Na aanval op Iraanse ambassade en dood van zeven hulpverleners in Gaza: wat bezielt Netanyahu? “Hij lijkt zijn hand te overspelen”

Met een frontale aanval op Iran steekt Israël nog wat extra vuur aan de lont in het Midden-Oosten. Toch komt ook Benjamin Netanyahu zelf flink onder vuur te liggen na de dood van zeven hulpverleners door luchtaanvallen in Gaza en protest in eigen land. Wie kan hem nog stoppen? “Hij lijkt zijn hand te overspelen”, zegt professor Midden-Oosten Koert Debeuf (VUB), die een cynische logica ziet bij de Israëlische premier. 

Meer krantenkoppen in België

Corona-alarm gaat af bij Belgische delegatie: “Al enkele olympiërs zijn niet kunnen afreizen door positieve test”

Covid werpt opnieuw zijn schaduw over de Olympische Spelen. En dat heeft Team Belgium al aan den lijve ondervonden. Zo mochten enkele Belgische atleten de voorbije dagen niet naar Parijs vertrekken door een positieve test, dat bevestigde BOIC-hoofdarts Johan Bellemans deze ochtend. Ook het coronaprotocol wordt aangescherpt in Parijs, al is er opnieuw een grote "maar" aan verbonden.

Lees meer »

Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500 bezoekers”

Na het succes van vorig jaar organiseert de Reddersclub een nieuwe editie van Mira d’Or. “We zorgen voor een echte festivalsfeer”, benadrukt voorzitter Jente Vanhauwaert. Afspraak op zaterdag 27 juli vanaf 17 uur op de site van Duin & Zee op Oosteroever in Oostende.
The post Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500

Lees meer »

Op de Kemmelberg ligt nu ook een strand

Op een flank van de Kemmelberg, de hoogste heuvel van West-Vlaanderen, duikt plots een strand op. “Vroeger had men hier schrik om ‘van de moare bereen’ te worden.”
The post Op de Kemmelberg ligt nu ook een strand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het leven van Ludovicus Baekelandt op vijftien locaties in Lendelede: “Met een échte kunstschilder”

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september organiseren de vrijetijdsdiensten van de gemeente, in samenwerking met verschillende verenigingen, en in het kader van het Baekelandt-jaar, de ‘Baekelandt Theaterwandeling’. Een niet te missen evenement waarvan de regie in handen is van Johan Bonte.
The post Het leven van Ludovicus Baekelandt op vijftien locaties in Lendelede: “Met een échte kunstschilder” appeared

Lees meer »

Daags nadat BMW vitrine van Toolstation Oostende binnenrijdt, gaat winkel weer open: “Een halfuur eerder waren er nog klanten aanwezig”

Toolstation Oostende in de Torhoutsesteenweg opende donderdagochtend opnieuw de deuren. Nog geen twaalf uur eerder reed een 54-jarige automobiliste met haar BMW de glazen vitrine van de winkel binnen. De materiële schade is enorm, maar gewonden vielen er niet. “Het klonk net als vuurwerk”, zegt filiaalmanager Angelo Sarrazin (40).
The post Daags nadat BMW vitrine van Toolstation Oostende binnenrijdt,

Lees meer »

Koekeloeren geeft startende dj’s podium

Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met de jeugdraad de tweede editie van het openluchtfestival Koekeloeren op woensdag 14 augustus op het Concertplein. De vorige editie in 2023 was een heus succes en vond plaats onder een stralende zon, wat zorgde voor echte summervibes.
The post Koekeloeren geeft startende dj’s podium appeared first on KW.be.

Lees meer »