Advocaat ‘diepvriesmoord’ kocht moordhuis van zijn cliënte voor amper 50.000 euro: “Maar alles verliep volgens de regels”

Hooglede De 40-jarige T. N., die als advocaat die Isabel Duthoit (50) verdedigde in de zaak rond de diepvriesmoord, vraagt in beroep de vrijspraak. Hij kocht de woning van zijn cliënte waar ze haar toenmalige vriend vermoordde over van haar voor ‘amper’ 50.000 euro. Hij kreeg twaalf maanden cel, maar hij blijft volhouden dat hij niks heeft misdaan.

Isabel Duthoit werd in 2019 door het hof van beroep veroordeeld tot 24 jaar cel. In haar woning in de Ajoy Van Deurenstraat in Gits verdoofde ze haar toenmalige vriend, wurgde hem, sneed zijn lijk in stukken en stopte die in de diepvries.

Een jaar lang zouden de resten er rusten tot ze in 2015 werden ontdekt. Zowel bij het proces in eerste aanleg als tijdens de herneming in beroep werd Isabel Duthoit bijgestaan door haar advocaat T.N. Om de advocatenkosten te dekken, kocht hij haar woning voor 50.000 euro.

Veel te weinig, vindt Isabel Duthoit. De woning werd eerder geschat op 125.000 euro. Bovendien zou ook een deel van een erfenis binnen de familie van Isabel Duthoit op frauduleuze wijze op de derdenrekening van haar toenmalige advocaat beland zijn.

Misbruik van vertrouwen

In 2020 diende Isabel Duthoit dan ook klacht in tegen haar voormalige advocaat. Hij werd beschuldigd van misbruik van vertrouwen en misbruik te hebben gemaakt van haar kwetsbare toestand omdat ze op het moment van de verkoop in de gevangenis zat in de aanloop naar haar proces.

De rechter in Kortrijk veroordeelde hem tot 12 maanden cel met uitstel voor het misbruik maken van haar kwetsbare toestand, maar sprak hem vrij voor misbruik van vertrouwen.

Beroep

Het parket meent dat N. ook misbruik maakte van haar vertrouwen en ging in beroep. “De advocaat is voor wie in de gevangenis zit, de eerste vertrouwenspersoon. Door de vertrouwensband kon het slachtoffer geen kant op. Hij vertelde haar zaken om haar te doen verkopen. Bovendien schreef hij geld van een erfenis van haar oma over van een derdenrekening naar zijn privérekening – voor ereloon, terwijl het om kosteloze rechtsbijstand ging.”

Toch is de procureur-generaal akkoord met de straf die de eerste rechter oplegde. Zelf gaat T.N. –tegenwoordig niet meer actief als advocaat- vol voor de vrijspraak. Zo had Duthoit ook nog bijstand van een andere advocaat en werd de vrouw toen ook psychologisch onderzocht.

“Die psychiater oordeelde toen dat haar oordeelsvermogen niet was aangetast. Er kan dus geen sprake zijn van een kwetsbare toestand”, meent de advocate van T.N.. “Ze wist perfect wat ze deed!” Maar dat vindt Duthoit niet.

Paniek

“Hij heeft haar zelfs de kans niet gegeven om het huis in de markt te zetten. Hij bleef maar inpraten op haar: ‘er is daar een moord gepleegd. Ge gaat dat nooit kwijtraken!’ Hij heeft haar gepushed en het systeem gebruikt enkel om zichzelf te verrijken. Alleen al de grond is 50.000 euro waard!”

Dat beaamt ook Duthoit: “Heeft me papieren laten tekenen waar ik nooit de consequenties heb van ingezien. Ik was in paniek!” Nu blijkt ook dat de zus van Duthoit een bod had gekregen van 110.000 euro voor de woning en dat ook liet weten aan T.N. Maar die deed er niks mee en handelde de verkoop af tussen hem en zijn cliënte voor 50.000 euro.

Maar T.N. blijft erbij dat alles transparant is besproken. Hij ontkent ook dat hij pro deo optrad voor de vrouw en dat in de verkoop ook een deel van zijn ereloon was betrokken, de kosten voor onderzoeken door een psychiater.

“De gelden zijn aangewend zoals overeengekomen. De verkoop van de woning is ook nagezien door de notaris die haar heeft bezocht in de gevangenis en door de fiscus en is perfect volgens de regels verlopen”, klinkt het.” Uitspraak op 29 mei.

(OSM)

The post Advocaat ‘diepvriesmoord’ kocht moordhuis van zijn cliënte voor amper 50.000 euro: “Maar alles verliep volgens de regels” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Erfgoeddag in Brugge in teken van Vikingen: “Vikingtattoo om akkoord te bezegelen”

De Erfgoeddag in Brugge – eigenlijk het hele weekend van 20 en 21 april – staat dit jaar in het teken van de Vikingen. De Noormannen vestigen zich tijdelijk op het Adornesdomein en demonstreren allerlei Vikingvaardigheden. Burgemeester Dirk De fauw en schepen van cultuur Nico Blontrock kregen alvast een Vikingtattoo om het akkoord over het tijdelijk verblijf te bezegelen…
The

Lees meer »

Mollenvanger Marc spreekt met derde afvaller Philippe (53): de man die van Diksmuide een kuststad maakte

Bij Sicilië denk je onwillekeurig aan zon en natuurpracht, maar ook een beetje aan de maffia…. en nu ook aan ‘De Mol’ natuurlijk. Na de derde aflevering namen we afscheid van Philippe, die West-Vlamingen zullen onthouden als de man die van Diksmuide een kuststad maakte.
The post Mollenvanger Marc spreekt met derde afvaller Philippe (53): de man die van Diksmuide

Lees meer »

Jeansmaker Levi’s schrapt 42 jobs in Machelen

De Amerikaanse jeansmaker Levi Strauss wil in het Europees hoofdkwartier in Machelen 42 jobs schrappen. Levi’s heeft over de hele wereld 19.000 werknemers. In Machelen werken op dit moment ongeveer 250 mensen. Het verminderen van het aantal jobs maakt deel uit van een bezuinigingsplan. In de winkels in Vlaanderen verdwijnen geen jobs.

Lees meer »

Boerin (26) wurmt zich in nauwe buis van ijskoude beek om lammetjes te redden

Marian Porter (26) wordt als heldin geroemd nadat beelden van hoe ze twee lammetjes redt op sociale media werden gedeeld. De Schotse boerin hoorde een schaap blaten bij de buis waar een beek ondergronds verdwijnt en ontdekte dat er twee lammetjes in de pijp waren gekropen. De dieren werden bijna weggespoeld door de stroming, dus wurmde Marian zich in de

Lees meer »

Twee mannen onder invloed bij botsing tussen bestelwagens: voertuig eindigt in omheining

Bij een verkeersongeval op de Oostendesteenweg in Ichtegem vielen afgelopen weekend twee gewonden. Beide mannen reden in een bestelwagen toen ze in botsing kwamen met elkaar. Nadien bleken ze ook beiden onder invloed te zijn en werd hun rijbewijs voor 15 dagen ingehouden.
The post Twee mannen onder invloed bij botsing tussen bestelwagens: voertuig eindigt in omheining appeared first on

Lees meer »

Kunstige ontdekkingsreis in Koetshuis in Waregem

Op vrijdag 19 en 26, zaterdag 20 en 27 en zondag 21 en 27 april exposeren Madie Lannoy (creaties in klei), Wivine Van Maelzaeke (schilderkunst) en Paul Gheskiere (fotografie) in Het Koetshuis in Park Baron Casier in de Stationsstraat 34 in Wareegem. De tentoonstelling is telkens gratis te bezoeken van 14 tot 18.30 uur.
The post Kunstige ontdekkingsreis in Koetshuis

Lees meer »

Vlaams Belang gemeenteraadslid Rik Baert op 72-jarige leeftijd overleden: “Hij was een man uit één stuk”

Vlaams Belang gemeenteraadslid Rik Baert is donderdagmorgen omstreeks 2.30 uur overleden in AZ Groeninge in Kortrijk. Hij was 72 jaar. In Izegem wordt verslagen gereageerd op zijn heengaan. “Hij was een man uit één stuk, een overtuigd Vlaming”, reageert Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger en oud-Izegemnaar Stefaan Sintobin.
The post Vlaams Belang gemeenteraadslid Rik Baert op 72-jarige leeftijd overleden: “Hij was een man

Lees meer »

Koen Wauters heeft al 10 jaar innige band met Laura Tesoro: “Iemand als Laura wil je gewoon in je leven”

Exact 10 jaar geleden – in 2014 – draaide Koen Wauters (56) voor een toen piepjonge Laura Tesoro (27) in ‘The voice van Vlaanderen’. Winnen deed ze niet, maar Wauters nam haar wel onder zijn mediavleugels. Met succes. Want na menig tv-programma delen ze nu zelfs samen het podium in het jubileumseizoen van ‘Liefde voor muziek’. “Ik ben enorm trots

Lees meer »

Pieter Deknudt en Zinger stellen eerste album voor

Het zijn spannende tijden voor Pieter Deknudt, frontman van Zinger. Negen jaar na de overwinning in ‘De Nieuwe Lichting’ stelt hij met zijn band het debuutalbum ‘The going on’ voor tijdens een concert op woensdag 17 april in De Kreun in Kortrijk.
The post Pieter Deknudt en Zinger stellen eerste album voor appeared first on KW.be.

Lees meer »