“Project met een warm hart”

Toen Nathalie Dobbels vorige zomer op vakantie was in Spanje, zag ze daar kleurrijke schaduwdoeken in de winkelstraten hangen. Het idee kreeg intussen navolging in de Blankenbergse binnenstad en nu hangen er in verschillende straten kleurrijke gehaakte vierkantjes, ook wel granny squares genoemd. “Het fijne aan dit project is ook, dat het zoveel mensen samenbracht.”

Nathalie Dobbels kwam op het idee toen ze vorige zomer met haar man op vakantie was in Torrevieja. “Daar hingen van die schaduwdoeken in de winkelstraten en mijn man zei ‘zou dat niet iets zijn voor in de Molenstraat?’ Eenmaal weer thuis, heb ik dan een visje gegooid naar schepen Kathy Kamoen en die reageerde meteen heel enthousiast”, zo vertelt ze.

Nathalie heeft in de Molenstraat haar kledingzaak Nathalie D. Fashion. “Die kleurrijke hoepels geven de binnenstad kleur”, zegt ze. “In de zomer wandelen veel toeristen via de Kerkstraat meteen richting Zeedijk, en laten ze de zijstraten wat links liggen. Die kleurtjes trekken de mensen aan om toch eens een zijstraatje te nemen.”

Haakgroepje

Nathalie richtte bij haar thuiskomst uit Spanje dadelijk een haakgroepje op. Na één dag telde dat al meer dan 100 leden. “Ondertussen zitten we zelfs al tegen de 300”, glimlacht Nathalie. “Ik ben zelf ook hobbyhaakster en vind haken een heel aangename bezigheid, zeker tijdens die lange, donkere wintermaanden. Maar het fijne aan dit project is dus ook, dat het zoveel mensen samenbracht. En die mensen die zeiden ‘ik kan niet haken, maar ik zou het wel graag willen kunnen’, die hebben we het gewoon aangeleerd zodat ze ook mee konden doen”, klinkt het.

“We kregen zelfs lapjes stof met de post opgestuurd”

Nathalie kon voor de ‘granny squares’ rekenen op de steun van Erika Feys van hobbywinkel Toffe Stoffen. “De wol werd gesponsord door haar leveranciers, maar ook veel leden hadden thuis nog restjes wol liggen die ze meebrachten. Gaandeweg kregen we zelfs via de post lapjes wol toegestuurd vanuit het binnenland, van mensen die het gezien hadden op de sociale media. Onze ‘granny square challenge’ is zo echt een eigen leven gaan leiden”, aldus Nathalie. Ondertussen hangen er ook hoepels in de Langestraat en Vissersstraat.

Verwijderd

“In de Bakkersstraat waren ze begonnen met ze op te hangen, maar daar zijn ze nu uit voorzorg weer verwijderd nadat er hier in de Molenstraat eentje loskwam. Blijkbaar zat er ergens een zwakke plek in de verankering, maar dat raakt wel opgelost”, aldus Nathalie.

Lieven Blockx is de enige man bij het haakgezelschap. “Waarom zou haken niks voor mannen zijn hé”, glimlacht hij. “Ik doe het nu ongeveer een jaar en vind het een aangenaam tijdverdrijf voor in de winter. Het gaat ook perfect in de zetel, met een koffietje erbij.” Nathalie is blij met de vele hartverwarmende reacties die haar zuiders ideetje opleverden. “Het is een project met een warm hart”, klinkt het.

The post “Project met een warm hart” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon zoekt financiële steun en therapeuten

Deze zomer trekt een dertigtal kinderen en jongeren op rouwkamp dankzij de vzw Saying Goodbye – Papillon, waar ze groepstherapie combineren met typische kampactiviteiten en -spelletjes. Een nobele organisatie, maar geen sinecure om op poten te zetten. De organisatie zoekt daarom financiële steun én therapeuten.
The post “Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon

Lees meer »

Minstens 174 doden en ruim 2.500 arrestaties bij studentenprotesten in Bangladesh

In Bangladesh zijn al minstens 174 mensen omgekomen, onder wie verschillende politiemensen, en ruim 2.500 mensen gearresteerd bij het recente straatprotest, zo berekende het Franse persagentschap AFP. Jongeren komen in het Aziatische land al weken op straat om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem waarbij overheidsbanen worden gereserveerd voor bepaalde groepen.

Lees meer »

Twee weken was wandelaar Scott (48) vermist zonder eten of drinken. En dan plots is er die schoenafdruk en dat ene nauwelijks hoorbare woord uit de kloof: ‘Help’

De Amerikaann Scott Hern liet het laatst van zich horen op 5 juli toen hij door de Red River Gorge in Kentucky wandelde op zoek naar watervallen. Daarna bleef het twee weken stil en werd bijna de hoop opgegeven om de man, die het al die tijd moest stellen zonder eten en drinken, nog levend te vinden. Maar zaterdag gebeurde

Lees meer »

Kerk van de Brandhoek gaat na 64 jaar tegen de vlakte: “Ik verschiet ervan, we kennen dat gebouw al ons hele leven”

Een kraan brak maandag de kerk van de Brandhoek af, een gehucht tussen Vlamertinge en Poperinge. Verschillende Brandhazen hielden halt en bleven kijken aan de werfhekken. “Dat zie je niet elke dag, nooit eigenlijk.”
The post Kerk van de Brandhoek gaat na 64 jaar tegen de vlakte: “Ik verschiet ervan, we kennen dat gebouw al ons hele leven” appeared

Lees meer »

Kamala Harris zoekt running mate die belichaamt wat ze zelf mist, 3 gouverneurs en oud-astronaut voorlopig grootste kanshebbers

Kamala Harris zoekt een running mate die belichaamt wat ze zelf niet voldoende heeft. Als vrouw van middelbare leeftijd met zwarte en Aziatische roots en bestuurservaring als procureur-generaal en vicepresident, tikt ze zelf al heel wat vakjes aan die haar kansen vergroten om verkozen te geraken. We wikken en wegen de strategische overwegingen en de kanshebbers om haar running mate

Lees meer »

WIN. Toon letterlijk je hart voor onze Belgische atleten en ga ze dankzij HLN en Belfius aanmoedigen in Parijs tijdens de Olympische Spelen

Zélf onze atleten aanvuren op de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! HLN en Belfius geven liefst elf duotickets voor een dagtrip weg. Stuur jouw mooiste ‘showyourlove’-sportfoto in en moedig Remco Evenepoel, de Belgian Cats of de Belgian Tornados met onder meer Alexander Doom aan vanop de eerste rij! Tegelijk geniet je ook van de unieke beleving in de lichtstad.

Lees meer »