Na Israëlische luchtaanval op Iraans consulaat: dreigt er een rechtstreekse oorlog tussen de aartsvijanden?

Wat heeft Israël bezield om het consulaat van Iran in Syrië aan te vallen, toch een stukje Iraans grondgebied? En dreigt er nu een rechtstreekse oorlog tussen Israël en Iran? Niet meteen, denkt Midden-Oosten-expert Kurt Debeuf. Maar Libanon zou wel eens het grootste slachtoffer kunnen worden. 

Meer krantenkoppen in België

Brugse Buitenspeeldag is ook startmoment voor Buitenspeeljaar

Woensdag vonden er naar aanleiding van Buitenspeeldag ook in Brugge enkele leuke activiteiten plaats. Op de Burg stond er een pumptrack, op de Balkonrotonde een reuzendoolhof en op Daverlo een Adrenalator, een toestel met twee loopbanden in tegengestelde richting.
The post Brugse Buitenspeeldag is ook startmoment voor Buitenspeeljaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Doden bij nieuwe Israëlische luchtaanval op Rafah in zuiden Gaza – Veiligheidsraad stemt vandaag over VN-lidmaatschap Palestijnen

Een nog onbekend aantal mensen is omgekomen bij een Israëlische luchtaanval op Rafah, de meest zuidelijke stad in Gaza. Dat meldt ‘Al Jazeera’. Volgens het Palestijnse persbureau Wafa is er sprake van zeven doden. De VN-Veiligheidsraad stemt vandaag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat meldt persbureau AFP op basis van

Lees meer »

Rode Kruis Lendelede is klaar voor de pleisteractie

Onder leiding van voorzitter dokter Hannelore Madou is het bestuur van het Rode Kruis volop bezig om de afdeling Lendelede terug op de kaart te zetten. “We plannen binnenkort EHBO-cursussen en op 18 april start de ‘pleisteractie’ waarvan de opbrengst naar de eigen afdeling gaat”, zegt secretaris Dylan Polfliet.
The post Rode Kruis Lendelede is klaar voor de pleisteractie appeared

Lees meer »

Echtgenoot van Schotse ex-premier aangehouden

Peter Murrell, de echtgenoot van de voormalige Schotse premier Nicola Sturgeon en voormalig algemeen directeur van de Scottish National Party (SNP), is donderdag in staat van beschuldiging gesteld van geldverduistering in het onderzoek naar de financiën van zijn partij.

Lees meer »

Liveblog – Israël en Biden: “Bijna alle drones en raketten van Iran zijn onderschept”, VN en G7 komen straks samen 

Iran heeft een aanval met drones en raketten op Israël uitgevoerd. Volgens het Israëlische leger is het grootste deel van de meer dan 200 projectielen onderschept. Een basis van het Israëlische leger werd geraakt en er is voorlopig melding van 1 slachtoffer. De internationale gemeenschap veroordeelt de aanval. De VN-Veiligheidsraad komt vandaag bijeen. Volg de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten

Lees meer »