J. K. Rowling doet het weer en noemt transvrouwen mannen: “Ik kijk uit naar mijn arrestatie”

In een reeks posts op X noemt Harry Potter-auteur J. K. Rowling transgender vrouwen heel bewust mannen. Ze doet dat niet voor het eerst, maar door een nieuwe wet riskeert ze nu een straf: “Ik kiJ. K. uit naar mijn arrestatie.”

 

Meer krantenkoppen in België

Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot beste speelster van Europa: “Maar het gaat mij vooral om de trofee van morgen”

Belgian Cat Emma Meesseman is zaterdag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Zondag kan ze die prijs van beste speelster van Europa nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve

Lees meer »

Het lichtend pad van Bayer Leverkusen: hoe Xabi Alonso grijze aspirineclub plots aantrekkelijk heeft gemaakt

De eeuwige verliezer is eindelijk loser af. Niet enkel de reusachtige neonreclame van farmareus Bayer licht de hemel boven Leverkusen voortaan op. Zijn fabrieksploeg heeft de dominantie van Bayern München in de Bundesliga na elf opeenvolgende titels doorbroken. Zoals zijn aspirine gaat Bayer plots viraal. Met dank aan een populaire trainer die een lichtend pad heeft uitgezet.

Lees meer »

Club Brugge tegen Fiorentina in halve finale? Italianen schakelen in verlengingen Tsjechische Plzen uit

Als Club Brugge de heksenketel van Thessaloniki overleeft, speelt het de halve finale van de Conference League – zijn eerste Europese halve finale in 32 jaar – tegen Fiorentina. De Italiaanse club had het evenwel niet onder de markt tegen Viktoria Plzen. Pas na verlengingen werd er na 180 minuten scoreloos voetbal gescoord in de tweestrijd. Nicolás González brak de

Lees meer »

INTERVIEW. “Nog niet alle alarmbellen gaan af, maar toch”: hoofdeconoom legt impact uit op onze portemonnee na spanningen Midden-Oosten

De Iraanse aanval op Israël kan de olieprijzen nog verder doen stijgen en dat zullen we aan de pomp voelen. Maar als de oorlog in het Midden-Oosten verder escaleert, zullen de negatieve gevolgen voor ons nog veel groter zijn. Peter Vanden Houte, hoofdeconoom bij ING België, legt uit wat we mogen verwachten. “Dit maakt veel mensen nerveus.”

Lees meer »

Bisschop neergestoken tijdens mis in Sydney

In Wakeley, een voorstad van het Australische Sydney, heeft een man maandag een bisschop tijdens zijn preek neergestoken. Verschillende kerkgangers raakten gewond terwijl ze de dader overmeesterden. De dader is opgepakt door de politie. Er is niemand in levensgevaar.

Lees meer »

Nieuwe beelden van Gandolfini als Tony Soprano opgedoken

Een kort filmpje met acteur James Gandolfini als zijn personage Tony Soprano uit 2010 is opgedoken. Het is een filmpje dat Gandolfini en Edie Falco, die in The Sopranos zijn vrouw speelde, maakten om NBA-superster LeBron James naar de Knicks te lokken. Het bestaan van de scene was een publiek geheim, maar de beelden waren nog nooit publiekelijk gemaakt.

Lees meer »

Ze werd er zelf als tiener misbruikt, nu steunt Paris Hilton een wetsvoorstel voor meer transparantie bij jeugdinstellingen

Amerikaanse actrice Paris Hilton (43) steunt de nieuwe wetgeving in Californië die meer transparantie vraagt voor jeugdcentra. De bedoeling is om meer inzicht te krijgen over de manier waarop ze in zo’n centrum dwangmaatregelen of afzondering gebruiken tegen minderjarigen. Hilton zet zich enorm hard in voor dit onderwerp omdat ze er als tiener zelf misbruikt is.

Lees meer »