannes door: “Ik heb in Charkiv

Lees meer »

VDL Bus & Coach verwelkomt meer dan 250 ondernemers

Deze week werd het jaarlijks ondernemersontbijt van de Stad Roeselare georganiseerd. Ruim 250 ondernemers werden verwelkomd in de nieuwe bedrijfssite van VDL Bus en Coach.
The post VDL Bus & Coach verwelkomt meer dan 250 ondernemers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verpleger Joeri Busschaert van het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper ontvangt prijs voor ‘Zorgpersoonlijkheid van het jaar’

Verpleger Joeri Busschaert is ‘Zorgpersoonlijkheid van het jaar 2024′ geworden. Hij kreeg die prijs gisterenavond op de awarduitreiking van ZORG Magazine in Brussel. Joeri was vorig jaar na de aardbevingen in Turkije met het medische team van B-FAST naar daar afgereisd. Daar bleek het veldhospitaal een tekort aan radiologen te hebben en dus schakelde Busschaert zijn collega’s van het thuisfront

Lees meer »

Waar staat Vlaams Belang voor?

Vlaams Belang is een radicaal-rechtse partij die zich aanvankelijk vooral focust op Vlaamse onafhankelijkheid. Maar waar staat de partij nog voor? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

Burgemeester De fauw vraagt Club-supporters die naar Griekenland afreizen om voorzichtig te zijn: “Daag zeker niet uit”

Na de wedstrijd Club Brugge – PAOK FC en de problemen die zich toen hebben voorgedaan aan het Jan Breydelstadion hebben supporters van PAOK (Saloniki) heel wat haatberichten op sociale media gepost, vooral gericht aan het Brugse stadsbestuur, de Brugse voetbalsupporters, de politie en de burgemeester.
The post Burgemeester De fauw vraagt Club-supporters die naar Griekenland afreizen om voorzichtig

Lees meer »

Premier De Croo erg scherp voor burgemeester Kir die extreemrechtse conferentie stillegde: “Ongrondwettelijk”

Premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft dinsdag op X zwaar uitgehaald naar burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir, die een politiebevel uitvaardigde om de topconferentie van Europese rechtsconservatieven te annuleren. “De vrijheid van meningsuiting geldt net voor meningen waar we het niet mee eens zijn. Als het enkel is om de echo te horen van de eigen mening, stelt ze

Lees meer »

Baby van vrouw die werd doodgestoken in Australisch shoppingcenter, is aan de beterhand

De negen maanden oude baby die zwaargewond raakte bij de mesaanval in een shoppingcenter in de Australische stad Sydney, heeft de intensivecareafdeling mogen verlaten. Het meisje moest een operatie ondergaan aan haar borst en arm, maar haar toestand is nu stabiel. Haar moeder, de 39-jarige Ashlee Good, stierf wel nadat ze werd neergestoken terwijl ze haar kind probeerde te beschermen.

Lees meer »

David Beckham wint rechtszaak tegen verkoop van namaakproducten: fraudeurs moeten schadevergoeding van 400.000 euro betalen

Het bedrijf van David Beckham, ‘DB Ventures’, had een rechtszaak aangespannen tegen 15 online verkopers die namaakversies van zijn producten verkochten, en heeft de rechtszaak intussen ook gewonnen. Dat meldt ‘The Sun’. De namaakproducten werden beschouwd als “schadelijk voor de reputatie van het merk” en zouden “aanzienlijke omzetverliezen en schade veroorzaken.”

Lees meer »

Tars (17) hoopt met kortfilm ‘Dear Mary’ op toelating in filmschool KASK: “Tijdens de opnames heb ik nog aan het scenario gesleuteld”

Het was afgelopen zondag gezellig druk in de omgeving van Roterij Sabbe, voor de opnames van de kortfilm ‘Dear Mary’ onder leiding van de 17-jarige Tars Coulembier uit Kuurne. Tars studeert aan Spes Nostra Kuurne, waar hij de richting Economie-Moderne Talen volgt. Vanaf volgend jaar hoopt hij te gaan studeren aan de filmschool KASK in Gent. Of hij daar wordt

Lees meer »