Hoe pro-Russische spambots sociale media in het Westen beïnvloeden

In de nasleep van de terroristische aanslag op de Crocus City Hall in Moskou, opgeëist door terreurgroep IS, blijft Rusland aansturen op een mogelijke betrokkenheid van Oekraïne of van westerse landen bij die aanslag. Pro-Russische spambots op sociale media proberen socialemediagebruikers over de hele wereld daarvan te overtuigen. 

Meer krantenkoppen in België

Waalse wolvin Maxima is dood

Wolvin Maxima, die samen met mannetje Akela de eerste roedel in Wallonië vormde, is op 27 maart dood teruggevonden. Dat heeft de Waalse overheidsdienst SPW (Service Public de Wallonie) donderdag bekendgemaakt. Waarschijnlijk werd Maxima aangereden door een auto.

Lees meer »

“Geen depressie of burn-out, maar long covid”: Els de Schepper weet eindelijk waarom ze zich maandenlang zo ellendig voelde

In september stelde Els de Schepper (58) om medische redenen haar theatertournee uit, nu wordt eindelijk duidelijk wat er precies aan de hand was. Voor het eerst getuigt de comédienne over de maandenlange zoektocht naar de juiste diagnose, de peperdure behandelingen die op niets uitdraaiden en haar gezondheid nu. “Toen ik de diagnose van de dokter hoorde, barstte ik in

Lees meer »

McCarthy 2.0? Plannen van voorzitter Mike Johnson voor Oekraïense steun leiden tot crisis binnen Republikeinse Huis

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson wil plannen laten goedkeuren voor nieuwe buitenlandse steunpakketten, onder meer aan Israël en Oekraïne. Vooral de hulp aan de Oekraïners stoot op verzet binnen de radicaal-rechtse flank van de Republikeinse partij. Twee afgevaardigden dreigen met een procedure om Johnson af te zetten als hij zijn plannen zou doorduwen, maar hij deinst

Lees meer »

Nastja Claessens (19) gedraft voor WNBA-team Washington Mystics: “Maar eerst alles in functie van Belgian Cats”

Belgian Cat Nastja Claessens (19) uit Waregem is gedraft voor het WNBA-team Washington Mystics. De Belgian Cat kwam uit de bus als 30e keuze. “Maar ik ga pas volgend jaar naar Washington en de WNBA. Eerst alles in functie van de Belgian Cats”, zegt het toptalent.
The post Nastja Claessens (19) gedraft voor WNBA-team Washington Mystics: “Maar eerst alles in

Lees meer »

Wereldvermaarde koffiesoort arabica is meer dan 600.000 jaar oud (en bestaat dus al veel langer dan de moderne mens)

Wetenschappers zijn erin geslaagd om een ‘stamboom’ te maken van de populairste koffiesoort ter wereld, de arabica. Uit genetisch onderzoek blijkt de soort meer dan 600.000 jaar geleden te zijn ontstaan uit een natuurlijke kruising tussen twee andere koffiesoorten. De koffieplant bestaat dus al veel langer dan de moderne mens, die pas 30.000 jaar geleden ten tonele verscheen. En nog

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. Stemtest of niet: in het stemhokje staat u er alleen voor

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe stemtesten een verrijking kunnen zijn, maar geen stemadvies. “Als zoekende kiezer heb ik me op een trits stemtesten gestort. Intussen begin ik te twijfelen aan mijn geestelijk gezondheid,

Lees meer »