Ook T-shirt, schoenen en onderbroek van Émile (2) gevonden, schedel brengt geen duidelijkheid over doodsoorzaak

Op basis van de schedel van de 2-jarige Émile in het Franse Haut-Vernet kan nog niet uitgemaakt worden waaraan de Franse peuter overleden is. Dat is dinsdagavond gezegd op een persconferentie van de procureur. Hij gaf wel mee dat er ook kledingstukken van de peuter gevonden zijn. “Maar de doodsoorzaak? Alles blijft mogelijk.”

 

Meer krantenkoppen in België

U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen

De U18A van basketbalclub BC Lamett Deerlijk-Zwevegem speelt zaterdag 18 mei de finale van de beker van West-Vlaanderen. “De kampioenstitel is al binnen”, stelt trainer-coach Florian Vandenbogaerde. “Bekerwinst zou de ultieme bekroning zijn.”
The post U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over rechts kabinet: “luchtkastelen op drijfzand”

De Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over het aangekondigde nieuwe coalitieakkoord tussen verkiezingsoverwinnaars PVV, VVD, NSC en BBB. “Nou, ik ben er niet blij van, moet ik eerlijk zeggen. Voor het eerst in de Nederlandse parlementaire geschiedenis komt radicaal-rechts in het centrum van de macht te staan”, reageert GroenLinks-PvdA-fractievoorzitter Frans Timmermans. “We krijgen dus echt een PVV-kabinet. Dat is historisch

Lees meer »

79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval

Een 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen omdat hij twee keer betrapt werd terwijl hij afval verbrandde op zijn domein. De man zei zelf dat hij het te duur vond om naar het containerpark te gaan.
The post 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval appeared first

Lees meer »

Tournée Locale met de fiets of te voet

Op zondag 2 juni organiseert de mondiale raad Tournée Locale. Met een wandel- en fietstocht zetten ze verschillende locaties in de kijker, waar organisaties, handelaars en producenten lokaal, ecologisch en fair ondernemen en denken. Onderweg houden ze halt bij stekjesbieb ’t Lammeken, Ingelzwam, de fietsbieb, de Kringwinkel, IJsbeerkes crèmekarre, de Kasteelbie, Galle Tomabel en natuurpunt
The post Tournée Locale

Lees meer »

Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig”

Na bijna twee jaar vernieuwingswerkzaamheden is het Romeins Archeologisch Museum klaar voor een nieuwe generatie bezoekers. Het heropent op zaterdag 18 mei de deuren voor het publiek en is uiteraard ook te bezoeken tijdens het Romeins Weekend op 19 en 20 mei.
The post Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig” appeared first

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerisme-autoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie: optreden van iolanda pas later online gezet omwille van “pro-Palestijnse elementen” op haar nagels

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »