Vrees voor cholera-uitbraak op cruiseschip met meer dan 3.000 opvarenden in Indische Oceaan

Meer dan 3.000 opvarenden zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius, nadat aan boord verschillende passagiers te maken kregen met maag-darmklachten. Vanwege de zieke passagiers weigeren de autoriteiten van Mauritius de Norwegian Dawn te laten aanmeren in de haven van Port Louis. Er wordt gevreesd voor een cholera-uitbraak aan boord, nu zuidelijk Afrika kampt met de ernstigste uitbraak van deze besmettelijke ziekte in jaren. Eerder werd het schip al geweigerd op het Franse eiland La Réunion. 

Meer krantenkoppen in België

Discriminatie tijdens sollicitatie bij lokale besturen? “Leeftijd en etniciteit maken amper verschil, medische achtergrond speelt mogelijk wel een rol”

Lokale besturen leggen nauwelijks verschil aan de dag bij de behandeling van sollicitatiebrieven. Onderzoek in opdracht van de Vlaamse regering toont geen aanwijzingen voor een ongelijke behandeling van kandidaten op basis van etniciteit of leeftijd. Mogelijk is er wel sprake van discriminatie van kandidaten met een voorgeschiedenis van depressie, al ontbreken harde bewijzen daarvoor.

Lees meer »

“Ik ken het jongetje goed, want we spelen vaak samen”: buurt reageert geschokt op familiedrama in Borgerhout

“Plots hoorde ik mijn vriendje ‘Papa! Papa!’ roepen.” Een 9-jarig onderbuurtje is één van de schijnbaar weinig getuigen van het familiedrama dat zich zondagochtend afspeelde in Borgerhout. Hij hoorde hoe de vader en moeder van het gezin in het appartement boven hem felle ruzie maakten. Het zou gaan om een gezin dat oorspronkelijk uit Yemen komt en nog maar een

Lees meer »

ANALYSE. Poetin wil nog veel meer oorlog. Zowel in de ruimte als in de tijd

Het lijkt goed nieuws dat Vladimir Poetin een man zonder militaire ervaring benoemt tot defensieminister, een al wat versleten kerel als legerstafchef behoudt en de allergrootste havik in zijn entourage ontslaat. Je zou er zelfs een heel voorzichtig teken van dooi in kunnen zien. Maar niets is minder waar. De stoelendans betekent juist dat Rusland zich klaarmaakt voor nog veel

Lees meer »

Delen van Britse migratiewet kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland, zegt rechtbank

Verschillende delen van de Britse migratiewet, die onder meer voorziet dat asielzoekers naar Rwanda gedeporteerd worden, kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast maandag geoordeeld. Sommige bepalingen in de wet gaan namelijk in tegen de brexitafspraken die de bescherming van de mensenrechten in de regio garanderen.

Lees meer »

“Wat is er gebeurd?”: Tyson Fury gelooft z’n ogen niet wanneer hij z’n vader plots met bebloed gezicht ziet staan na kopstoot

Zaterdag nemen Tyson Fury en Oleksandr Usyk het tegen elkaar op voor de titel van ‘undisputed heavyweight’-kampioen, maar het spel zit nu al op de wagen. In een hotel in Riyad deelde vader Fury (John) een kopstoot uit aan iemand uit de entourage van de Oekraïense bokser. Tyson geloofde z’n ogen niet toen hij z’n vader plots aantrof met een

Lees meer »

Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Met nummer 16 maakt Manon Verbrugghe (17) deel uit van de 19 finalistes van Miss Grace Benelux. “Mijn mama Kelly en mijn zus Axelle motiveerden me om deel te nemen. Een missverkiezing ligt buiten mijn comfortzone, net daarom was het heel spannend om iets nieuws te proberen.”
The post Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Lees meer »

“Al die negatieve reacties, gewoon omdat ik eerlijk ben”: Bert uit ‘Boer zkt vrouw’ verdedigt zich na kritiek

Slechts vier vrouwen schreven zich in voor de West-Vlaamse vlasboer Bert Vermeersch(28) in ‘Boer zkt vrouw’, maar toch nodigde hij maar twee kandidates uit op z’n erf. En enkele opmerkelijke uitspraken leverden hem ook meteen heel wat kritiek op. “Ik vind niet dat je iemand kwetst als je eerlijk bent”, verdedigt hij zich nu voor het eerst. Bert weet dat

Lees meer »

De weergaloze tijdrit van Ganna en Alaphilippe die met een gewone helm op de tijdritfiets zat: de momenten van Giro-rit 14

De veertiende etappe in de Giro vormde het podium voor een tijdrit van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda. Ganna zette een kanontijd neer, die ook leider Pogacar niet van de tabellen kon vegen. De Italiaan etaleerde zijn tijdritklasse en schreef zo de veertiende etappe op zijn naam. Eerder op de etappe zagen we Alaphilippe die met een gewone

Lees meer »