“Project met een warm hart”

Toen Nathalie Dobbels vorige zomer op vakantie was in Spanje, zag ze daar kleurrijke schaduwdoeken in de winkelstraten hangen. Het idee kreeg intussen navolging in de Blankenbergse binnenstad en nu hangen er in verschillende straten kleurrijke gehaakte vierkantjes, ook wel granny squares genoemd. “Het fijne aan dit project is ook, dat het zoveel mensen samenbracht.”

Nathalie Dobbels kwam op het idee toen ze vorige zomer met haar man op vakantie was in Torrevieja. “Daar hingen van die schaduwdoeken in de winkelstraten en mijn man zei ‘zou dat niet iets zijn voor in de Molenstraat?’ Eenmaal weer thuis, heb ik dan een visje gegooid naar schepen Kathy Kamoen en die reageerde meteen heel enthousiast”, zo vertelt ze.

Nathalie heeft in de Molenstraat haar kledingzaak Nathalie D. Fashion. “Die kleurrijke hoepels geven de binnenstad kleur”, zegt ze. “In de zomer wandelen veel toeristen via de Kerkstraat meteen richting Zeedijk, en laten ze de zijstraten wat links liggen. Die kleurtjes trekken de mensen aan om toch eens een zijstraatje te nemen.”

Haakgroepje

Nathalie richtte bij haar thuiskomst uit Spanje dadelijk een haakgroepje op. Na één dag telde dat al meer dan 100 leden. “Ondertussen zitten we zelfs al tegen de 300”, glimlacht Nathalie. “Ik ben zelf ook hobbyhaakster en vind haken een heel aangename bezigheid, zeker tijdens die lange, donkere wintermaanden. Maar het fijne aan dit project is dus ook, dat het zoveel mensen samenbracht. En die mensen die zeiden ‘ik kan niet haken, maar ik zou het wel graag willen kunnen’, die hebben we het gewoon aangeleerd zodat ze ook mee konden doen”, klinkt het.

“We kregen zelfs lapjes stof met de post opgestuurd”

Nathalie kon voor de ‘granny squares’ rekenen op de steun van Erika Feys van hobbywinkel Toffe Stoffen. “De wol werd gesponsord door haar leveranciers, maar ook veel leden hadden thuis nog restjes wol liggen die ze meebrachten. Gaandeweg kregen we zelfs via de post lapjes wol toegestuurd vanuit het binnenland, van mensen die het gezien hadden op de sociale media. Onze ‘granny square challenge’ is zo echt een eigen leven gaan leiden”, aldus Nathalie. Ondertussen hangen er ook hoepels in de Langestraat en Vissersstraat.

Verwijderd

“In de Bakkersstraat waren ze begonnen met ze op te hangen, maar daar zijn ze nu uit voorzorg weer verwijderd nadat er hier in de Molenstraat eentje loskwam. Blijkbaar zat er ergens een zwakke plek in de verankering, maar dat raakt wel opgelost”, aldus Nathalie.

Lieven Blockx is de enige man bij het haakgezelschap. “Waarom zou haken niks voor mannen zijn hé”, glimlacht hij. “Ik doe het nu ongeveer een jaar en vind het een aangenaam tijdverdrijf voor in de winter. Het gaat ook perfect in de zetel, met een koffietje erbij.” Nathalie is blij met de vele hartverwarmende reacties die haar zuiders ideetje opleverden. “Het is een project met een warm hart”, klinkt het.

The post “Project met een warm hart” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Soms zeg ik tegen Kevin: laat me zien hoe goed je écht bent”: waar staat recordman De Bruyne in de galerij der groten van de Champions League?

Zijn statistieken in de knock-outfase van de Champions League zijn ongeëvenaard, maar hoe zwaar zal de nalatenschap van Kevin De Bruyne (32) straks doorwegen? Duik mee in de discussie over cijfers en onuitwisbare momenten die ook na Manchester City-Real Madrid nog altijd woedt. “Soms zeg ik tegen Kevin: show me! Toon het mij in een finale van de Champions League.”

Lees meer »

Fabien Neretse, die in ons land werd veroordeeld voor zijn rol in Rwandese genocide, overleden op 75-jarige leeftijd

Fabien Neretse, die in december 2019 door het Brusselse hof van assisen tot 25 jaar cel werd veroordeeld voor zijn rol in de Rwandese genocide, is vorige woensdag overleden. Dat heeft zijn advocaat, Jean Flamme, maandag bevestigd. Neretse stierf in het ziekenhuis naar waar hij vanuit de gevangenis was overgebracht. Hij werd 75. Zijn begrafenis vindt woensdag in Frankrijk plaats.

Lees meer »

Gewonde bij steekpartij in Schaarbeek

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is donderdagmiddag een persoon gewond geraakt bij een steekpartij. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar, maar de precieze omstandigheden van het incident zijn nog niet duidelijk.

Lees meer »

MOOOV-festival strijkt voor het eerst in Zwevegem neer

Dit jaar neemt Zwevegem voor het eerst deel aan het MOOOV-festival, dat momenteel loopt in de regio Zuid-West-Vlaanderen. Het MOOOV Filmfestival brengt verhalen van overal ter wereld, films die je nergens anders ziet. Op dit festival kan je zoveel ontdekken: van familiefilms over documentaires tot ontroerende drama’s.
The post MOOOV-festival strijkt voor het eerst in Zwevegem neer appeared first on

Lees meer »

Dames One Wytewa heeft volle vertrouwen in behoud

De Dames One van Wytewa Roeselare kennen een moeilijk seizoen in tweede landelijke en vechten, als op twee na laatste in de stand, om het behoud. In de komende twee weken nemen ze het op tegen de laatste en voorlaatste. Het worden dus cruciale weken voor Wytewa. Maar het geloof is er.
The post Dames One Wytewa heeft volle vertrouwen

Lees meer »

Harm Vanhoucke eindigt vierde in Classic Grand Besançon Doubs

Vrijdag kwam Harm Vanhoucke als vierde over de streep in de vierde editie van de Classic Grand Besançon Doubs, een Franse eendagskoers van het UCI-niveau 1.1. De overwinning was voor het Franse klimtalent Lenny Martinez. Voor de Fransman is het al zijn derde seizoenszege.
The post Harm Vanhoucke eindigt vierde in Classic Grand Besançon Doubs appeared first on KW.be.

Lees meer »

David Beckham wint rechtszaak tegen verkoop van namaakproducten: fraudeurs moeten schadevergoeding van 400.000 euro betalen

Het bedrijf van David Beckham, ‘DB Ventures’, had een rechtszaak aangespannen tegen 15 online verkopers die namaakversies van zijn producten verkochten, en heeft de rechtszaak intussen ook gewonnen. Dat meldt ‘The Sun’. De namaakproducten werden beschouwd als “schadelijk voor de reputatie van het merk” en zouden “aanzienlijke omzetverliezen en schade veroorzaken.”

Lees meer »

Origineelste excuus? Britse Porschepiloot rijdt 139 in zone 70 omdat hij Belgische verkeersborden niet kent

Een 37-jarige Britse racepiloot had wel een heel origineel excuus in petto waarom hij aan liefst 139 kilometer per uur geflitst werd in een zone 70. Met een Porsche Panamera, gehuurd voor een wegrally. “Ik was niet op de hoogte van de Belgische verkeersborden”, verklaarde de man.
The post Origineelste excuus? Britse Porschepiloot rijdt 139 in zone 70 omdat hij

Lees meer »

Kampioen zonder te spelen: Beerschot heeft titel in 1B beet nadat eerste achtervolger Dender verliest van Zulte Waregem

Feest op ’t Kiel, want Beerschot is kampioen. De Antwerpenaren moesten rekenen op winst van Zulte Waregem tegen dé revelatie van dit seizoen, Dender. Jelle Vossen, Abdoulaye Traoré (2x) en Ruud Vormer scoorden voor de West-Vlamingen. Zulte Waregem wint zo niet alleen drie punten, maar schenkt Beerschot dus ook de titel in de Challenger Pro League. Het werd 1-4.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Marc Degryse interviewt Vincent Mannaert: “Ik wilde Club ook na nieuwjaar bijstaan. Verhaeghe zag dat anders. Zijn goed recht”

Vincent Mannaert (49) wilde graag zijn afscheidsinterview toestaan aan onze huisanalist Marc Degryse. Een paar weken geleden kwam Marc met een idee: “Vincent, als ik jou nu eens uitnodig voor de Champions League-wedstrijd Real Madrid-Manchester City.” Zo ontstond het reisverhaal van Vincent Mannaert, die terugblikt op zijn strafste transfers, maar ook vooruitkijkt: “Ik ga mijn rol als aandeelhouder bij Club

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch oorlogskabinet komt opnieuw samen – Na VS roepen ook Duitsland en Groot-Brittannië Israël op tot terughoudendheid

Iran heeft zich tijdens een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad beroepen op het “recht op zelfverdediging” voor de aanval op Israël in de nacht van zaterdag op zondag. De Iraanse VN-ambassadeur verzekerde dat Iran geen escalatie wilde, maar waarschuwde dat het land zou antwoorden op “elke bedreiging of agressie”. Israël eist intussen dat de VN-Veiligheidsraad de aanval veroordeelt en de Iraanse

Lees meer »