Ze hielp mensen de wereld rond: wie is de vrouw die nu gedood werd door het Israëlische leger?

Een van de laatste hulporganisaties die voor voedsel zorgden in Gaza, staakt haar operaties. Ze doet dat nadat zeven leden maandag gedood werden bij een Israëlische aanval. Een van hen is de Australische Zomi Frankcom.

 

Meer krantenkoppen in België

Marc Dhondt wordt in Blankenberge lijstduwer CD&VPLUS

Verruimingspartij CD&VPLUS schuift in Blankenberge voormalig politie-inspecteur Marc Dhondt naar voor als lijstduwer voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Daarmee blijft ook de ervaring aan boord”, klinkt het.
The post Marc Dhondt wordt in Blankenberge lijstduwer CD&VPLUS appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze staat bekend als arrogant, autoritair en ijzig, maar onze man zag groothertogin María Teresa ontdooien bij Filip en Mathilde

Afstandelijk, arrogant en autoritair. Van alle echtgenotes van Europese vorsten zijn de vooroordelen over de Luxemburgse groothertogin María Teresa (68) het grootst. Maar tijdens het staatsbezoek aan België liet ze een verrassend warme, hartelijke en goedlachse kant zien. In het gezelschap van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) ontdooide de groothertogin met Cubaanse roots en liet ze zelfs onverwacht

Lees meer »

Beerschotfans hangen motor Thorsten Theys aan de ketting: “Rot op garnaal! Niet welkom op’t Kiel!”

Woelige start voor Thorsten Theys op het Kiel. De voormalige CEO van KV Oostende werd begin deze week door de Saoedische meerderheidsaandeelhouders van United World aangesteld als vervanger van de afscheidnemende CEO Frédéric Van den Steen. Een beslissing die niet in consensus genomen werd met de Vlaamse minderheidsaandeelhouders Vrancken en Verellen en duidelijk ook niet naar de zin is van

Lees meer »

Club waarschuwt supporters voor verplaatsing naar Griekenland: “We raden het dragen van Clubkleuren buiten het stadion af”

Vorige week wist Club Brugge voor eigen volk met het kleinste verschil te winnen van PAOK Saloniki. Vetlesen maakte voor de Bruggelingen het enige doelpunt. Blauw-zwart heeft zo de beste uitgangspositie in de Conference League. Als Club Brugge weet te winnen van PAOK, dan is het de eerste Belgische club sinds Antwerp in 1993 die een Europese halve finale weet

Lees meer »

Quadrille organiseert paradressuurwedstrijd: “Ruiters komen van over heel de wereld naar deze wedstrijd”

Van 19 tot 21 april 2024 vindt de jaarlijkse paradressuurwedstrijd van vzw Quadrille plaats. Het is dit jaar een van de belangrijkste wedstrijden voor ruiters met een beperking. Er staat onder andere een kwalificatie voor de Olympische Spelen op het spel.
The post Quadrille organiseert paradressuurwedstrijd: “Ruiters komen van over heel de wereld naar deze wedstrijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elisabeth Scholaert stopt binnenkort met volleybal

Na een volleybalcarrière van meer dan 16 jaar is het mooi geweest voor libero Elisabeth Scholaert. De Langemarkse van Sportiva A neemt na volgende week afscheid van haar geliefde hobby.
The post Elisabeth Scholaert stopt binnenkort met volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na geslaagde zoektocht voor Rachèle: “Tekort blijft voor alle soorten donaties”

Bijna een jaar nadat twee wanhopige ouders uit Pittem een oproep lanceerden, is eindelijk een stamceldonor voor hun dochtertje Rachèle gevonden. Het verhaal liet weinig mensen onberoerd en zorgde voor duizenden extra registraties. “Toch kan de solidariteit nog groter.”
The post Na geslaagde zoektocht voor Rachèle: “Tekort blijft voor alle soorten donaties” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Disneyland Paris onthult gloednieuwe naam en creatieve visie voor tweede Park als nieuwe mijlpaal in resorttransformatie

Na generaties gasten te hebben meegenomen in de magie van het maken van films, start nu een nieuw tijdperk voor het tweede Park van Disneyland Paris, met een frisse creatieve visie, gloednieuwe ervaringen, een grootschalige uitbreiding en een geheel nieuwe visuele identiteit. Om dit nieuwe hoofdstuk te vieren, krijgt het Walt Disney Studios Park de nieuwe naam Disney Adventure World

Lees meer »