Hamburg viert eerste dag cannabislegalisering: ‘Van Nederland hebben we geleerd hoe we het niet moeten doen’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Na plotse annulatie van theatertour zonder verklaring: Els De Schepper kampte maanden met Long COVID

In september had Els De Schepper onrustwekkend nieuws: haar complete theatertournee werd uitgesteld. “Ik moet van de dokter minstens acht maanden herstellen en revalideren”, liet ze toen weten, zonder de medische oorzaak toe te lichten. Dinsdag deed de comédienne dat wel. Ze is opgelucht, weet eindelijk wat haar medisch probleem is en kondigde meteen ook de nieuwe data aan van

Lees meer »

Telefoon van Paypal? Wees dan op je hoede voor ‘vishing’

Safeonweb waarschuwt voor een nieuwe ‘vishing’-golf. Slachtoffers lijken telefoon te krijgen van betalingssysteem Paypal, maar eigenlijk gaat het om oplichters die proberen je bankgegevens te verkrijgen. Wie zo’n telefoontje krijgt moet volgens data-expert Tim Verheyden één ding doen: "Gewoon opleggen."

Lees meer »

Axel Daeseleire in tranen na bezoek aan materniteit in ‘Axel gaat binnen’: “De onmacht van die ouders was het meest kwetsbare dat ik ooit zag”

Axel Daeseleire (55) die snikkend in tranen uitbarstte op televisie, zo kenden we de stoere presentator totaal niet. Maar de onmacht van de ouders wiens pasgeboren zoontje vecht voor zijn leven, sneed diep gisteravond in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Axel gaat binnen’. Een bijzondere ervaring, die Daeseleire ook deed nadenken over z’n eigen leven. “Mijn omgeving

Lees meer »

Waarom Esprit de geest gaf

20:52 De kledingketen Esprit werd deze week failliet verklaard en sloot onmiddellijk de vijftien winkels in eigen beheer in België. 148 werknemers verliezen hun job. Opnieuw een retailspeler die kopje-onde…

Lees meer »

Na de kritiek van Bart Verhaeghe: had Club uitstel moeten krijgen? En zou u de play-offs (en puntenhalvering) afschaffen?

“We zijn een heel onprofessioneel voetballand.” Club-voorzitter Bart Verhaeghe (59) klaagde na de kwalificatie van Club Brugge voor de halve finales van de Conference League, en de daarbij horende overvolle kalender voor blauw-zwart, opnieuw de organisatie van onze competitie aan. Maar hoe moet die dan wel georganiseerd worden? Kiest u voor play-offs of niet? En met hoeveel ploegen? Laat het

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens tien doden en twintig gewonden bij nieuwe raketaanval: “Wereld is niet vastberaden genoeg om Russische terreur te stoppen”

Bij de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn al zeker tien doden en twintig gewonden geteld. Dat laat president Volodymyr Zelensky weten. “De zoek- en reddingsoperaties worden voortgezet”, klinkt het op Telegram. De aanval was onder meer gericht op een ziekenhuis. De stad werd getroffen door drie raketten. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Volkskundemuseum in Brugge gesloten tot 15 augustus voor infrastructuurwerken

Tot 15 augustus is het Volkskundemuseum in Brugge gesloten. Het museum ondergaat enkele noodzakelijke infrastructuurwerken. “Tegelijk maken we van de gelegenheid gebruik om de collectie in het museum te registreren en fotograferen, en om enkele nieuwe elementen toe te voegen aan de collectiepresentatie”, zegt cultuurschepen Nico Blontrock.
The post Volkskundemuseum in Brugge gesloten tot 15 augustus voor infrastructuurwerken appeared first

Lees meer »