TERUGLEZEN GAZA. Israël erkent verantwoordelijkheid voor dood 7 hulpverleners, Netanyahu: “Onbedoeld onschuldige mensen geraakt”

Zeven werknemers van de World Central Kitchen (WCK), een internationale organisatie die in noodsituaties voedselhulp biedt, zijn gedood door een Israëlische luchtaanval in Deir al Balah, in centraal Gaza. De slachtoffers zijn afkomstig uit Australië, Polen en het Verenigd Koninkrijk, ook is er een burger met de Amerikaans-Canadese nationaliteit en iemand van Palestijnse origine onder de slachtoffers. Israël erkent verantwoordelijk te zijn. Het belooft een onafhankelijk onderzoek naar het zware incident. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 april terug. 

Meer krantenkoppen in België

Elon Musk steekt de draak met wereldleiders en miljardairs met absurde AI-modeshow

Joe Biden in een rolstoel, Donald Trump in gevangenisplunje, Kamala Harris als ‘bikinibabe’, … Ze passeren allemaal de revue in een absurde video die Elon Musk maandag op X plaatste. Het gaat om een door AI-gegenereerde modeshow waarin wereldleiders en miljardairs op een catwalk wandelen in extravagante outfits. De beelden werden al tientallen miljoenen keer bekeken.

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel (22): “Als een psycholoog maar even met de dader had kunnen spreken, was dit niet gebeurd”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Minstens 174 doden en ruim 2.500 arrestaties bij studentenprotesten in Bangladesh

In Bangladesh zijn al minstens 174 mensen omgekomen, onder wie verschillende politiemensen, en ruim 2.500 mensen gearresteerd bij het recente straatprotest, zo berekende het Franse persagentschap AFP. Jongeren komen in het Aziatische land al weken op straat om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem waarbij overheidsbanen worden gereserveerd voor bepaalde groepen.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Staande ovatie voor Netanyahu in Capitool: “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Anja en Steven wonen met hun gezin in een zwarte doos: “Soms staan er mensen in onze achtertuin: ‘We komen een keer kijken’. Dat is er toch wat over”

Vraag in het Vlaams-Brabantse Humbeek naar ‘the black box’ en het zal niet lang duren of je staat voor de woning van de familie Van Campenhout. Het indrukwekkende zwarte spiegelhuis is de thuis van Anja (53) en Steven (55), Nina (21) en Maura (23). En van Vic (13) natuurlijk, de jongste van het gezin, die furore maakt in de autosport

Lees meer »

Jeanine en Walter uit Maldegem klinken op zestig jaar huwelijksgeluk

Walter Impens (85) en Jeanine Rodts (83) zijn zestig jaar getrouwd. Ze leerden elkaar kennen op tweede paasdag 1959. Toen ze samen met vrienden per fiets onderweg waren naar de paardenkoers in Oedelem sprong de vonk over.
The post Jeanine en Walter uit Maldegem klinken op zestig jaar huwelijksgeluk appeared first on KW.be.

Lees meer »