Laatste overlevende gebombardeerd oorlogsschip Pearl Harbor op 102-jarige leeftijd overleden

De laatste overlevende van de USS Arizona, het oorlogsschip dat zonk tijdens het Japanse bombardement op Pearl Harbor, is op 102-jarige leeftijd overleden. Dat meldt een vereniging ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanval. De ex-militair stierf maandag thuis in Californië, omringd door zijn familie. 

Meer krantenkoppen in België

Weekendje weg en marktbonnen voor winnaars ‘Maand van de Markt’

De Maand van de Markt, waarbij de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Zedelgem de wekelijkse markt in de kijker willen plaatsen, liep in april op het marktpleintje van Sint-Elooi De Leeuw in Zedelgem.
The post Weekendje weg en marktbonnen voor winnaars ‘Maand van de Markt’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koopjesjagers opgelet: Drie dagen feest in Kuurne

Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni kunnen koopjesjagers hun hart ophalen in de verkeersvrije centrumstraten van Kuurne. Drie dagen lang bieden lokale handelaars aantrekkelijke koopjes aan via hun stocksales en zijn er diverse standwerkers die hun handelswaar aanbieden. Op zondag worden de stocksales aangevuld met kunst, aangezien zo’n 60 kunstenaars aan het werk te zien zullen

Lees meer »

Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker

De Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke zat vrijdagmiddag 10 mei afgeladen vol voor de begrafenisplechtigheid van Dorine Geersens. Ze overleed in de ochtend van vrijdag 3 mei 2024 aan de gevolgen van kanker. Ze werd 62 jaar.
The post Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese tour van Taylor Swift ziet er volledig anders uit, van outfits tot nieuwe muziek: dit zijn alle aanpassingen

Het viel te verwachten, maar nu is het ook bevestigd: Taylor Swift voegde gisterenavond tijdens haar eerste, Europese show in Parijs, een nieuw deel toe aan haar ‘Eras Tour’. Vanaf nu zijn er ook liedjes van haar nieuwe plaat, ‘The Tortured Poets Department’, te horen. Daarnaast haalde Swift ook heel wat nieuwe outfits uit de kast én husselde ze de

Lees meer »

Goud voor Kathleen en Marcel uit Waregem

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Marcel Balcaen en Kathleen Ravelingen door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet.
The post Goud voor Kathleen en Marcel uit Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daniek Vanhelsuwé (Eendracht De Haan) stopt definitief met keepen: “De pijn is echt niet meer te harden”

Het blessureleed van Daniek Vanhelsuwé begon bij de start van de voorbereiding van het net afgelopen kampioenschap. Pas op zondag 4 februari van dit jaar, vierde de reus zijn rentree tegen Daring Brugge. De kustformatie degradeerde, niet omdat er te weinig talent beschikbaar was, wel wegens de onvoorstelbaar zware blessurelast.
The post Daniek Vanhelsuwé (Eendracht De Haan) stopt definitief

Lees meer »

Hugo Coveliers (ex-Vlaams Belang – Vlott) naar rechter om pensioenbonus te behouden: “500 euro per maand minder? Dat pik ik niet”

Eresenator Hugo Coveliers (77) stapt naar de rechter. Het gewezen fractielid van Vlaams Belang pikt het niet dat zijn maandelijks pensioen met 500 euro netto teruggeschroefd wordt, omdat het boven het wettelijke plafond van 7.813 euro bruto uitkomt. Tot ongenoegen van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Had Hugo mij gecontacteerd, ik had hem afgeraden om te procederen.” Toch denkt Coveliers

Lees meer »

Derde leerjaar Sint-Jozef Leffinge bezoekt het gemeentehuis

Onlangs trokken de leerlingen van het derde leerjaar van de vrije basisschool Sint-Jozef uit Leffinge naar het gemeentehuis. De klas van juf Nele Proot kreeg door schepen Natacha Lejaegere een rondleiding in het gemeentehuis en het MAC. De schepen nam de kinderen mee achter de schermen van verschillende gemeentediensten. Daarnaast trokken de leerlingen naar de
The post Derde leerjaar

Lees meer »