Passagiers van cruiseschip worden achtergelaten op eiland in West-Afrika en doorkruisen zes landen in inhaalmanoeuvre

Acht passagiers van de Norwegian Dawn waren na een tussenstop op een eiland in de Golf van Guinee niet meer welkom aan boord omdat ze te laat waren. De passagiers probeerden daarna met man en macht terug aan boord te raken.

 

Meer krantenkoppen in België

Emma Vindevogel kiest voor Kortrijk Spurs

House of Talents Spurs Dames heeft haar tweede versterking beet voor het seizoen 2024-2025. Na Asha Ndabukiye komt nu ook Emma Vindevogel het team van coach Bruce Minne versterken.
The post Emma Vindevogel kiest voor Kortrijk Spurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Onze kust is niet interessant voor mensensmokkelaars”: scheepvaartpolitie verwacht niet nóg bootjes vol transmigranten

Neen, we hoeven niet te vrezen dat onze kust een nieuwe hotspot wordt voor mensensmokkelaars die transmigranten in kleine bootjes op elkaar stapelen om de Noordzee richting Verenigd Koninkrijk over te steken. die conclusie trekt Leo Savels, eerste commissaris en hoofd operaties bij de Federale Scheepvaartpolitie Kust. Het rubberbootje dat afgelopen zondag voor de kust van Koksijde werd onderschept, is

Lees meer »

“‘Slaapwel en tot morgen’ zei ze nog, maar er is geen morgen meer”: slachtoffer brand belde uur voor haar dood nog met vriendin

Lydia G., die woensdagavond overleed bij een woningbrand in Ronse, heeft een uur voor het drama nog gebeld naar Cécile, haar vriendin. “Ze was half in paniek, ik hoorde haar vriend roepen dat hij honger had”, getuigt Cécile. “Ze belde me dagelijks en leefde met ons mee. Dat ze nu dood is, kan ik amper geloven.” Haar partner C.D.C. werd

Lees meer »

Eerste reactie van Dennis ‘Black Magic’ na veroordeling: “Ik zou haar 2 keer verkracht hebben, terwijl ik 4 keer seks met haar had”

“M’n koffers staan al klaar. De politie komt me zo oppikken om naar de gevangenis te gaan”, zegt Dennis ‘Black Magic’ Burkas (49) aan HLN via de telefoon. De voormalige pornoproducent werd deze ochtend veroordeeld tot zeven jaar cel voor de verkrachting en aanranding van acht vrouwen. Vanuit zijn woonkamer in Boutersem, omringd door zijn gezin, reageert hij voor het

Lees meer »

“Passagiers betalen meer voor koffie op luchthaven dan sommige luchtvaartmaatschappijen voor hun CO2-uitstoot”

Alle passagiersvluchten die vorig jaar in Europa vertrokken, stootten samen evenveel CO2 uit als 80 miljoen benzinewagens in een jaar. Maar de luchtvaartmaatschappijen moesten via emissiehandelsystemen voor minder dan een kwart van die emissies betalen. Dat klaagt de ngo Transport & Environment, die strijdt voor milieuvriendelijker vervoer, aan in een nieuw rapport.

Lees meer »

Gianni Vermeersch, geliefd bij ploegmaats, minder bij concurrenten: “Op de fiets ben ik een pitbull, naast de koers een schoothondje”

Tijdens de Ronde van Vlaanderen noemden de VRT-commentatoren zijn naam meer dan vijftig keer. Tijdens Parijs-Roubaix liet Gianni Vermeersch (31) nog vaker van zich horen en eindigde zesde. Een interview met de West-Vlaming van Alpecin-Deceuninck, die van onschatbare waarde is voor ‘MVDP’ maar laag scoort in de populariteitspolls van het peloton. “Ik heb wakker gelegen van mijn imago.”

Lees meer »

Nina Derwael maakt op EK haar comeback aan de brug

Nina Derwael neemt begin mei deel aan het Europees kampioenschap turnen in het Italiaanse Rimini en zal daar haar comeback maken op de brug met ongelijke leggers. Dat heeft turnfederatie Gymfed woensdag meegedeeld. Het EK is voor Derwael vooral een tussenstap richting Olympische Spelen in Parijs.

Lees meer »