TERUGLEZEN GAZA. Israël erkent verantwoordelijkheid voor dood 7 hulpverleners, Netanyahu: “Onbedoeld onschuldige mensen geraakt”

Zeven werknemers van de World Central Kitchen (WCK), een internationale organisatie die in noodsituaties voedselhulp biedt, zijn gedood door een Israëlische luchtaanval in Deir al Balah, in centraal Gaza. De slachtoffers zijn afkomstig uit Australië, Polen en het Verenigd Koninkrijk, ook is er een burger met de Amerikaans-Canadese nationaliteit en iemand van Palestijnse origine onder de slachtoffers. Israël erkent verantwoordelijk te zijn. Het belooft een onafhankelijk onderzoek naar het zware incident. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 april terug. 

Meer krantenkoppen in België

Palestijnen ontvluchten dorpen op Westelijke Jordaanoever door geweld van kolonisten, zegt Human Rights Watch

Sinds de start van de oorlog in Gaza zijn 7 dorpen op de Westelijke Jordaanoever volledig leeggelopen door het geweld van Israëlische kolonisten. Ook uit 20 andere dorpen zijn inwoners vertrokken omdat ze niet genoeg beschermd werden tegen de aanvallen van kolonisten. Bij sommige aanvallen namen ook Israëlische militairen deel. Dat blijkt uit een nieuw rapport van mensenrechtenorganisatie Human Rights

Lees meer »

T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde

Vierdeprovincialer KZ Dentergem is nog volop in strijd voor een eindrondeticket. Vorige week donderdag haalde het team van coach Nico Rogge opnieuw zwaar uit, namelijk 2-7 winst op het veld van Aalbeke sport B. Daardoor staat men nu op een gedeelde vierde plaats.
The post T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Na VS roepen ook Duitsland en Groot-Brittannië Israël op tot terughoudendheid

Iran heeft zich tijdens een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad beroepen op het “recht op zelfverdediging” voor de aanval op Israël in de nacht van zaterdag op zondag. De Iraanse VN-ambassadeur verzekerde dat Iran geen escalatie wilde, maar waarschuwde dat het land zou antwoorden op “elke bedreiging of agressie”. Israël eist intussen dat de VN-Veiligheidsraad de aanval veroordeelt en de Iraanse

Lees meer »

Wil Iran oorlog? Hoe reageert Biden? Experts maken analyse van Iraanse aanval op Israël: “Wat Iran deed, was gas geven met de handrem op”

De aanval die Iran de voorbije nacht uitvoerde met 300 drones en raketten, was uniek omdat Iran nog nooit in de aanval was gegaan tegen Israël vanop het eigen grondgebied. Dreigt hiermee een oorlog in de hele regio, en hoe kan de VS dat nog verhinderen? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf (VUB) en oorlogscorrespondent Robin Ramaekers (VTM) analyseren. “Dat Amerikaanse troepen de

Lees meer »

Vastgoedmarkt slabakt, prijzen blijven stijgen: nergens is een appartement kopen zo duur als in West-Vlaanderen

De prijzen van verkochte huizen en appartementen in Vlaanderen zijn in de periode januari-maart blijven stijgen, met respectievelijk +2,4 procent en +1,2 procent, zo blijkt uit de jongste Notarisbarometer. Als ook de inflatie in rekening wordt gebracht, stabiliseerde de prijs van een woonhuis in Vlaanderen en werden appartementen iets goedkoper (-1,1 procent). Toch moet één provincie de duurste zijn en

Lees meer »

Pim Symoens na woelige jaren terug op het VTM-podium: “Spijtige zaken gebeurd, maar ik kan het verleden niet veranderen”

Z’n deelname aan ‘Star Academy’ maakte van Pim Symoens (40) een onvervalste superster in Vlaanderen, maar daarna maakte hij een bijzonder moeilijke periode door, op financieel én mentaal vlak. “Ik besefte pas te laat hoe goed ik het had”, vertelt de blonde zanger in een interview over z’n parcours na ‘Star Academy’ en z’n keuze om opnieuw deel te nemen

Lees meer »

Acht twintigers terecht voor cannabishandel in Kortrijkse regio: “Die rondtoerende jongen op zijn e-step was wel heel verdacht”

Een 24-jarige jongeman uit Kortrijk verhandelde in twee jaar tijd zo’n 167.000 euro drugs, goed voor ruim 30 kilogram cannabis. Zeven anderen, waaronder zijn toenmalig vriendinnetje, hielpen met verpakken, rondvoeren, verkopen, incasseren en stockeren. Tot de politie een wel heel verdachte e-stepper opmerkte… Hun verhaal eindigde voor de correctionele rechtbank van Kortrijk.
The post Acht twintigers terecht voor cannabishandel in

Lees meer »